Keikauskakkuhan on hitti siltä ajalta, jolloin ananas oli se eksoottisin suomalaisten tuntema hedelmä. Taas moni modernimpi leivonnainen on ajellut tämän kakun ohi, mutta välillä on hyvä palata näiden perusasioiden äärelle, koska hyväksihän nämä on todettu ja kauan sitten. Vaikka ehkä silloin lapsena se fariinisokerin, voin ja ananaksen kombo oli niin paljon makoisampaa suuhun, että sitä keskittyi ennemmin siihen rusinaan eikä se itse pulla sitten niin maistunutkaan. Vaikka käytin juuri ehkä huonointa vertausta ikinä. Minä kun en tykkää rusinoista pullassa ja syön mieluummin pullan siitä rusinan ympäriltä...

Keikauskakusta tein nyt kakkusia, jotka istuu käteen ja suuhun aika sopevasti. Nämä on helppo säilyttää ja pakastaa ja pöytään voi nostaa juuri tarvitsemansa määrän.

Taikinan ainekset;

150 g voita
2 dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
0,5 dl ananasmehua

Vuokaan

50 g voita jaettuna 12 palaseksi
n.1,5 dl fariinisokeria
pieniä ananaspaloja
punaisia säilykekirsikoita

vuokaspray tai voita kuppien reunojen voiteluun

Uunin lämpötila 175

Voinokareet laitetaan 12 aukkoisen muffinsipellin kuppien pohjalle fariinisokerin kanssa. Peltiä pidetään uunissa, kunnes voi on sulanut. Tämän jälkeen ananakset ja kirsikat asetellaan kuppeihin. Auringon muotoon… Kun vuoka on jäähtynyt ja ennen taikinan jakoa vuokiin voidellaan kuppien reunat tai suihkautetaan reunoille vuokasprayta.

Pehmeä voi ja ruokosokeri sekoitetaan yhteen. Voi-sokeriseokseen lisätään munat yksitellen ja sekoitetaan massa jokaisen munan jälkeen ja lopuksi oikein kuohkeaksi. Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja sen jälkeen taikinaan vuorotellen ananasmehun kanssa.

Taikina levitetään hedelmien päälle vuokaan. Taikinaa laitetaan niin paljon, että kuppi jää noin 1 cm vajaaksi. Tällöin kakkuset eivät paistuessaan nouse liikaa reunan yli ja ne saa vuoasta varovasti kumoamalla irti. Kakkusia paistetaan noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Taikinamäärä on juuri sopiva, jos muffinssipellin kolot vain ovat riittävän isoja. Jos omistaa pellin, jossa muffinssivuoille tarkoitetut aukot on pienehköjä, taikinaa jää varmasti yli ja silloin lopusta taikinasta voi vaikka tehdä niitä muffinsseja. 😊

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat