Kirjoitukset avainsanalla lista

Kesäkuu on jo hyvässä alussa.  Allergiaoireeni ovat muuttuneet siedättävän paremmalle puolelle, ja sen huomaa mm. siinä että ihan kokoaikaa ei väsytä niin paljon. Tosin viimepäivät olen vain nauttinut meitä hellivästä helteestä,  ja unohtanut suosiolla kaiken muun - bloginkin kirjoittamisen.  Näiden lisäksi olen käynyt pikavisiitillä Helsingissä, ja tehnyt yhden vähän suuremman hankinnan kotiin.  Mutta näistä kerron myöhemmin lisää. 

Muutama päivä sitten tulin myös miettineeksi, mitä kaikkea haluan tänä kesänä tehdä. En ole varma, onko tämä näin 30+ ikäiselle lapsellista, mutta siitä huolimatta päätin tehdä kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen summer bucket listin. Teen normi arjessakin (jota kesäkin kuitenkin pääasiassa on) useasti TO DO-listoja, jotta muistaisin kaiken niin miksipä en tekisi tätäkin.?  Kyselin blogin FB-sivuilla teiltä ideoita listaa varten, ja sainkin muutamia ihan varteenotettavia. Kiitos niistä. Nyt olen listannut joitain tälle kesälle sopivia ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä.  Osa näistä on ehkä tuttuja sieltä muutaman vuoden takaa, mutta ihan yhtä ajankohtaisia ja toimivia tänäkin päivänä. 

 

SUMMER BUCKET LIST 2019 

 

1. Mene pulikoimaan järveen/mereen.

 Tämä on yksi "isoimpia kynnyksiä & ongelmiani oman pääni sisällä" : Älä mieti mitä muut ajattelevat. Myös mulla on oikeus nauttia rantaelämästä, omana itsenäni täällä kotosuomessa. Olen rantakunnossa silloin kun pystyn kävelyttämään itseni sinne rannalle. Joten ota & mene vaan kastamaan varpaat ja pulikoimaan matalaan rantaveteen, vaikka et osaakaan uida! Ja mielellään enemmän, kuin kerran.   Tähän vesiteemaan liittyen 1. kohdan toinen haaste kuuluu "uskaltaudu soutuveneeseen."

2. Kerää pöydälle kimppu luonnonkukista , &  käytä kukkaseppelettä. 

Lupiineja, kissankelloja, ja puna-apilaa. Niittyleinikkejä, siankärsämöä ja päivänkakkaroita. Esimerkiksi.   Pyydä myös jotakuta tekemään itsellesi kukkaseppele, ja käytä sitä. 

3. Vietä ainakin yksi kokonainen yö taivasalla, ja valvo ainakin kerran auringonnousuun asti. 

Bodomjärven rannalla tai Seilissä en yötä suostu viettämään edes hereillä, mutta josko joku muu paikka tämän kohdan toteutukselle löytyisi. 

4. Käy piknikillä 

Herkkuja, viltti ja kirja koriin ja menoksi!! 

5. Toteuta kaikki kesään liittyvät ruokatradiot. 

eli syö mansikkaöverit, grillaa lempiherkkuja, valmista itse jäätelöä ja säilö kesän makuja myös talven varalle.  Unohda kalorienlaskut hetkeksi ja nautiskele kohtuudella juuri siitä, mistä pidät. 

6. Hyödynnä viileät sadepäivät 

kun ilma ei houkuttele ulos, voi sisällä tehdä kaikkea kivaa ja hyödyllistä tehokkaasti. Omalla listalla odottaa jo mm vaatekaapin siivous, ja lettukestit. Niihin en energioitani käytä aurinkoisina hellepäivinä.  

7.  Löydä kotikaupungistasi jotain uutta.  

Kesä&Naantali. Kun luulet että tiedät kaiken mikä tähän pariin liittyy ota aikalisä ja yritä löytää siitä jotakin uutta.

8.  Unohda SOME & puhelin. 

Vietä viikko muiden saavuttamattomissa. Se on ihanan vapauttavaa. Tiedän kokemuksesta, ja juuri siksi haluan tehdä niin tänäkin kesänä. Ei aina tarvitse olla tavoitettavissa ja se on ihan okei, ilman mitään selittelyitä. Tai olettamusta että jotain on sattunut. 

9.  Matkusta sellaiseen kaupunkiin, jossa et ole vielä käynyt, ja etsi sieltä vähintään yksi geokätkö. 

10.  Toteuta extemporeideoita, - niitä hölmöjäkin.  

Tiedättehän, ne äkilliset päähänpistot esim keskellä yötä? Ei aikuisuuden tarvitse olla aina tylsän rutiininomaista tiettyä kaavaa noudattavaa tai niin vakavaa. Joskus ne äkilliset jutut on toteutuessaan niitä parhaimpia. 

11. Nauti kesällä edessä olevista,  keikoista;  Hypi, pompi ja laula mukana. 

5.6  Jaffalassa, eli Hartwall Areenalla nostalgiaa tarjoili jo BSB, ja heinäkuussa pääsen todistamaan ihan varmasti yhtä tän kesän unohtumattominta kohokohtaa, Ed Sheeranin konsertointia Malmin lentokentällä.

( HUOM! Ja ennen kun tästä alkaa taas jutut leviämään, niin tiedoksenne liput näillekin keikoille on taas hommattu jo about vuosi etukäteen ja ihan omilla, pitkään säästetyillä rahoilla. )

12. Älä stressaa tulevasta. 

Helpommin sanottu kun toteutettu mun elämässä, mutta yrittää kannattaa aina. 

 

13. Anna mahdollisuus myös niille epävarmuutta aiheuttaville asioille. 

 

14. Ilmoittaudu syksyä varten opiston kielikurssille. 

Haaveilin jo viime syksynä uuden kielen opettelemisesta.  Lisäksi haluan jotakin "omaa" tekemistä,/viikottaisen syyn lähteä kotoa, joten yleissivistävä harrastus tuskin on pahaksi. Vaikka Italiasta ja Ranskasta kielinä ei minun kohdalla niin suurta hyötyä tulevaa ajatellen ehkä olekaan, niiden maiden kieli kiehtoo minua tosi paljon, ja siksi haluaisin oppia niitä.  En ole vielä päättänyt kumpaa haluaisin harjoittaa ensimmäiseksi, onko jollain kokemusta kumpi olisi esim helpompi aloittelijan omaksua? 

15. 2km lenkki 3x/vko. 

Nyt kun tästä lenkkeilystä on uuden elämäntapojen ohella tullut tapa, niin älä unohda sitä kesälläkään. 9km hikilenkkiä ei tarvitse tehdä hellepäivinä, mutta  2 kilometrin aikainen aamulenkki on jo hyvä juttu! 

16. Osta ja lue vähintään yksi kirja.  

17. Osallistu kesäisiin juhliin.

 Jo tiedossa olevien häiden lisäksi

18. Käy poimimassa mustikoita J:n kanssa, ja leipokaa niistä yhdessä piirakka. 

19 Toteuta valokuvahaaste. 

Kuvaa 20 kesäsi parasta hetkeä. 

20.  Tutustukaa J:n kanssa paremmin Turkuun. 

Jokilaivat, Ruissalo,  Kakskerran uimaranta, Luostarinmäki, Vareksen kantapaikka...  Monta kertaa pitänyt käydä, mutta aina vain jäänyt. Josko tänäkesänä? 

 

Bonus: yritä työllistää itsesi loppusyksyyn mennessä.  

 

With love;

-Ninni- 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kivan kuuloinen lista, tuosta sain inspiraatiota myös omiin kesäsuunnitelmiin :)

Vierailija
2/2 | 

Italiasta en mitään tiedä, mutta ranskaa olen vähän joskus opetellut. Siinä tökkäsi se, että kielen lausuminen on niin kaukana kirjoitusasusta. Inhosin ilkeää opettajaa, joten motivaatio oli nollassa. Itse koin kielen todella haastavaksi, mutta varmasti kivan opettajan kanssa ja hyvällä motivaatiolla erilainen kokemus :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraavat 3-4 postaustani käsittelevät uutta vuotta ja vuoden vaihdetta, koska en pystynyt yhdistämään näitä suunnittelemiani aiheita järkevästi niin, että  jutun pituus olisi pysynyt kohtuullisena. Aloitetaan tämä "kolme tai neliosainen sarja" perinteisesti, "vuoden ensimmäiset"-listalla. :)  Se saattaa jonkun mielestä olla ehkä vähän lapsellista  jo mun ikäiselle, mutta mä rakastan erilaisten listojen laatimista, ja musta tämä on hyvä tapa muistaa /pitää mielessä eri asioita ja juttuja. 

Tässä siis jälleen lyhyesti ja ytimekkäästi alkaneen vuoden ensimmäisiä juttuja. Lista päivittyy sitä mukaa kun asiat toteutuu/ovat ajankohtaisia ;)

 

 

fiilis; 

Varovaisuus, pelko. Ei mitään vakavaa... Olimme ensi kertaa katsomassa ilotulitusta rannassa, ja ilotulitus tulikin kummankin yllätykseksi suoraan edestämme ja yläpuoleltamme.  (luulimme sen tulevan vastarannalta) Tästä johtuen käännyin selin, ja "piilouduin osittain J:n kainaloon, suojatakseni silmiäni ja käsiäni. Onneksi kännykällä ja järkällä saatiin vähän videomateriaalia muistoksi ja sen perusteella voin todeta että kaupungin/kylpylän  tämänvuotinen esitys oli UPEA! Myös joulunjälkeisien liukkaiden teiden ansiosta, sai kulkiessa olla varuillaan. 

paikka; 

Naantalin vierasvenesatama. 

 

ihminen; 

avopuoliso vierellä alkoi tämä(kin) vuosi <3 

 

hali; 

Ilotulitusten alla yllämainitulta puoliltaöin saatu hali lämmitti kummasti. 

 

suudelma/pusu;

Autossa matkalla kotiin.

 

asu; 

Musta, polvipituinen mekko jossa oli pieniä trasseja koristeena, ja musta paljettibolero. Ulkona käydessä laitoin Khakinvihreän toppatakkini ja saappaideni lisäksi mekon alle mustat legginssit, koska yhtään ei puristavat sukkikset iskeneet. 

 

asuste 

Isot, (mutta ihanan kevyet)  salmiakkikuvioiset turkoosit korvikset, turkoosi rannekoru. ja vaaleanpunainen neulottu kaulahuivi. 

 

puhelu; 

Kummitädiltä WhatsAppin kautta uudenvuodenpäivänä. 

 

tekstiviesti

posti; 

 

merkintä kalenteriin;

Vuoden 2019 kalenterissa on kyllä jo ensimmäinen merkintä, mutta se on kirjattu sinne viime vuoden puolella.  Merkintä on 7.1 päivän kohdalla, ja muistuttaa erään uuden vuoden lupaukseni käytäntöön ottoa. Tämän vuoden puolella en siis ole vielä kalenteriin kirjannut mitään, mutta mielenkiinnolla odotan, mitä/mikä on ensimmäisenä sinne kirjattavana. 

 

juoma; 

Nikolas Feuillatte- shampanja. (vuoden ensimmäisien juomien joukkoon pääsi myös rommikola & jekkubattery) 

 

ruoka; 

Omatekoinen perunasalaatti ja lihapullat, sekä nakit.  Uudenvuodenpäivän aamuna syötiin myös vohveleita mascarponevaahdon ja mansikoiden kanssa.  

 

herkku; 

Juustot. Home, tuore ja kerma muodoissa :) ja hedelmien ja suolakeksien kera, kuten asiaan kuuluu. Mahdollisesti ehkä myös suklaakonvehdit. (ei ihan pysty muistaa varmaksi) 

 

kokkaus;

 En laske aamun vohveleita vielä erityiseksi kokkailuksi joten tämä on vielä edessäpäin... 

 

leipomus; 

 

 

tuoksu;  

Vartalolle tarkoitetuista tuoksuista Escadan ihanan vaniljainen celebrate N.O.W.,  Kaikista muista olemassaolevista tuoksuista ensimmäinen oli varmaan vastakeitetty kahvi aamulla.  

 

haju;                                                    

Jos rikkiä ei lasketa niin... (valko)homejuusto. 

 

sää; 

Vuosi vaihtui melko vetisissä ja loskaisissa olosuhteissa. 1.1- 19 päivä oli melko sumuinen ja vesi - ja räntäsadetta riitti myrkylukemiin yltävän tuulen lisäksi.  Myös pientä liukkautta oli havaittavissa tien pinnoilla. 

 

lämpötila; 

Plussan puolella oltiin muutaman asteen. 

 

tv-sarja; 

 

leffa;

Sivusilmällä katselin uv;n päivänä Vaianaa, ja sen jälkeen illalla vielä syvemmin keskittyen Uuno Turhapuro - kaksoisagentti a J:n kanssa. 

 

biisi;

Kiitos Spotifyn, joka haluaa vuoteni alkavan ennakkoluulottomasti, ja oli tehnyt mulle tätä varten räätälöidyn listan artisteista ja kappaleista joita en yleensä kuuntele, vuoden 2019 eka biisi oli "Do You Think You're Better Of Alone" 

 

artisti;

Joku Philadelphia se oli :D 

 

kirja/lehti; 

Sami Tuomisen " JUU - EI, Pieni kirja priorisoinnista " odottaa  sohvalla. Hain sen kirjastosta juuri ennen vuoden vaihdetta, luettavaksi, joten siitä taitaa nyt  sitten tulla vuoden 2019 eka kirja. 

 

valokuva;

Hienosti vähän tärähtänyt "hetki ennen ilotulitusta". Vuorokausi oli juuri vaihtunut, sillä kännykkäni  näytti kuvan otto ajaksi 1.1.2019 klo 00:00:01 :D - enkö olekin täsmällinen? ;) 

 

lausahdus;

 

vieras; 

 

ystävä;

 

ostos; 

 

suurempi hankinta;

 

säästökohde;

 

lahja;

 

yllätys;

 

tapahtuma;

 

kyläreissu;

 

loma/matka;

 

keikka tms;

 

tavoite

 

saavutus

 

toive

 

päätös

 

lupaus

 

Asia tai juttu jonka takia ..

A) Itkin/en jaksa? 

B)  palkitsin tai hemmottelin itse(ä)ni  ja miksi & millä sen tein? 

C) Tunsin ylpeyttä itsestäni, tai minua kehuttiin? 

 

iso juttu;

 

suuri uutinen;

 

puheenaihe Suomessa ja maailmalla;

 

murheen kryyni;

 

asia, joka ärsytti;

 

juttu joka sai nauramaan vedet silmissä;

 

asia, jota kannatti odottaa;

 

syy juhlia;

 

tärkeä päivämäärä;

 

muisto;

 

Näissä merkeissä starttasi siis vuosi 2019, jonka päivistä 1 on kohta takana,  ja 364 vielä edessä.   Innolla odotan mitä ne ovat varanneet juuri minua ajatellen. Toivottavasti paljon hyviä hetkiä, ja kivoja asioita... :) 

 

With love; 

-Ninni

Kommentit (0)

Heips!

Meillä on nyt ollut tässä kaikenlaista, niin en ole ehtinyt istuuntua koneen äärelle vaikka olisi pitänyt!  Sempä takia J:n ollessa töissä, istahdin nyt hetkeksi kameran eteen, ja höpöttelin sille huimat 55 minuuttia! 

Toukokuun suosikit löytyy siis tällä kertaa listattuna vlogin puolelta, käy kuuntelemassa mitä ne oikein oli ja miksi.  :)  Toivottavasti pian olisi taas aikaa perehtyä blogiinkin enemmän sitä ennen on kuitenkin tultava sanomaan teille nämä nopeahkot moikat, ja kertomaan että olette mielessäni kokoajan.  

Ihanaa alkukesää kaikille sinne ruudun toiselle puolen, 

 

With love; 

-Ninni- 

PS. 1000 000X KIITOS teille kaikille, joilta saatiin vinkkejä Tamperereissua varten, meillä oli kivat 2 päivää Mansen maisemissa. Tästä ja paljon muustakin kirjoittelen juttuja taas heti, kun suinkin kykenen. ! 

Kommentit (0)

 

1. Kauniit, lämpöiset illat.  (ja päivät) 

VIHDOIN! Mä pystyn taas liikkumaan vapaasti ja jännittämättä mun lempipaikkoihin/ssa. kuten Rakkaudenpolulla, Kuparivuorella sekä muutenkin rannassa. Ilta - ja päivälenkit tälläisissä maisemissa sekä  iltaruskoissa,  ja vähintään 15 lämpöasteen kanssa, on kyllä niin ison peukun arvoisia!  Eikä näihin kyllästy ikinä... 

 

2. Uudet kengät ja pikkulaukku kesäksi. 

Kun lenkkarit alkaa olemaan siinä pisteessä, että märillä keleillä vesi tulee pohjasta läpi kastellen sukat, on varmaan aika hankkia uudet...  Päivä kaupoilla ja varmaan 15 testattua kenkäparia myöhemmin, olen nyt onnellinen uusien popojen omistaja! Löysin myös vihdoin pitkään etsimäni  pikkulaukun H&Mstä tosi edullisesti kesän rientoihin.  

 

3. Subway 

JEE! Me saatiin vihdoin Naantaliin Subway takas!  Kävin heti avajaispäivänä "pikalounaalla" 

 

4. Luomen poisto. 

Siis mä en tiedä, mistä nää ilmestyy säännöllisin väliajoin ja aina kasvojen alueelle,  mut  ovat todella rasittavia tapauksia! Nyt on kuitenkin taas yksi ärsyttävä luomi poistettu, Ja hyvä niin! 

 

5.  Parveke kesäkuntoon

Jokakeväinen, yhteinen projektimme J:n kanssa, pitää sisällään aina parvekkeen tyhjennyksen,  laattojen pesun&sävytyksen terassiöljyllä, sekä  laattojen "alusen" imuroinnin.   Pesun saa aina  myös kalusteet ja lopuksi ilme viimeistellään kukilla, muutamin lyhdyin ja tekstiilien kanssa. Vaikka kerrostalossa asutaankin eikä partsi ole lasitettu, se on kuin yksi huone näin kesäisin. Siksi haluan ainakin omalta osaltani panostaa sen viihtyvyyteen. ( Kuvassa laatat on juuri pesty, ja odottavat sävytystä.) 

 

6. IKEAn kynttilä <3 

Tää on vaan niin hyvän tuoksuinen, etten kestä :D Voisin tuoksutella sitä ikuisuuksia. 

 

 

Tälläsiä lemppareita kuului tähän alkukevääseen. :)  Mistä te ootte ollu erityisen innostuneita tai kiitollisia menneenä kuukautena, tai ihan muuten vaikka just nyt? 

 

With love: 

-Ninni- 

 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat