Aiemmin kirjoittelin ohjeen sinisävyiseen pyyhkeeseen. Tämä pyyhe on samaa sarjaa ja sen periaate on sama. 

Viktoriaaninen neliö tehdään roosalla langalla. Ohje viktoriaaniseen neliöön löytyy mm. koukuttamon sivulta.

Ensimmäiset raidat tehdään valkoisella langalla ja varsinaisen pyyheosan kierrokset aloitetaan tekemällä neliön kulmalenkkiin kaksi kiinteää silmukkaa ja jatketaan kiinteillä silmukoilla seuraavaan kulmaan. Kulman lenkkiin tehdään 2ks+3kjs+2ks. Jatketaan kiinteillä silmukoilla neliön kärkeen asti ja lopetetaan kahdella kiinteällä silmukalla neliön kulmalenkkiin.

Seuraava kierros aloitetaan kolmella ketjusilmukalla, jotka korvaavat ensimmäisen pylvään + kjs. Jätetään väliin silmukka ja jatketaan p+kjs ruudukolla kulman yli ja toisen sivun loppuun. Ulkokulmaan tehdään (sivun viimeisestä pylväästä laskien kjs+)p+3kjs+p (+kjs).

Kolmas kierros tehdään pylväillä ja kulmassa toistuu sama kuvio kuin edellä, eli 2p + 3kjs + 2 p.

Lanka vaihdetaan vihreään. 3 kjs korvaa ensimmäisen pylvään jonka jälkeen joka toinen pylväs on kohopylväs ja joka toinen normaali pylväs. Kulman ketjusilmukkalenkkiin tehdään taas 2p+3kjs+2p. Tämän jälkeen jatketaan symmetrisesti neliön toinen sivu päähän asti. Kierros loppuu kahteen pylvääseen

Toinen kierros tehdään ruudukkovirkkausta ja kolmas kiinteitä silmukoita.

Vaihdetaan lanka roosaan. Ensimmäinen kierros tehdään kiinteillä silmukoilla, toinen kierros ruudukkovirkkausta ja kolmas kierros pylväillä.

Vaihdetaan lanka valkoiseen ja tehdään ensimmäinen kierros kohopylväillä, toinen kierros ruudukoilla ja kolmas kierros pylväillä.

Jatketaan vaihdellen valkoisen, vihreän ja roisan väristä lankaa, tehden kierrokset, kuten yllä on selitetty. Raitoja jatketaan, kunnes pyyheosa on kyllin pitkä.

Tähän pyyhkeeseen tein leveän ripustuslenkin.
 

Leveä lenkki tehdään virkkaamalla ketjusilmukkarivistö (n. 15 kjs) neliön kärjestä. Ketjusilmukkarivistö tullaan takaisin neliön kulmaan muutoin kiinteillä silmukoilla, mutta ensimmäisen kolmen kiinteän silmukan jälkeen tehdään 5 ketjusilmukkaa (riippuen napin koosta) ja jätetään ketjusilmukoita 5 väliin. Jatketaan kiinteillä silmukoilla ketjusilmukkarivistön tyveen asti, jossa kiinnitys neliön kärkeen tapahtuu piilosilmukalla. Siirrytään piilosilmukalla yksi silmukka poispäin neliön kulmasta ja kierretään taas koko lenkki kiinteillä silmukoilla. Napinläven kärjessä lavennetaan silmukoiden määrää niin että ulkokehälle tulee riittävästi silmukoita, eikä se kiristä läpeä kuprulle. Tultaessa taas viktoriaaniseen neliöön, kiinnitys tapahtuu piilosilmukalla ja napinläpilenkki on valmis.

Lopuksi kierretään koko pyyhe kiinteillä silmukoilla. Kiinteät silmukat aloitetaan pyyheosan ulkokulmasta, jolloin kierroksen tullessa täyteen voidaan pyyhkeen alareunan kuviointi jatkaa suoraan, katkaisematta turhaan lankaa. Kaarireuna tehdään tekemällä kuusi pylvästä reunasta alkaen kolmanteen silmukkaan. Jätetään 1s väliin, tehdään ks. Jälleen jätetään yksi silmukka väliin ja tehdään seuraavaan silmukkaan kuusi pylvästä + ks. Jatketaan sivu loppuun, kulman yli ja toisen sivun loppuun.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019