Rseptikirjasta nappasin pääsiäiseksi nämä hyvin suklaiset kerrospikkuleivät. Täytteeksi voista ja tomusokerista kreemi, jonka maustoin creme brulen makuisella makutahnalla (normaalisti mausteena tässä täytteessä käytän vaniljaa). Osassa pikkuleipiä käytin täytteenä vaahtokarkkimassaa. Se on helppo, valmis täyte, joka kylläkin saa puoliskat luistelemaan pois sijoiltaan, mutta valkosuklaalla kuorruttaminen sitoo pikkuleivän osat kyllä lopuksi paikoilleen.

Pikkuleipätaikina on ihan perus murotaikina, johon lisätään sulatettua tummaa suklaata. Ja varuuksi vielä vähän kaakaojauhetta 😃

 

Ainekset;

250 g             voita

1,5 dl             ruokosokeria

2                    munaa

200 g             tummaa suklaata

7 dl                vehnäjauhoja

3 tl                 leivinjauhetta

4 tl                 vaniliinisokeria

1 rkl               tummaa kaakaojauhetta

 

200g              valkosuklaata koristeluun

 

Voi ja sokeri sekoitetaan yhteen ja munat vatkataan joukkoon yksitellen. Seosta vatkataan, kunnes se on kuohkea. Sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekoitetaan seokseen ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Taikinaa lepuutetaan kylmässä ainakin tunti. Mieluusti lepuuttelen taikinoita seuraavaan päivään, mutta voista tehtäessä tämä taikina menee vuorokaudessa liian kovaksi. Jos taikinan tekee margariinista, silloin kovettumisen kanssa ei ole ongelmaa. Tällöin taikinaan on kuitenkin maun vuoksi hyvä lisätä taikinan tekovaiheessa suolaa noin 0,5tl.

Taikina kaulitaan levyksi jauhotetulla alustalla ja taikinasta otetaan muotilla pikkuleipiä, jotka paistetaan 200 asteessa 8-10 minuuttia. Pikkuleivät tein vuodenaikaan ja pääsiäiseen hyvästi sopivaisella muotilla. Valitsin melko pienen muotin, koska näistä on tulossa kerrospikkuleipiä, niin pysyy se yksittäisen pikkuleivän koko jollain tapaa sitten hanskassa. Tällä n. 5cm korkealla muotilla taikinasta tuli 35 kerrospikkuleipää.

Kun pikkuleivät on jäähtyneet, levitetään täytettä toiselle puoliskolle ja painetaan toinen puolisko päälle.

 

Tomusokeri-voitäytteen ainekset

n. 100g          voita

n. 3,5 dl         tomusokeria

2 tl                 vaniliinisokeria

 

Vielä lopuksi se hifistely ja kastoin pikkuleipiä sulatettuun valkosuklaaseen. Osaan pikkuleipiä ripottelin sulan suklaan pintaan vielä värirakeita.

Nämä pikkuleivät ovat jo vähän kuin pieniä leivoksia.❤️

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat