Päivänokoset saunakamarissa kuuluvat kesäpäivään. Sateen ropistessa mökin peltikattoon on hyvä käärityä filttiin ja ottaa kirja kainaloon. Vetäytyä hetkeksi omiin oloihinsa. 

70-luvulla rakennettu saunakamari kaipasi pientä pintaremoonttia. Seinät maalattiin valkoisella. Kaikki vanhat huonekalut säilytettiin, mutta ne joutuivat kriittisen arvioinnin kohteeksi ennen hyväksyntää jatkoajasta.

Vanhan sohvan runko todettiin hyväksi ja se haluttiin säilyttää. Päälinen oli 60-luvulta - vaalenaruskea ja pinnaltaa muovinen. Päällinen sai väsityä ja tukeva patja tuli sen tilalle. Koska kyseessä on saunan pukuhuone, niin istuimen pitää kestää myös kosteutta ja kulutusta. Ratkaisin probleeman niin, että patjan päälle heitin valkoisen räsymaton ja harmaansävyiset tyynyt. Sohvamainen tunne säilyi ja päällys on osoittautunut erittäin toimivaksi käytössä. Sohva toimii edelleen myös hyvänä varavuoteena, jos mökillä yöpyjiä on useampia.

Sohvan alkuperäinen kunto oli erittäin hyvä ja sen hinta ennen "repimistä" lienee noin 100 euroa. 

Siniharmaata maalia ei säästelty, kun naulakko ja 60-luvun lipasto joutuivat käsittelyyn. Teak-senkki on myös aitoa 60-lukua. Pinta oli jo käytössä kulunut. 60-luvun lipastojen hinnat pyörivät noin 130 -250 euron paikkeilla. Ajattelin kuitenkin, että meillä huonekalujen käyttöikä kasvoi sekä sohvalla että senkillä kun rohkeasti muutin niiden ulkoasua omaan sistukseen sopivaksi.

Hamam-kylpypyyhkeet ja kreikkalainen oliivi&aloe vera-saippua tuovat tuulahduksen Välimereltä. Hamam-kylpypyyhettä käytän myös kevyenä peittona nokosia ottaessa tai kuntosalilla esimerkiksi infrapunasaunassa. Pyyhkeet ostin Kettukarkki Shopista

Vanha jakkara pelastettiin autotallin nurkasta. Jakkarassa näkyy eletty elämä, ja se täyttää tehtävänsä edelleen kolhuineen päivineen. Uimapuvut ja pyyhkeet löysivät paikkansa ennen niin tylsästä puisesta naulakosta. Valkoinen maali sai tämänkin naulakon uuteen aikakauteen.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram