Tämä omenapiirakka on jälleen makumuisto vuosikymmenten takaa ja aina kotimaisten omenoiden kypsyessä ajankohtainen. Piirakan täytteeseen käytetään todella runsaasti omenoita ja se kuorrutetaan paahtuneilta manteleilta maistuvalla murupinnalla.

Ohjeen määrillä saa pelillisen piirakkaa (60 cm uuni). Taikinan määrät on helppo jakaa ja tehdä taikinaa esim vain 1/3, josta saa piirakan pyöreään n. 28cm vuokaan.

Ainekset; 

300 g voita

3 dl sokeria

3 kananmuna

7,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri sekoitetaan ja munat lisätään joukkoon yksitellen, koko ajan massaa sekoittaen. Kuivat ainekset sekoitetaan ensin yhteen ja sen jälkeen voiseokseen. Valmis taikina levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Pohjaa esipaistetaan 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Omenat leikataan ohuiksi lohkoiksi ja lohkot levitetään vahvaksi kerrokseksi paistetun pohjan päälle. Omenoita ei tarvitse kuoria. Määrällisesti omenoita tarvitaan n. 10-15 kpl. Määrä riippuu täysin omenoiden koosta. 

Murupinta

200 g voita

2dl sokeria

150g mantelirouhetta

4 dl vehnäjauhoja

3 tl kanelia

Murupinnan ainekset sekoitetaan tasaiseksi. Muruaines levitellään omenoiden päälle nokareina, tasaisesti ympäri piirakkaa.

Piirakkaa paistetaan vielä 175 asteessa (25-)30 minuuttia (paistoaika on riippuvainen uunista, joten paiston viimeisillä minuuteilla kannattaa seurata kypsyyttä ja pitää huoli, ettei piirakka paistu pinnastaan liikaa).

Satokauden herkkuleivonnainen, jonka voi myös pakastaa. 😍

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat