Enpä muistanutkaan kuinka hirveä ääni herätyskellossa on. Kellon näyttö loisti kuusi aamulla ja radio pamahti soimaan korvan vieressä. Työaamu oli alkanut. Kunhan koneen saa vielä auki.

Hän on täällä tänään...

eli paikalla ja valmiina uusiin haasteisiin.

Isoja muutoksia oli tapahtunut työpaikalla, josta olin ollut vapaalla tovin. Olimme siirtyneet avokonttoriin ja avoimuuden aikakauteen.

Paperittoman ja paikattoman avokonttorirotan työkalupakki odotti käyttäjäänsä. Pehmeän salkun sisältö muodostui kännykästä ja tietokoneesta. Ensimmäisenä tehtävänäni oli nurkanvaltaus ja satulatuolille hyppääminen. Samaa ilmaa kanssani hengitti noin viitisenkymmentä asiantuntijaa. Työpäivän doupingiksi latasin pullollisen vettä ja ison mukillisen kahvia.

Siistiä sisätyötä tekevälle arkistoinnit ja kortistoinnit ovat jääneet kauas "jurakaudelle". 

Lexikon 80 kirjoituskoneen on suunnitellut vuonna 1949 arkkitehti ja muotoilija Marcello Nizzoli. Tätä kirjoituskonetta tuotettiin kolmea eri versiota.  (History of Modern Design)

Eipä enää sormet laula ja lennä kirjoituskoneen näppäimillä, sillä jopa robotit kirjoittavat runoja. Omaa työtäni siivittää lentoon kaksi näyttöä ja kannettava tietokone kännykkää unohtamatta. Kokouskahvitkin ovat jääneet pullineen, kun palaveerataan on-line sähköisesti luurit päässä. Työkulttuurin murros on ollut valtava niin työtapojen kuin johtamisenkin osalta ja hyvä niin. 

Avokonttorinäkymä vuodelta 1962 Korpivaaran konttorissa. Laskutusta ja arkistointia ajan hengessä. Korpivaara Oy oli suomalainen autojen maahantuontiyritys, joka perustettiin vuonna 1917. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram