Penkkiurheilijaa on kerrassaan hellitty koko kesän ajan, kun EM jalkapalloilusta siirryttiin lähes lennokkaassa vaihdossa Rion olympialaisiin. Kotikatsomoissa on arvailtu, milloin ensimmäiset suomalaisten mitalikahvit päästään nauttimaan. Peukutusta kamppailulajeihin täältä sohvatyynyjen kätköistä.

Mitalimenestystä on vertailtu muun muassa hollantilaisten ystävien kanssa. Hollanti on kahminut Rion auringon alla kuudenneksi eniten mitaleja. Tässä kohtaa oli todettava:

Tärkeintä ei ole voittaminen vaan osallistuminen 

Mutta unohdetaan arvokisat, sillä upeita suorituksia löytyy ihan omasta takaakin. Laatikoiden pohjalla on läjä erinäisiä lusikoita, joita on saatu hiihtokilpailuista ja pururadoilla juoksemisista. Velipoika on liikutellut isojakin painoja ja siten voimannostoa on seurattu tiiviisti SM- ja PM-tasolla. Paini ja nyrkkeily ovat sukumme voimamiesten lajeja. Toisaalla lentopallosta ja tenniksestäkin jokunen sukulainen on käynyt pokkaamassa pokaalin. Naisetkin ovat urheilleet muun muassa uintia, pesäpalloa ja luonnollisesti jazztanssia on harrastettu. Mummollani, joka oli syntynyt vuonna 1920, oli aikanaan edistyksellinen harrastus - uimahypyt. 

Mutta mikä ja mistä on meille tullut palkinto, jossa on päivämäärä 28.6.42 ? Olisi mielenkiintoista tietää, millaista urheilutoimintaa sotavuosina järjestettiin. 

Esbo Idrottsförening r.f. viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan.

Muuten Esbo IF:n riveistä Oskari Mörö juoksi Riossa uuden Suomen ennätyksen ja välieräpaikan. Upea suoritus. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämää esineiden kautta. Hanne Lotsarin piironki pursuaa menneiden sukupolvien tavaraa tarinoineen. Pohdintojen ponnistuslautana toimivat tavallinen elämä maustettuna kauneudella ja kovalla punttitreenillä.

Instagram