Nämä ovat todellakin nopeimmin valmistuvat suolaiset, joita nippanappa voi tituleerata itse tehdyksi. Aineksina valmis voitaikina, matitahnaa tuubista sekä juustoraastetta. Kaikkien jouluksi valmistettujen leivonnaisten tekemisen vaivan vastapainoksi näitä tehdessä pysyy kädetkin lähes puhtaina eikä aikaakaan tuhraudu kuin juuri nimeksi. Ohje oli viime vuonna jäänyt jostain lehdestä tai mainoksesta äitini haaviin ja mainion maun vuoksi pistin muistiin kovalevylleni tämän välittömästi.

Yksinkertaisuudessaan voitaikina kaulitaan ohueksi levyksi ja sen päälle levitetään ohut kerros mätitahnaa. Ripotellaan pintaan juusto ja pyöritellään taikina rullaksi. Rullasta leikataan noin 1-1,5cm vahvuisia kiekkoja, jotka asetellaan pellille ja paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Aika tarkalla on tämä paistaminen. Kun kyseessä on voitaikina, se jää helposti sisältä taikinaiseksi. Eli reilusti saa tulla väriä pintaan.

Hyrrä on yllättävän makuinen. Jos ei tiedä, että sisällä on mätitahnaa, ei sitä maustakaan ihan heti arvaa. Loistava pikkupurtava uuden vuoden vastaanottajaisiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019