Joskus joku tuumasi, että kuka nyt oikeasti haravoinnista pitää? Minä pidän!! Ja tiedän, että en edes ole ainoa.

Puutarha ja ulkoilma. Ilman näitä tukehtuisin. Ainakaan elämä ei tuntuisi niin mielekkäältä kuin mitä se nyt on. Nautin olostani juuri silloin, kun saan tarttua haravaan, painan lapion maahan tai löydän kukkamaalta kevään ensimmäisen kukkivan krookuksen. Omien käsien jäljen välitön näkeminen on palkitsevaa. Samoin se, kun saa seurata kasvin kasvamista, nauttia sen kukinnasta, syksyisin auttaa se talvilevolle ja keväisin odottaa sen ensimmäisiä versoja.

Osin kai ihan kutsumuksesta hakeuduin aikanaan puutarhakouluun, josta imin jo lapsesta asti vaivanneen harrastuneisuuden päälle kaikki faktat, jotka vain mahdollista siinä ajassa ja ympäristössä oli. Vaikka elämä ja terveys puuttui omalta osaltaan peliin ja jouduin (toisaalta myös sain) hakeutua aivan toisen alan koulutukseen ja sitä kautta muihin töihin, se ei ole estänyt minua harrastamasta puutarhan hoitoa pienemmässä mittakaavassa; omassa ja vähän muidenkin puutarhoissa. 😉

Julkaisen jatkossa aika tiiviissä tahdissa paketin puutarhan kevääseen liittyviä postauksia. Avaamani asiat perustuvat saamieni oppien kautta omiin kokemuksiin ja näkemyksiin. Toivottavasti niistä on iloa ja hyötyä 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019