Tarvitsin keittiön allaskaapin vetimeen ripustettavan käsipyyhkeen. Tämän tyyppisiä käsipyyhkeitä olen tehnyt froteepyyhkeistä ja tietenkin puhutaan imuteholtaan täysin eri luokan tuotteesta, mutta koska näyttää siltä että käsissäni pitää ihan koko ajan olla jokin käsityö, päätin toteuttaa pyyhkeen virkaten.

Pyyhkeeseen yhdistelin erilaisia pellava-, bambu- ja puuvillasekoitelankoja. Tarkoitus oli, että saisin aikaan itseäni miellyttävät väriyhdistelmät  ja kun ensimmäisen pyyhkeen värit oli sitten sopivat, olivatkin langat eri materiaaleja... Mutta en antanut sen olla este ja oikeastaan ihan hyvä, että pyyhkeessä on hieman erilaista tuntumaakin. Väriyhistelmät muodostuvat 3-4 eri sävyisestä langasta. Jos värejä on enemmän, lopputulos on ainakin omaan makuuni hieman sekava ja liian kirjava. 

Yllätyin siitä kuinka mukavasti nämä samaan kokonaisuuteen yhdistetyt langat suhtautuivat pesukoneeseen; mikään langoista ei kutistunut enemmän kuin toinen (tai oikeastaan silmin havaittavaa kutistumista ei edes tapahtunut). Vaikka toisten lankojen pesusuositus on 30 astetta, oli pyyhe 40 asteen pesun jäljiltä uuden veroinen. Ja tiskirättikokemuksen perusteella oletan, että pyyhkeen ominaisuudet vain paranevat sen pesukertojen lisääntyessä. 

Siinä se riippuu allaskaapin ovessa nättinä kuin karamelli. Mikäs tähän on käsiä sitten pyyhkiessä. 😊

Kirjoittelen ja piirtelen tekemieni pyyhkeiden ohjeet tänne blogiin lähipäivien aikana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019