Valkosuklaa rocky road on makean ystävän unelma! Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, mutta vaatii hiukan jähmettymisaikaa ennen kuin rocky road on valmis tarjoiltavaksi. Vaikka jälkkäri on tuhti, suolaiset pähkinät ja hiukan kirpeät karpalot tuovat makealle valkosuklaalle kivaa vastapainoa ja tasapainottavat suklaan makeutta. Ja voi miten kaunis jälkiruoka tämä vaaleanpunaisen sävyinen herkku onkaan. Tästä tuli yksi meidän porukan uusi suosikki! Ohjeesta tulee leikkaustyylistä riippuen n. 24-30 palaa, tarjoiluun voi laskea n. 2 palaa per syöjä. Mutta ei hätää, rocky road säilyy jääkaapissa useamman päivän, JOS sitä sattuu jäämään jäljelle :)

Valkosuklaa rocky road

450 g valkoista suklaata
n. 3 dl pieniä tai pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
4 kpl kaurakeksejä
75 g kuivattuja karpaloita
vaaleanpunaisia tai viininpunaisia nonparelleja / koristerakeita

Paloittele suklaa teflon pintaiseen kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Ole tarkkana, ettei suklaa pääse kärähtämään. Nosta kattila liedeltä.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla pieniksi palasiksi. Rouhi pähkinöitä ja keksejä hiukan pienemmiksi paloiksi. Säästä vaahtokarkkeja sekä karpaloita myös koristeiksi! Sekoita vaahtokarkit, pähkinät, keksit ja karpalot hiukan jäähtyneen suklaan joukkoon.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 16 x 37 cm). Ripottele päälle koristeeksi loput karpalot ja vaahtokarkit sekä sirottele päälle vielä runsaasti nonparelleja / koristerakeita. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna rocky roadin jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road pieniksi neliöiksi ja asettele palat tarjoiluastialle. Nam!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram