Olen useaan otteeseen nähnyt erilalaisia kysymys - ja listauspostauksia monissa blogeissa, mutta tälläiset jouluaiheiset, ovat harvemmin osuneet silmiini. Joten kun tämä tuli ihan vahingossa vastaan Big mamas home blogissa, tiesin heti, että haluan vastailla näihin kysymyksiin omalta osaltakin, sillä joulu on mun mielestä parasta aikaa koko talvessa! 

 

                                                       

 

Missä vietät mieluiten joulusi? 

 

Ehdottamasti Suomessa, ja lähes poikkeuksetta (ainakin tähän asti) omassa kotikaupungissani Naantalissa. Me vietämme J:n kanssa lähes joka joulun erillämme, sillä haluamme kumpikin olla oman perheen luona. Tuntuisi väärältä olla missään muualla tässä elämänvaiheessa, kun omia lapsiakaan ei vielä ole. Voisin kyllä hyvin viettää joulun myös muussa kotimaan kaupungissa, ja itseasiassa haluaisin toteuttaa yhden edesmenneen mummoni toiveen, ja kerätä kaikki perheenjäsenet ja sukulaiset samaan paikkaan koko joulun ajaksi: esim johonkin vuokramökille jossa jaettaisiin kaikki yhdessä; aina jouluruokien valmistuksesta asti.  

                                                

 

 

Mikä on tärkein jouluperinteesi? 

 

Lapsuudenkodissani ei oikeastaan koskaan ole ollut sellaisia merkittävimpiä/suurempia jouluperinteitä. Minun omia "perinteitä" taitaa olla joulurauhan julistuksen ja lumiukko-animaation katsominen - ilman niitä ei joulu ala!  Ennen joulua tykkään yleensä tehdä joulukortit itse. Olen myös useana vuotena  leiponut piparkakku - tai suklaatalon yhdessä J:n kanssa, ja välillä käynyt tekemässä kynttilöitäTurussa. Ne luovat mulle sen jouluntunnun, vaikkei lunta aina olisikaan. Samaan reissuun on yleensä käyty ihastelemassa kävelykadun jouluvalot ja Stockan jouluikkunat.  Aikuisempana olen myös itse yrittänyt ylläpitää itselläni sellaista perinnettä, että joulukuun 23-26 päivät olisivat täysin somettomia. 

                                              

 

 

 

Millaista on suosikki joulumusiikkisi? Mikä on joululaulusi tai -kappaleesi? 

Musiikkia kuuntelen laidasta laitaan; perus joululauluja tulee tottakai kuunneltua, mutta kuuntelen myös muuta teemaan sopivaa.  tunnelmaltaan tälläisiä  kappaleita ovat mm mummo,  tuodaan joulu meidän kotiin, pikkuveljen joulupuurolämmin lumi peittää maan. Huumoria tai pilkettä silmännurkassa ei sovi myöskään unohtaa, ja siihen taas sopii hyvin esim heiluta sun joulukinkkua taikka joulusinkku. Lempijoululauluni on kuitenkin Sydämeeni joulun teen, ja sekin nimenomaan Vesa-Matti Loirin esittämänä. 

 

Mitä haluat syödä jouluna? 

 

Vähän kaikkea! En ole ikinä oikein pitänyt joulukaloista, tai  joulukinkusta; sitä yleensä vain muutaman siivun koko jouluna yhteensä. Laatikoita, rosollia, äidin tekemiä lihapullia, kotijuustoa ja luumuja syön sitten senkin edestä. Olen myös siitä "erilainen nuori" että vanhempieni luota joulupöydästä löytyy joka vuosi maksalaatikko ja minikokoinen punaviinipullollinen (n 2 lasillista) vain minua varten. Ja mitä olisi joulu ilman herkkuja; suklaalla, vihreillä kuulilla, pipareilla, juustotarjottimella, sekä mustikkaglögillä tulee varmasti kanssa herkuteltua. Niin ja aattoaamuna pitää syödä riisipuuroa <3  Olen onnellinen siitä, että toistaiseksi saan vielä nauttia äitini tekemästä jouluateriasta, eikä minun tarvitse itse sitä valmistella - toki autan äitiäni aterian valmistuksessa jos hän haluaa. 

 

 

Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaan tai tulevaisuudessa aiot ottaa mukaan omaan jouluusi? 

 

En ole edes pysähtynyt miettimään tälläistä asiaa vielä,  joten en osaa sanoa. 

 

Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukoristeita? 

 

Muutimme juuri n viikko sitten, ja olen nauttinut siitä tunteesta, kun  joulusiivous tuli tehtyä kuin itsestään. :) Kotimme on siis siisti, ja joulun osalta aika pienesti sisustettu: olohuoneen nurkkaa koristaa kuusi koristeineen, ja ikkunoissa on tähdet. Tekstiileissä värimaailma pysyy melko samana kuin muutoinkin, koska olemme kuitenkin joulunpyhät muualla, emmekä kotona (paitsi tietysti minä käyn yöt täällä nukkumassa) niin en näe järkeä hetkellisesti vaihtaa niitä. Joulu on muutenkin nykyään lähinnä  mielentila, ja mielestäni tunnelman voi tässä tilanteessa hyvin  luoda tekstiilien sijaan esim kukilla, kynttilöillä ja taustamusiikilla iltaisin.  Normaalistikin uusin joulukoristuksia vain jos on oikeasti tarvetta. Nykyiset koristeet on taidettu ostaa v 2013. 

 

 

Oikea vai muovikuusi? 

 

Haluaisin aina kovin oikean kuusen, kaikesta siitä roskaamisesta huolimatta, mutta allergioiden takia minun (ja puolisoni) on tyydyttävä muoviseen. Niiltä meiltä löytyykin kaksinkappalein; vihreä & valkoinen, vaihtelu virkistää ;) Tänä vuonna on vihreän vuoro. 

 

Mikä tai mitkä ovat joulun värit? 

 

Miellän perinteisimmiksi jouluväreiksi (tumman)punaisen, vihreän, ja kullan.  Muutama vuosi sitten tykästyin sinisen & hopean yhdistelmään valkoisen rinnalla. Kimalletta saa myös olla, mutta ei liikaa. 

 

 

Mitä toivoit joululahjaksi? 

 

Ihan ensiksi toivoisin, että lumi pysyisi maassa joulun yli. Sen jälkeen haluaisin aikaa rauhoittua. Näistä toinen on varmasti toteutumassakin - mutta ihme kyllä mulla ei ole tänä vuonna mitään erityisiä joululahjatoiveita. Mä olen pitkin vuotta tehnyt sellaista listaa, mihin oon ranskalaisilla viivoilla kerännyt asioita, joita pitäisi tai joita haluaisin hommata kun rahatilanne antaa myöden. Jaoin sen perheemme omassa WhatsApp - ryhmässä, ja toivon että  sieltä löytyisi idea/ideoita lahjoihini  jos he ylipäätään kokevat minut kiltiksi. Listalta löytyy mm ruoanlaittoon, kodinhoitoon ja sisustukseen liittyviä juttuja,  sekä muutama liike joihin haluaisin lahjakortin, Toivon kuusen alta mahdollisesti tänä vuonna löytyvän minulle jotakin käytönnöllistä ja tarpeellista siis. Pyrin myös itse antamaan lahjaksi asioita jotka jättävät pidempiaikaisen muiston tai käyttötarkoituksen. 

Mutta jos on pakko joku yksi erityinen asia lahjatoiveeksi mainita, niin liput Oopperan kummitus - näytökseen Helsingin oopperatalolle olisi huikea lahja, ja unelmien täyttymys alkuvuotta ajatellen. Se on yksi mun lemppareita tältä musikaalien saralta, ja olisi upeaa päästä kokemaan se siellä, missä kuuluisikin. - Oopperassa. 

 

Mikä joulussa on parasta? 

 

Tämä on ehkä niin kulunutta mutta totta; kiireettömyys, perheen kanssa vietetty aika ja yleinen tunnelma. 

 


 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat