Sain todistaa jälleen kasvun ihmettä. Puoli vuosisataa vanha hapan vanhus nosti vihreän kruununsa multapenkistä. Raparperin alkujuuri ulottuu sodanjälkeiselle rintamamiestontille, jonka puutarhurina hääri vaarini. Sitkeitä ja elinvoimaisempia juuria ei ole hätkähdyttänyt kovat ajat puhumattakaan peukalo keskellä kämmentä puutarhaunelmaansa luovasta cityihmisestä. Puutarhassa tuloksia on syntynyt kolmen eri sukupolven työllä, mutta ero työn laadussa on vaihdellut vuosikymmenten aikana.

Juomalasit ovat Nuutajärven tuotantoa ja suunniteltu arkikäyttöön. Luultavasti lasit ovat 70-luvulta.

Raparperikiisseli toimii paksun turkkilaisen jogurtin kanssa. Se on myös hyvä lisä vaikka aamuisen kaurapuuron kanssa, sillä raparista saat C-vitamiinia, kaliumia ja kalsiumia
Perheen suosikki on ehdottomasti raparperipiirakka ja se kruunaa kahvihetken. Nelliinan ohje raparperipiirakalle suloisten kuvien kera.

Ehdottomasti kokeilen kermaista mansikkaraparpeijäätelöä by Pappilan hätävara blogi.

Koristekrassit ovat kuuluneet suomalaiseen puutarhaan 1800-luvulta lähtuen.

Muistan, että meillä oli aina koristekrasseja kesällä. Niiden voimakkaat värit lumosivat silloin ja lumoavat edelleen. Koristekrassit ovat myös syötäviä ja ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Harmillista, että tänä kesänä kukat kärsivät voimakkaista sateista. 

Räsymatot pestään aina kesällä. Mäntysuovan tuoksu on niin ainutlaatuinen ja supisuomalainen. Juuriharjalla pestyt matot laitetaan aurinkoo kuivumaan ja lopulta levitetään puhtaalle lattialle. Matot pitäisi pestä alkukesästä, jotta ne kuivuisivat nopeammin eikä yökastetta vielä olisi. Itse pääsin mattopyykille vasta heinäkuussa ja mattojen kuivumiseen meni muutama päivä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei,olipa kivat kuvat ja kivat kirjoitukset,sain nauttia todella,mukava kesää,susanna

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram