Hillokokeilun jäljiltä päätin kokeilla jotain hieman vähemmän kirpsakkaa ja löysinkin Dansukkerin sivulta ohjeen Lempeään Karviaishilloon.

Ainekset

1,5 kg karviaisia

0,5 dl vettä

1 rkl raastettua inkivääriä

0,5 kg banaania

1 kg hillosokeria

Marjat perataan taas saksilla ja sillä kovalla työllä ja vaivalla. Vesi, inkivääri ja marjat laitetaan kattilaan ja niitä keitetään noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen keitetyt karviaiset ja banaanit soseutetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Soseeseen lisätään sokeri ja sitä kiehutellaan hiljaksiin ja sekoitellen noin 10 minuuttia.

Banaanista johtuen sose on tosiaan pehmeämmän makuista kuin aiemmin tekemäni hillo, mutta en kyllä osaa näistä suosikkia nimetä.

Joululahjakausikin tuli sitten korkattua... Nämä kun on minun ensimmäiset ruokalahjat tulevaan jouluun!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019