Aamu alkoi reippaasti kuntosalilla jalkakyykyllä ja suorinjaloin maastavedolla. Tankoa tomerasti veivaten pystypunnerruksesta ylös ja alas. Lopuksi 45 minuuttia spinningissä pyöräillen. Lopputuloksena hiki selässä ja nälkä vatsassa.

Sunnuntaipäivän huipennus oli pitkä lounas. Innostuin valmistamaan tomaatti-raviolikeittoa. Keiton valmistus on helppo ja lopputuloksena aito tuulahdus Välimereltä. Keittoaineet löytyivät lähikaupasta: sipulia, valkosipulia,tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, kermaa ja ravioleja. Ohjetta hieman soveltaen laitoin lopuksi keiton päälle kuin kruunuksi palan mozzarellaa.

Tarkemman reseptin keiton valmistukseen löydät Soppa 365 -sivulta.

Jälkiruaksi leivoin ranskalaisen klassikon eli tarte tatin. Meille kotoisammin tämä piirakka on keikauskakku. Se on ehdottomasti myös helppo valmistaa ja raaka-aineet ovat yksinkertaisia. Tein tortun persikoista ja pohjan vegaaniohjeen mukaan. Kananmunan sijaan laitoin taikinaan 1½ dl mehua. Muuten ohje on sama kuin Kodin Kuvalehden julkaisema "keikauskakku

Nyt herkullinen lounas on enää muisto ja rippeet siitä löytyvät jääkaapista.
 

Tarte Tatin on nimetty keksijänsä mukaan

Kakulla on myös tarina

Tarinan alku sijoittuu vuoteen 1880 ja paikkana 160 kilometriä Pariisista etelään.
Tarinan mukaan Tatinin sisarukset pitivät hotellia. Eräänä päivänä sisaruksista Stéphanie vastasi keittiöstä. Kiireen tohinassa Stéphanie unohti omenat liian pitkäksi aikaa kiehumaan voihin ja sokeriin. Keittiöön leijaili paahtuvan sokerin tuoksu. Silloin hän huomasi unohtaneensa tortusta pohjataikinan. Inprovisoiden hän kauli taikinan ja laittoi sen hedelmien päälle. Lopuksi työntäen pannun uuniin viimeistelläkseen sen. Klasikko oli syntynyt. Séphanien kerrotaan olleen aidosti hämmästynyt jälkiruuan saamasta suosiosta. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram