Oli niin söpöt ja ihanan naiselliset tossut nämä, että oli ihan pakko ne tehdä.Pinterestissä vaihteeksi kuvan näin ja idean sieltä nappasin.

Käytin 3 koukkua ja lankana Novitan somaa (Soma on poistunut markkinoilta, mutta minulle on jäänyt muutama kerä ja työssä voi tietenkin käyttää melkein mitä tahansa kolmosen koukulla virkattavaa lankaa.)

Työ virkataan pylväillä niin, että kierrettäessä koko työtä pylväs kiinnitetään silmukan takimmaiseen lankaan. Kun työ muuttuu suuaukon kohdalla edestakaisin virkattavaksi, tehdään joka toinen kierros silmukan etu- ja joka toinen takareunaan niin, että kuvio pysyy työn oikealla puolella muuttumattomana.

Ohje

 

Valkoinen kärki

Aloitusrengas max 4 kjs + ps

1 krs.                  10 p renkaaseen

2 krs.                  3 kjs, jonka jälkeen 2p jokaiseen silmukkaan = 20 s

3 krs.                  3 kjs, jonka jälkeen toistetaan (1p + 2p) = 30 s.

4 ja 5 krs.          3 kjs, pylväs jokaiseen silmukkaan = 30 s.

Vaihdetaan väriä

6 krs.                  3 kjs korvaamaan ensimmäinen pylväs, jonka jälkeen toistetaan pylväitä niin, että joka viidenteen silmukkaan tehdään 5 pylvästä =36 s.

7-10 krs.            pylväskierroksia ilman levennyksiä.

Tämän jälkeen ryhdytään virkkaamaan työtä edestakaisin ja muodostetaan tossun reunat ja pohja

11- krs                Pylväät virkataan kierrokselle edelliskierrosten tapaan, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Tästä käännytään takaisinpäin. Tehdään 3 kjs, käännetään työ ja jatketaan aloituspisteeseen saakka. Kuten aiemmin mainitsin, tällä kierroksella pylväät tehdään silmukoiden etummaiseen lankaan. Seuraavalla kierroksella taas takimmaiseen ja niin edelleen. Näitä kierroksia jatketaan, kunnes tossu on halutun pituinen. Omaan n. 38,5 jalkaan kierroksia tuli 12.

Lopuksi taitetaan edestakaisin virkattu osa kahtia ja ne kiinnitetään yhteen virkaten nurjalta puolelta kiinteillä silmukoilla. Tästä syntyy kantapään taakse tuleva sauma 

Näitähän voi sitten tuunata ja muokata ihan rajattomasti. Kantapään taakse voi tehdä viimeiset kierrokset samalla värillä kuin kärki, tossun somisteena voi olla virkattu rusetti, Suuaukon voi kiertää nirkkokierroksella… Taas vain mielikuvitus on ainoa rajoittava tekijä.

Todella helppo ja nopea työ. Nämä ovat täydellinen joululahja äidille, siskolle, ystävättärelle, kummitytölle… ❤️ Ja niin nopeat tehdä, että vielä ehdit ennen joulua tekemään vaikka useamman parin. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat