Syksy ei ole minulle lainkaan niin raskas vuodenaika, kuin se kuulemani mukaan toisille on. Syksy ja sitä enteilevä loppukesän pimeys antaa ennemminkin aihetta toimenpiteisiin. Valon lisääminen tapahtuu hiljaksiin, askel askeleelta, kynttilä ja lamppu kerrallaan. Vaikka kesästä luopuminen on haikeaakin, iloitsen syksyllä arkeen ja rutiineihin palaamisesta, nautin sadonkorjuusta, odotan sitä pimeyttä, ilmojen viilenemistä ja talvea ja juhlin myös syntymäpäivääni. 😃

Syksyllä kukkakimput pöydältäni vaihtuu erilaisiin pitkäikäisempiin ja kestävämpiin koristeisiin; marjoihin, hedelmiin, varpuihin, käpyihin, lehtiin, kurpitsoihin ja ihan mihin tahansa, mikä silmään sopii ja syksyltä näyttää.

Tämän koristeen tein kuluneena viikonloppuna vietettyihin mökkikauden päättäjäisiin, joita vietimme mökillä Topin kanssa ihan kahdestaan. Viikonlopun jälkeen pöytäkoristeen osaset matkusti mukanani kotiin ja huomenna, syntymäpäivänäni, ne koristavat keittiöni ruokapöytää. Niin kauan, kun koristeen elementit pysyy kauniina, saa se siinä sitten olla.

Koristeeseen tein säilykepurkeista maalaamalla ja keinotekoisesti maalipintaa kuluttamalla astioita, joiden ympärille sidoin narusta solmut. Maalina käytin kalkkimaalia.

Tölkit täytin ensin hiekalla ja sitten istutin kallioilta keräämiäni mehitähtiä niihin.

Sommittelin purkit, latva-artisokan kukinnot ja kävyt pöydälle ja vedin patterikäyttöisen valonauhan niiden päälle. Valonauhan patterikotelon piilotin yhden tölkin alle.

Toteutettuna tämä koriste näytti paremmalta kuin mielikuvissani olin sen ajatellut näyttävän.

Ihanaa syksyä ihan jokaiselle! ❤️

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019