Ihan tavalliset saviruukut muuttuvat romanttisiksi ja arvokkaasti vanhan näköisiksi kalkkimaalin, krakerointiaineen ja decoupagelakan avulla. Tekniikka on pitkälti sama, jota käytin aiemmin naulakkoa tuunatessani. Testiin meni nyt kaksi eri kokoista vanhaa saviruukkua, joissa oli suuaukolla kohokuviointia. 

Puhdistetut ruukut maalasin ensin vaaleanpunaisella kalkkimaalilla. Maalin kuivuttua levitin krakeerausainetta ruukkujen pintaan. Krakeerausainetta en levittänyt kaikkialle, vaan ainoastaan 2-3 eri kohtaan ympäri ruukkua, epäsymmetrisesti ja jonkinlaista ”luonnollisuutta” mukaellen.

Kun krakeerausaine oli kyllin kuivaa maalasin purkit kauttaaltaan valkoisella kalkkimaalilla. Maalipinnan kuivuttua hioin kaikki epätasaisuudet pois 240 hiomapaperilla ja tein hiomalla pintaan keinotekoisesti kulumisen jälkiä. Osin valkoisen maalin ja hiottujen kohtien alta kuultaa alempi vaaleanpunainen maali ja osin saviruukun pinta.

Hiottuun pintaan kiinnitin decoupagelakalla sopivia serveteistä leikkaamiani ruusukuvioita. Pikkuruukun reunoille kuvia mahtui kaksi ja isompaan ruukkuun kolme. Lopuksi lakkasin koko ruukun ulkopinnan. 
 

Suoraan ruukkuihin ei kannata istuttaa mitään, koska huokoinen savi imee kosteutta, eikä maalattu pinta yleensä pysy sitten pidemmän päälle hyvänä. Ruukut sopivat siis paremminkin suojaruukuiksi. 

Tässä vähän kuin esimakua tulevasta keväästä ja kesästä. Voi olla että ensi kesän hitti ainakin minun terassilla tulee olemaan nämä ruukut.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat