Elokuu on ollut poikkeuksellisen sateinen. Puutarha on virittäytymässä jo syksyiseen tunnelmaan. Pieniä asioita ja kauniita yksityiskohtia ei voi väistää. Niiden äärellä on pysähdyttävä ja huokaistava ihastuksesta. 

Pelto-ja puutarhakukat - lasitaide ja massatuotanto. Asetelmaa pystyy varioimaan loputtomasti. 

Pieni musta lasipullo on Oiva Toikan Nuutajärvelle suunnittelema ja sen hinta on nyt noin 80 euroa.

Tärkeintä että on kivaa

Näin Toikka on sanonut muotoilusta. Hyvä elämänohje, mikä pitäisi muistaa myös työpaikalla. Pitää pyrkiä luomaan hyvä ja toimiva ympäristö, jossa on kiva elää.

Muutakin kuin lintuja

Oiva Toikka on yksi suomalaisen lasitaiteen tunnetuimpia nimiä. Toikka syntyi vuonna 1931 ja hän valmistui keraamikoski 1957, jolloin hänet palkattiin Arabialle suunnittelijaksi. Toikka siirtyi Nuutajärven lasiin vuonna 1963. Siitä lähtien hän on työskennellyt lasin parissa suunnitellen meille tuttuja lasisarjoja ja vähän tuntemattomampia uniikkiteoksia.

Oiva Toikasta Designmuseon nettisvulla enemmän.

Mustan pienen pullon pohjasta löytyy Toikan signeeraus. Lasiesineiden signeerauksien suhteen täytyy olla tarkkana sillä väärennöksiäkin löytyy. Niistä lisää "Tunnista väärä signeeraus" (Laatutavara.fi)

Keltainen pullo ja auringonkukka

Nanny Still suunnitteli Stella Polaris koristepullon Riihimäen lasille. Koristepulloja valmistettiin vuosina 1968-73 ja väreissä löytyy ainakin sinisiä, ruskeita, vihreitä ja keltaisia. Pullon hinta on noin 50 euroa huutokaupassa.

Suomalainen design ja lasitaide kukoistivat 1950-luvulla ja Still kuului ehdottomasti suurten nimien joukkoon. Still työskenteli Riihimäen lasilla suunnittelijana vuodesta 1949 alkaen aina siihen asti, kun Riihimäen Lasi lopetti suupuhalletun lasin valmistuksen vuonna 1976.  

Ylen sivuilta löytyy mielenkiintoinen arikkeli "Muotoilun naiset - ­Gunnel Nyman, Nanny Still ja Saara Hopea"

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram