Hellyttävä ja omalaatuinen Sulo Vilen televisiosarjassa Tankki Täyteen on aina saanut puolelleen minun sympatiat ❤️ Vaikka sarjan ensiesitys on tapahtunut ollessani vielä alle 10-vuotias, muistan sarjan jo niiltä ajoin varsin hyvin. Ja varmasti kaikki uusinnat ja vielä päälle areenasta maratoonina katselemani jaksot on saaneet sarjan tapahtumat painumaan mieleen niin vahvasti, että muistan ongelmitta osan vuorosanoista ulkoa. Ja Sulon pipo ei unohdu ikinä 😃

Kun en ole kutojatyyppiä, tein kopion Sulon piposta virkkaamalla. Kokeilin jo pari vuotta sitten samaa villalangasta tehden, mutta materiaali oli tähän tarkoitukseen huono ja pistelevänä pipona se hyllytettiin.

Materiaalin ei saanut siis tässä tapauksessa olla kuinkaan päin pistelevää tai kutittavaa, joten etsiskelin puuvillapohjaisia lankoja. Pari vaihtoehtoa löytyikin ja aika jännä, miten ne muka näytti ihan oikean värisiltä, mutta ovat keskenään aivan eri puusta. Ja kumpikin on vielä alkuperäisestä värimallista aivan yhtä kaukana. Mutta ne toimivat kuitenkin yksilöinä. Eli vaikka Sulon pipo on selkeästi villalankaa ja väri keltaiseen taittava sammalenvihreä, käytin tähän pipoon naamion vihreää Alize Cotton gold lankaa ja virkkasin sen 3 koukulla.

Pipon virkkamisen kaavaksi sovelsin taannoisen hittipipon ohjetta. Halusin piposta ehkä astetta matalamman, mitä alkuperäinen pipo näyttäisi olevan, joten aloitin pipon virkkaamisen tekemällä 45 ketjusilmukkaa. Sen jälkeen virkataan edestakaisin virkaten aina takimmaiseen silmukkaan. Tällöin pipon pystyraitainen kuvio muistuttaa hieman kudottua. Pipo virkataan siis pystysuunnassa ja lopuksi pystysauma neulotaan umpeen. Kun pipo on ”tuubimuodossa”, jatketaan samalla langalla pipon päällysosan kiinni neulominen. Langalla vedetään yhteen tuubin vastakkaisia puolia vuoron perään niin kauan, että koko päällysosa on ummessa ja tasaisesti rypytettynä.Lopuksi piste iin päälle, eli pikkutupsu. Lankana tähän käytin vaalean keltaista Almina-puuvillalankaa. Tupsu ei saa olla liian iso ja väri on ehdottomasti se vaalea keltainen.

Tupsu tehdään käyttäen apuna kahta pahvirengasta. Jokainen on toden näköisesti joskus elämässään tupsun langasta tehnyt, mutta kerron ohjeen varuuksi. Leikataan pahvista kaksi saman kokoista pahvirengasta ja ne asetetaan päällekkäin. Lankaa kieritetään tasaisesti renkaan reunan ympärille oikeastaan niin paljon, kun sitä vaan siihen saa mahtumaan ennen kuin sisäympyrä menee umpeen…

Lopuksi leikataan varovasti langat poikki ulkosyrjältä niin, että saksien alapuolinen terä kulkee pahvirenkaiden välissä. Kun kaikki langat on poikki, ujutetaan sidontalanka pahvien välistä ja vedetään lanka tiukkaan solmuun.

Kun pahvit irrottaa lankojen joukosta, langat muodostaa tupsun. Tupsun muotoa voi vielä finistellä tarvittaessa saksilla. Tupsu kiinnitetään sidontalangastaan neulomalla pipoon.

Ja nuan vaan! Pipo ainakin on valmis suloilemaan 😃

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat