Kirjoitukset avainsanalla Syntymäpäivä

Tahdoin tai en niin etunumero muuttui eilen. Vietin ihanan syntymäpäivän, pienimuotoisin kahvitteluin vain lähimmän perhepiirini sekä parin läheisemmän ystävän seurassa.  Isommat pippalot ovat vielä vain näky tulevaisuudessa ja 3-kymppisiäni tullaan juhlimaan vielä moneen eri otteeseen ja tapaan tämän vuoden aikana. Viralliseen synttäripäivään mahtui kuitenkin yhtä jos toista, eikä se olisi ilman tuota yllä mainittua joukkoa ollut yhtään niin onnistunut joten kiitos näin julkisesti(kin) kaikille osallisille!

Tässä vähän lukuja ja fiiliksiä päivästä:

 

1

- syvällinen viestittelyhetki tyttökamun kanssa

- itselle ostettu mansikkaleivos

- odottamaton yllätys

2

- ajomatkaa sekä kauppareissua

- sekunnin murto-osaa kestävää ärsyyntimistä

3

- onnittelulaulua laulavaa

- kultaista pulloa skumppaa ( + 1 lahjaksi saatu)

- kuukausi

4

- tuntia kotitöitä (sis. siivoilun & leipomisen)

- syötyä suklaakonvehtia

- tuntia hyvän seuran parissa

- kukkakimppua

- täyttä pannullista kahvia

- täyttämistä odottavaa lupausta

- (+2) moniosaista syntymäpäivälahjaa

- lämmintä halausta

- ovikellon soittoa

7  

- aika jolloin heräsin aamulla.

8

- (synttäri)vierasta

 

10

-  puhelua...

-... ja tekstaria

- mud cake palaa

12

- valokuvaa (ainakin)

15

- minuuttia vaikuttava kasvonaamio 

16

- salmiakkimuffinia & fetaherkkupalaa

20

- minuuttia pitkä suihku

24

- syntymäpäiväni numero.

30

- vuotta NYT MITTARISSA!

80

- euroa säästöön myöhempää käyttöä varten.

115

- onnentoivotusta Facebookissa.

 

Lisäksi päiväni täyttyi lukemattomasta määrästä herkkuja, naurua, muistelua, auringonpaistetta ja ihailua ja arvostusta. Kun illalla kaatui väsyneenä sänkyyn, tuli todettua ettei se 30 ehkä sittenkään ole niin paha juttu miltä se on omaan korvaan viimeisen vuoden kuulostanut. Vielä ei olo ole yhtään vanhempi. :D

 

With love;

päivänsankari & oman elämänsä prinsessa

- Ninni-

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

"Sanokaa Fazer, kun haluatte hyvää!"

Tämä on se kuuluisa lausahdus, joka on monen suomalaisen mielissä ja huulilla ollut  vuodesta toiseen - eikä turhaan. Onhan Fazer Suomen tunnetuin ja arvostetuin brändi. Sen tunnetuin tuote on eittämättä Fazerin Sininen maitosuklaa, joka sai alkunsa lahjareseptin pohjalta, jonka Karl Fazer sai  ystävänpalveluksesta kiitoksena vuonna 1922. ( Ensimmäisen konditorian hän sen sijaan avasi jo paljon aiemmin, vuonna 1891, tuohon legendaariseen Kluuvikatu 3:meen, Helsingin keskustaan.) Siihenkin miksi tuosta kaikkien tuntemasta suklaalevystä tuli juuri sininen on ihan syykin; se oli Karl Fazerille tärkeä väri, joka symboloi hänelle Suomen luontoa ja itsenäistä isänmaata. Väri on ensimmäinen, joka hyväksyttiin rekisteröidyksi tavaramerkiksi ja Fazerilla on yksinoikeus sen käyttöön.  Kultainen singeeraus sinisessä kääreessä on myös tae tuotteen laadulle.

Fazerin historia on pitkä, ja monivaiheinen. Voisin kertoa teille siitä vaikka mitä ja kuinka kauan, sillä tein Fazerista yrityksenä vielä opiskellessani laajahkon esitelmän. Minulle on suuri tunneside tähän paitsi myös merkkinä niin suurena suklaan ystävänä... Mutta jätetäänpä tämä nyt vain suosiolla tähän. Sen sijaan tänään on aihetta juhlaan -  on nimittäin tämän suuren ihailemani ja intohimoisesti arvostamani brändin 125:des syntymäpäivä. PALJON ONNEA!

Toki Fazer on paljon muutakin kuin vain suklaata ja muita  makeisia, mutta ne tulevat ensimmäisinä mieleen Fazerista puhuttaessa. Fazer on aina ollut iso osa elämääni, niin lapsena kuin aikuisena. Viime  vuonna pääsin vierailemaan tehtaillakin - ja voi sitä ilon päivää!

 Vaikka olenkin muuttanut viimeaikoina elämäntapojani terveellisimmiksi, niin lapsuudesta tuttu karkkipäivä on säilytetty: lauantai-iltana saa siis hieman herkutella. :) Kävimme toissapäivänä mieheni kanssa aamucappuccinoilla Turun FazerCafessa, ja sieltä tarttui mukaan myös yksi houkuttelevasti esille laitetuista synttäritarjoustuotekasseista.

Kassin sisältö oli minulle positiivinen yllätys, ja se ilahduttaa meitä kumpaakin aivan varmasti vielä monta viikonvaihdetta - viikolla kun ei karkkia tai muita herkkuja nykyään enää syödä, enkä todellakaan ole kajoamassa kassin koko sisältöön heti. Mua odottaa nimittäin tuolla keittiössä n 100g 70%;sta  tummaa suklaata. Se on Fazerin uutuusfestareiden tähti; PureDark lemon squeezy.  Valitsin tämän tän viikonlopun herkkuhetkeen siksi, että tumma suklaa on terveellistä, ja rakastan uutuuksien testaamista. ;)

Odotan myös kovin pääseväni kuun vaihteessa tutkimaan Fazerin (yllätys yllätys) messuosastoa Turun ruoka&viinimessuille, johon olen myös vannoutuneena  kulinaristina tietysti  jo varannut paikan viini&lakritsitastingiinkin. Aion myös hankkia itselleni pienen Fazeriin liittyvän nimpparilahjan ensikuun loppupuolella sillä ihastuin siihen ensinäkemältä. <3 Se mitä/mikä tuo juttu on, näette ehkä lokakuun lempparilistalta sitten joskus lähitulevaisuudessa. Nyt toivotan kaikille makeaa lauantai-illan jatkoa sinne ruudun toiselle puolen.

 

With love;

-Ninni-

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

            

                          

 Minusta tuli tällä päiväyksellä vuonna 1995 isosisko. Eli tänään on rakkaan, ja ainoan pikkusiskoni  21-vuotissyntymäpäivä. Itse olin tuolloin 8-vuotias (voi herranjumala!) ja se kesäinen päivä oli pikku-Ninnin maailmassa todella merkittävä.  
 

Muistan miten innoissani olin, kun äiti tuli vauvan kanssa kotiin, ja silloinen ala-asteen opettajanikin tuli kesälomalla meillä käymään, ja onnittelemaan tuoretta isosiskoa. Olin innokas seuraamaan vierestä kuinka vaipat vaihdetaan, tai miten vauvaa syötetään. Omasta mielestäni en ollut lainkaan mustasukkainen uudesta tulokkaasta perheeseen.   

 Lapsuudenkodissamme, Naantalin Nuhjalassa jaiomme siskoni kanssa hänen hieman kasvettuaan ( olisiko ollut 4-5 vuotiaasta ylöspäin) huoneen. Vaikken edelleenkään tuntunut mustasukkaisuutta siskoani kohtaan, niin  uskotteko kun sanon että tuolloin se ei minua kauheasti ilostuttanut - päin vastoin; siskoni osasi vetää välillä liiankin hyvin  oikeista naruista, ja tiesi tasan miten minut saa ärsyyntymään. Niin se vaan menee - välillä on koeteltava toisia :D  Onneksemme tuosta ajasta  on myös monta hyvää, hauskaa ja hullunkurista muistoa, ja VIDEOpätkää -  kiitos iskän silloisen intoilun! Niihin onkin sitten moneen otteeseen palattu näin  jälkeenpäin  ja naurettu vedet silmissä. :).   

            "Aika kultaa muistot" on sanonta, joka sopii niin moneen tilanteeseen, eittämättä myös tähänkin.

Nyt, n 17 vuotta myöhemmin, kaiken tuon jälkeen tuo vauva on aikuinen,nuori nainen jolla on poikaystävä, kihlasormus vasemmassa nimettömässä, ammatillinen tutkinto taskussa, työ ja ajokortti.  <---- Jotenkin hurjaa... Huvittavinta tässä on se, että olen huomioinut hänen kasvun, ja vanhenemisen, mutta itse en ole kokenut vanhentuneeni kuin korkeintaan pari vuotta. :D 

Hänellä on kaikesta tuosta ( ja vähän muustakin ) ihan älyttömän ylpeä isosisko, joka on aina ollut varma että pikkusisko kyllä osaa, pystyy ja pärjää teki hän sitten mitä vaan. Tosin äitimme ei ole ihan aina ollut samalla kannalla minun kanssani.  Mutta äitienhän pitääkin vähän kyseenalaistaa asioita. ;)  Minä sen sijaan olen alusta asti ollut sitä mieltä, että pikkusiskoni on ikäisekseen yllättävän kypsä, ja fiksu ihminen. 

Olen onnekas, ja otettu siitä, että pikkusiskoni on vuosien varrella ymmärtänyt sen, että minuun voi turvautua ja tukeutua jos sille kokee tarvetta. Olen iloinen että hän haluaa välillä uskoutua salaisuuksiensa kanssa minulle, ja että kuulen mitä hänen elämäänsä kuuluu. Sillä sitä vartenhan me siskot olemme olemassa. Itselläni ei isompia sisaruksia ole, joten olen itse yrittänyt olla  parhaan kykyni mukaan omalle puikkusiskolleni sellainen isosisko, jollaista itse olisin toivonut minulle oltavan.

Olen myös iloinen että meidät on kasvattaneet juuri meidän vanhempamme tälläisiksi sisaruksiksi kuin nykyään olemme. Uskon että silläkin seikalla on suuresti väliä tässä asiassa. Meidän ei ikinä ole tarvinnut kilpailla vanhempiemme huomiosta, ja meidät on opetettu välittämään, ja huolehtimaan toisistamme eri tavoin. 

En ehkä enää iltaisin lue hänelle iltasatuja, emme enää ehkä juokse pöydän ympäri toisiamme kiinniottaen ja kirkuen. Emme ehkä enää leiki hiekkalaatikolla ja maistele äitimme "iloksi" hiekkaa, emmekä me enää jaa huonetta, jossa lähes päivittäin koettelimme toistemme sietokykyä. Vaikka niin erilaiset yhdessä ollaankin, mut  siitä huolimatta sinä olet minun siskoni, ja olen äärettömän iloinen siitä. Sellaista se sisarrakkaus on, niin monivaiheinen ja ainutlaatuinen side. 

 

 Ja ihan siltä varalta, jos ihana siskoseni päädyt lukemaan tämän, niin tämä on sulle; 

EI artistin vaan sanojen takia ;) <3 

                        

Hyvää synttäripäivää, ja hurjasti onnea!

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (2)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015

Kirjoititpa kauniisti siskostasi ja sisarussuhteesta. Omat isosiskoni ja -veljeni ovat minua kahdeksan vuotta vanhempia, ja olen tainnut siskosi tapaan heitä pienempänä vähän ärsyttää... Jaan tekstisi muidenkin iloksi tänään KK:n Facessa! :) 

nakymatonninni
Liittynyt3.12.2015

Kiitos, Eveliina! Musta on tosi ihanaa, kun voidaan siskon kanssa luottaa toisiimme puolin ja toisin.  Elämä ilman häntä olisi ollut, ja olisi edelleen paljon tylsempää. Jos pienempänä ikäero näkyi tai kuului, niin ei ei enää ja hyvä niin. :) 

- Ninni - / Pisaran verran poikkeavampi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Näppiksen takana kirjoittelee; 

31-vuotias harvinaisen sairauden kanssa elävä nainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, musiikkia ja kaikkea kesään liittyvää rakasta avomiestään unohtamatta. Nainen joka unelmoi suurista, pitää kaikesta tyttömäisestä ja ihastuu ja innostuu välillä asiasta kuin asiasta liiankin kanssa. Mutta ennenkaikkea ihminen jonka toinen nimi voisi olla aitous, ja joka haluaa kyseenalaistaa juttuja ja haastaa itseään mahdollisimman useasti, mahdollisimman monipuolisella otteella. Ihan vaan "pisaran verran"

Tervetuloa moninaiseen arkeeni!

 

 

Blogiarkisto

2018
Heinäkuu

Kategoriat