Kransseja rakentelen joka vuodenaikana ja jokaiseen juhlaan. Syksy ja joulunaika on kuitenkin hieman spesiaalimpaa kautta ja tapaan tehdä havuista ovikransseja höystettynä monin eri tavoin. Ja vuosittain jokin tietty tyyli nousee omaksi suosikiksi. Tänä vuonna se juttu on yksinkertaiseen havukranssiin lisätyt pienet kuusenpallot ja koristenauha. Pallojen värilläkään ei ole suurta merkitystä, koska taustalle sidotut oksat antavat luonnollisen ja rauhallisen taustan hieman prameileville palloille.

Kranssi sidotaan normaaliin tapaan; pohja tehdään pajusta ja pintaan sidotaan halutut materiaalit. Sidontalankana on vihreä tai ruskea rautalanka. Kranssin sitomisesta kerroin yksityiskohtaisemmin postauksissani itsenäisyyspäivän seppeleistä sekä syyskransseista.

Kun varsinainen havujen sidontatyö on tehtynä, voi kranssiin halutessaan lisätä tekolunta tai hilettä, kunhan vain muistaa pysytellä kohtuudessa. Nämä materialait kiinnitän liimasprayn avulla ja toki lumena voi käyttää myös valmista tekolumispraytä.  Tämän jälkeen kiinnitetään koristenauha ja asetellaan pallot parhaiten omaan silmään sopivalla tavalla kranssin päälle. Pallojen ei tarvitse olla kranssissa täysin symmetrisesti ja niillä ei ole tarve täyttää koko kranssia. Pallot kiinnitetään paikoilleen runsaalla määrällä kuumaliimaa hieman tunkien niitä neulasten väliin niin, että ne kiinnittyvät neulasten lisäksi myös oksiin.

Kranssi hehkuu hillittyä glamouria ja se toivottaa joulunajan vierailijat tervetulleiksi kotiisi ❤️

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat