No nyt on paha tilanne! Kesän uusi, freesattu versio perusfetasalaatista testattiin juhannuksena ja todettiin todella hyväksi, raikkaaksi ja kauniiksi salaatiksi. Mutta mitä tapahtui? Salaatti on jäänyt unholaan ja ollaan mutustettu grilliruuan kanssa uskollisesti perusfetasalaattia. Apua! Onneksi tilanteen ehtii vielä korjaamaan ja tämä raikas, kesäinen salaatti varmasti piristää tulevan syksyn ja talven ruoka-annoksia. Resepti on peräisin Hesarin Ruokatorstai -osioista.

Salaattiin tulee marinoitua punasipulia, jonka täytyy ehtiä maustumaan, joten siitä on hyvä aloittaa.

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta viinietikka ja lisää sokeri ja suola, sekoita. Laita sipuliviipaleet kuumaan liemeen ja anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt seos maustumaan jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Salaatti kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua, sillä se vettyy helposti jos se joutuu odottamaan vuoroaan pitkään jääkaapissa. Voit toki tehdä alkuvalmisteluja ja pilkkoa ainekset erillisiin kippoihin valmiiksi ja kasaat salaatin sitten hetken ennen tarjoilua.

Salaattiin tarvitset:
1 rasia vuonankaalia
1 rasia salaattisekoitusta
sormisuolaa
mustapippuria
1/2 pienestä vesimelonista
200 g fetajuustoa
3/4 dl kurpitsansiemeniä
oliiviöljyä

Laita salaatit kulhoon ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Kuutio fetajuusto. Laita vesimeloni- ja fetapalat salaatin päälle. Levitä päälle marinoitu punasipuli. Ripottele pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä. Lirauta sekaan oliiviöljyä sekä vielä ripaus suolaa ja mustapippuria. Tarjoile kaunis salaatti heti.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

vesimeloni, vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti

vesimeloni, vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti

vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti, salaattimix, salaattisekoitus

marinoitu punasipuli, marinoitu sipuli, sipuli

vesimeloni, vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti

vesimeloni, vesimelonisalaatti, vesimeloni-fetasalaatti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat