Aiemmin syksyllä kävin pyörähtämässä Seinäjoella järjestetyillä käsityömessuilla. Siellä pääasiallinen mielenkiintoni kohdistui Lappajärven värjäämön osastolle, koska olin monet kerrat ihaillut heidän kotisivuilla pellavalankaisia tekstiilejä ja nyt päätin haihattelun ja haaveilun sijaan tehdä jotain asialle. Lappajärven värjäämön kotisivuilta löytyy selkeät ja ilmaiset ohjeet monenlaiseen virkkaustyöhön, joista lähinnä itse olen kiinnostunut. En sitten ollut aiemmin suinpäin uskaltanut tilata  lankoja, mutta nyt kun pääsin niitä hipelöimään, halusin ehdottomasti kokeilla Veera-pellavalankaa ja virkattavaa laudeliinaa.

Lanka itsessään on ihanan helppoa virkattavaa pellavalangaksi. Langan säikeet eivät erotu toisistaan kovin helposti. Joskus nimittäin on tullut vastaan niitä pellavalankoja, joiden säikeet ovat täysin erillään toisistaan ja silloin langan työstäminen virkkuukoukulla on hankalaa. Pellavalankoja on tarjolla monia ihania värejä ja sen lisäksi materiaali on aitoa ja maanläheistä.

Ohjeena siis Lappajärven värjäämön Himmeli laudeliina ja materiaalina Veera-pellavalanka. Käsialani mukaan käytin kolmosen koukkua.

Yhteen laudeliinaan kuluu yksi vyyhti Veera-pellavalankaa, joten rahallinen satsaus liinaa kohti tulee olemaan alle 20€.

Jos lähdet kokeilemaan tämän tekoa, sen verran antaisin neuvoa, että jos oma käsiala on vähänkään löysää, kannattaa ensimmäinen ja viimeinen kierros tehdä pylväiden sijaan kiinteillä silmukoilla. Onneksi itse ostin lankavyyhtejä heti useamman, niin sain paikattua tilanteen, kun molemmissa liinoissa jäi lanka vajaaksi ihan muutaman viimeisen pylvään verran. Ei tarvinnut purkaa koko keksintöä.

Ajallisesti työ on sellainen sopiva, että ihan viikkotolkulla sitä ei tarvitse tehdä, mutta silti mielenkiinto pysyy yllä, kun aivan silmät kiinni sen tekeminen ei onnistu.

Niin ihana ja näppärä virkattava tämä on, että näitä liinoja päätyy kyllä tänä vuonna myös pukinkonttiin 😉

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat