Kirjoitukset avainsanalla musiikki

On taas se aika syksystä kun perjantai/lauantai-iltaisin julkaistuu taas  Ninnin "VE-analyysit". Tämä tapa synty muutama kausi takaperin, kun en enää jaksanut vastailla kaikille monta kertaa putkeen ja  erikseen mielipidettä versioista kysyttäessä.  Ajattelin että teen jokaisesta jaksosta oman arvostelun FB sivuille.  Ja  nyt on tullut aika korkata kausi 9 & Lauri Ylösen päivä. 

 

The Rasmuksen biiseihin, & Lauriin liittyy aina tietynlaista nostalgiaa - ne oli hittejä kun olin ala ja yläasteella.  Niihin liittyy niin paljon muistoja esim koulun kuuluisien discojen osalta että punastun (jos voisin) pelkästä muistelusta... Pitemmittä löpinöitta, tässä kuitenkin minun mielipiteitä ekasta jaksosta. 

 

TÄSTÄ ALKAEN POSTAUS SISÄLTÄÄ PALJASTUKSIA, JOTEN JATKA LUKEMISTA OMALLA VASTUULLASI.

 

🎶🎙 Eveliina / F F F Falling;
Mä en oikein koskaan ollut mikään överi iso Rasmusfani, mutta fiilistelin niiden fanien mukana paljon biisejä. tää oli yksi niistä. Eveliina aloitti kauden hyvin omannäköisellä versioinnilla. Kun biisi alkoi huomasin olevani keskellä kesäistä automatkaa jossain kuumassa erämaassa jossa joku tumma nainen laulaa yhtä jumalaisella äänellä kuin Eveliina. Tää oli kuitenkin fressi ja letkeän swengaava muunnelma 17 vuoden takaa olleesta hitistä. Kauden aloitusbiisiksi ihan ok, mut ei kuitenkaan erityisen "räjäyttävä"

🎶🎙 Pyhimys / Rakkauslaulu; ÖÖHH ANTEEKS MIKÄ TÄÄ TÄLLÄNEN RAITA ON??!! Alkuperäinen on ihan outo mulle, mutta tää coveri oli oikeestaa jollain jännällä tavalla tosi hauska ja erittäin jees.

🎶🎙Tuure / First day of my life; jos Eveliina vei mut mielikuvissa ajelulle erämaahan, niin Tuure kuljetti mukanaan aamun pikkutunneille yksinäiseen hereilläolohetkeen jolloin miettii kaikenlaista. Todella hieno ja pysäyttävä käännös/sanoitus suomeksi.

🎶🎙 Anne / In the Shadows; oioioi ihanaa että tää pääsi mukaan coveroitavaks, tää on mulle ehkä merkityksellisin Rasmuksen biisi. 💟💟 Annen ääni ja versio yhdistettynä toisiinsa olivat kuin täydellinen mätsi tinderissä. Se sopisi hyvin myös elokuvamusiikiksi kuten alkuperäinenkin. Syvällinen ja samalla jotenkin kohtalokas meininki alusta loppuun. Voisin pysähtyä ihailemaan ja fiilistelemään tätä pidemmäksikin aikaa...

🎶🎙 Ellinoora / Funeral Song; Ja sitten ne tuli, kauden ekat kyyneleet nimittäin. niihin ei kauaa menny. Toi ääni. Toi tulkinta. Noi sanat. (& käännös) tarvitaanko muita perusteita?! WOW. Meni kylmikset ja ihon alle. Monesti.

🎶🎙 Pepe / In my life; kun biisi alkoi, tuli fiilis että mihin oopperanäytökseen mä oon tietämättäni tullut. Kantava vahva ja aikuisen miehen kuuloinen esitys.

 

🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙

Ensimmäisen jakson TOP 3 on mulle yllättävänkin selkeä;

❤ Ellinoora /Funeral song 
❤ Tuure / First day of my life 
❤ Eveliina / F F F Falling

Päivän yllättäjä;

💟 Anne 💟

Ensi viikkoa ja Ellinooran päivää mielenkiinnolla odottaen. On muute erityisen kivaa että tällä kausella ollaan taas Satulinnassa ja yhdessä pitkässä jaksossa kerrallaan... Ei tarvii odottaa lauantaihin katsomista. Mä en tykännyt yhtään siitä kahtia jaosta! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Musiikki on todella isossa roolissa mun elämää, Sillä on ollut, ja on edelleen tosi suuri vaikutus mun erilaisiin elämänvaiheisiin - ja tilanteisiin.  Mä harrastan laulamista ja käyn vaihtelevalla menestyksellä tanssimassa. Töissäkin taustalla soi aina radio, en osaisi kuvitella työpäivää ilman sitä taustalla. Iltasin/vapaalla kotona on useasti Spotify äänessä lempiartistien tai top 50 listan muodossa.  Aina löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva biisi. Voisin melkeimpä sanoa, että musiikki on parasta huumetta mitä tiedän. Välillä tuntuu kuin eläisin kokonaan sen kautta, sen voimalla. Joistakin kappaleista tulee vieläkin merkityksellisempiä, kun niihin yhdistyy jokin tapahtuma, koettu tunne taikka jaettu hetki. Niitäkin löytyy pitkä lista.

Menneen, ja (onnekseni) sateisen viikonlopun myötä otin pitkästä aikaa oman mp3-soittimeni sisällön käsittelyyn. Aloitin sillä, että tyhjensin sen ihan kokonaan. Muuta en sitten viikonlopun aikana saanutkaan aikaiseksi, kuin innoistuin tekemään sivussa kaikkea muuta.

Mulla on yleensä jokin (melko usein toistuva)  teema, jonka perusteella valitsen juuri sen hetkiset biisit soittimeen, ja niillä taas sitten pärjää seuraavat, yleensä n 3 kuukautta eteenpäin. Valitsemieni kappaleiden pitää myös sopia siihen fiilikseen mitä milloinkin haen. Plussaa vielä on,  jos biisin nimessä on jotain teemaan sopivaa. 

Juuri tänään, tiistaina tuo teema on (yllätys yllätys) kesä. Pitkä kuuma ja edessäoleva kesä. Fiilikseksi se määrittelee kaiken rakkaudesta lomailun huolettomaan meininkiin, ja juhlinnan. kautta letkeään ja rentoon oleiluun. Sillä lailla, että voit tuntea ja kokea biisin joka ikisellä aistilla silloin kun sen kuulee.  

Tosi nopeasti mp3:nen voisi täyttyä mun lempiartisteista, ja genrestä mutta tällä kertaa en halua niin. Nyt haluaisin heittää pallon teillepäin ja tiedustella, mikä mielestänne olisi kuunneltavan arvoinen biisi, joka sopii hakemaani teemaan ja fiilikseen, jota minä en ehkä vielä tiedä, tai joka on jäänyt ehkäpä unholaan/liian vähäiselle kuuntelulle?  Tavoitteenani on siis tehdä osittain teidän seuraajien kanssa yhdessä koottu lista, joten älä turhia ujostele. Jätä rohkeasti oma suosikkisi kuunneltavakseni, ja mahdollista synkronointia varten linkkinä tai kommenttina kommentteihin.  Alla top 10 lista niistä biiseistä, jotka ovat jo voittaneet sydämeni puolelleen omina vakiovalintoina tällä vuosittaisella kesälistalla. 

Olen synkronoinut soittimeeni mm jo nämä: 

1.  Nylon Beat - #Kuumallehiekalle

2.  Valvomo - #Mikäkesä

3. TikTak - #Kesälauantait 

4. Pitbull - #Internationallove

5. Anna Puu -  #Onnenviipaleet 

6. Fintelligens -  #Mikäboogie

7. Shakira - #WheneverWherever

8. PMMP - #rusketusraidat

9. Enrique Iglesias - #Bailando (espanjaksi) , 

10 Tämän jaetun sijan saa 

Los Del Rio  -  mikäs muu kuin legendaarinen #Macarena & Las Ketchup #Theketchupsong

Vuodesta toiseen toimivat, vaikka ovatkin aikamoisia korvamatoja. Näitä on kuulkaa tanssittu! 

Kuten näitä kaikkia edellämainittuja.  Nää biisit ei oo mitenkään paremmuusjärjestyksessä, vaan listasin vaan 10 ekaa jotka nyt iha eka pääty soittimeen. Moni mainitsemisen arvoinen kipale jäi vielä mainitsematta, mutta niihinkin liittyy ihan yhtä isoja tunteita, rakkaita muistoja. Aivan varmasti nekin tulevat löytämään vielä myöhemmin tällä viikolla tien soittimeeni. 

ja pakko kertoa teille yks BONUS. Sokerina pohjalla on biisi, josta muistan itse(kin) tykänneeni, Aquan Barbie girlin ja Mr. Presidentin Coco Jambon  lisäksi jo kun  vielä oli olemassa MTV:n musiikkikanava. Mutta aina ja niin valitettavan harvoin kun sitä kuuntelee, niin tulee niin hyvä mieli.  Kyseessä siis on... 

11. Peter Andre - #Mysteriousgirl. :D 

Pystyn aistimaan lievän järkytyksen siellä ruutujen toisella puolen. Sempä takia jätetään tämä nyt vaan tähän. 

 

With love;

-Ninni- 

Kommentit (2)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat