Päivä  koostui muotoilusta ja hieman mietiskelystä - miten pienentää hävikkiruokaa omassa huushollissa.

Designin ystävät ovat jalkautuneet kaupungille, sillä nyt on Helsinki Design Week. Valitsin runsaasta noin 250 tapahtumasta kaksi. Menin vanhaan vaunuhallin Töölön kaupunginosaan eli nykyisin paikka tunnetaan Korjaamona. Designmarkkinat 2nd Cycle tapahtumassa esillä oli juuri kierrätysdesignia ja samalla kannustettiin kestävään kulutukseen. 

Kuluttamisen tielle sorruin heti. Huomasin avaavani lompakkoani ja kassiin sujahti palmunlehti kertakäyttölautasia 25 kappaletta. Lautaset ovat valmistettu luonnosta pudonneista palmunlehdistä, ja mikä tärkeää ne näyttävät ja tuntuvat miellyttäville. Palmunlehdet puhdistetaan huolella, muotoillaan ja sterilisoidaan ilman kemikaaleja. Lautaset kompostoituvat n. 90 päivässä tai ne voidaan polttaa. Lautasia myy loisteliving.fi .

Maadotusjohtoa en myöskään voinut välttää eli Salla Seppälän koruja, jotka hän oli loihtinut muun muassa vanhoista lusikoista, pienistä lampuista ja sähköjohdoista. Valintani tästä korupöydästä oli siis maadotusjohdosta tehty kaulakoru.

Seppälän yrityksestä löydät tietoa omstart.fi -sivulta.

Korjaamolla kiemurteli pitkä jono ihmisiä, jotka odottivat vuoroaan grillien luo. Ihmisiä härnäsi ilmassa leijaillut herkullinen ruan tuoksu. Hävikkiruastahan siellä loihdittiin herkkuja popup-ravintolan hengessä. Hävikin vähentämiseksi sai myös vinkkejä. Lisää infoa löytyy Saa syödä! -sivulta.

Marhaförbundetin tekemän tutkimuksen mukaan meistä jokainen heittää ruokaa roskiin noin 24 kg vuodessa. Määrä on järjettömän suuri ja ryhtiliikettä tässä asiassa kaivataan jokaiselta meistä. Ruokahävikki rasittaa luontoamme, ja tokihan se näkyy myös kukkarossa menetettyinä euroina. 

Hävikkiviikosta muun muassa Kuluttajaliiton -sivulta.

Design markkinat järjestettiin ratikkamuseon kyljessä. Helsingissä raitiovaunut eli sporat ovat kolistelleet jo sadan vuoden ajan, joten kyllä ratikatkin oman museonsa ansaitsevat. Rakennukseen kannattaa tutustua ja viehättävä sisäpiha hedelmäpuineen houkuttelee istahtamaan ja nauttimaan kupposen kahvia. 

Töölöstö matkamme jatkui Kaapelitehtaalle ja kohteena Design Market-tapahtuma. Se on Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma ja Helsinki Design Weekin vetonaula. Totisesti näytteilleasettajia oli lukematon määrä ja ihmisiä tungokseen asti. Ihmispaljous ja taustalla pauhaava musiikki sai tapahtumaan levottoman tunnelman ja designista nauttiminen jäi kaiken tämän hälinän taakse. Tarvitsen selkeästi ilmaa ja tilaa ympärilleni nauttiakseni kauniista esineistä ja oivaltavasta muotoilusta. Tapahtuma oli kuitenkin hyvä nähdä ja sieltä sai kokonaiskuvan suomalaisesta suunnittelusta. - Ah, voimme olla ylpeitä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram