Mummon ompelukoneen vieressä oli aina tuoli. Aikoinaan en kiinnittänyt tuohon tuoliin mitään huomiota, kunnes tuolivanhusta oltiin kippaamassa siirtolavalle kaatopaikka loppusijoituskohteena.
Noukin tuolin talteen ja päätin katsoa vieläkö se pienoisin elvytystoimin saataisiin kuntoon. Kevyt kesäpuuhastelu siis alkoi hiomisella.

Tuolin ulkoasua oli kohennettu 70-luvulla, jolloin se sai oranssia pintaansa ja ajan hengen mukaisesti valitun kankaan.
Ajan patinaa hieman liikaakin pinnassaan tuoli päätettiin maalata ja istuinkangas vaihtaa. Pelkäsin, että tuolin jalat olisivat jo lahot. Tarkemman syynin jälkeen totesin, että runko oli edelleen hyvä ja tuunaaminen jatkui suunnitellun mukaisesti.
Lopulta kasvojenkohotuksen kokenut tuoli sai sijoituspaikan eteisestämme.

Tuoli on alkujaan 40-luvulta ja se oli tuolloin nuorenparin vaatimattomassa keittiössä. Nyt Funkkis-tuolina huutokaupassa myytiin saman näköistä tuolia 60 euron hintaan.

Ajatuksemme hyvästä asumisesta on muuttunut aika radikaalisti sitten mummon nuoruusvuosien.

Aihe kokonaisuudessaan kiinnostaa, joten asumisesta lisää mm.:

Ylen ohjelmassa Aikamatka arkeen käsitellään asumiseen liittyviä muutoksia. Miten hellahuoneista ja umpikortteleista päädyttiin saunallisiin yksiöihin ja valmistaloihin?

Pinnatuolit käsittelyssä

Maalaustalkoot jatkuivat pinnatuolien hiomisella ja maalaamisella. Nämä tuolit edustavat aivan tavallista massatuotantoa 80-luvulta ja laatukin on sen mukainen, mutta pienellä entraamisella niistäkin tuli oikeita "karkkeja".

Kookoksen tuoksuinen maali

Maaliksi valitsin Bloom kookosmaalin. Maali todella tuoksuu kookoselle ja se totisesti kutkuttelee aisteja niin tuoksullaan kuin mehukkailla väreillä. Pidän myös mattapintaisesta lopputuloksesta. Maalivalintaan vaikutti lisäksi ympäristönäkökulmat. Maalit ovat vesiliukoisia ja ne on merkitty EU-kukalla, Euroopan ympäristömerkillä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram