Kirjoitukset avainsanalla shoppailu

Kauppojen näkökulmasta tämänpäivän kaltaiset päivät ovat kuin lottovoittoja; varastot tyhjenevät ja myynti on huipussaan. Siitä huolimatta että olen valmistunut myynnin merkonomiksi olen pääpiirteittäin sitä mieltä, että lapsiperheitä ja esim oman talon rakentajia sekä heidän tarpeitaan lukuunottamatta, tämä kauppojen ja erilaisten palveluidentarjoajien "massavyöryn aiheuttama talven tapahtuma" on lähes turhaa vouhotusta. Se on myös erittäin huono juttu maapalloamme ja ilmastonmuutosta ajatellen. Mutta mitäs pienistä, kun emme mekään niistä vai miten se meni?!

 

Tähän perään voin samalla hengenvedolla todeta, minkätahansa asian ostamisesta/hankkimisesta ylipäätään tulleen nykymaailmassa niin helppoa,  ettemme ehkä siinä shoppailuhuuman humussa ymmärrä mihin kaikkeen ja jopa usein myös turhaan rahaa tuhlaamme. Meillä on vain koko ajan yhä enemmän pakottava tarve haalia erityylistä - ja tyyppistä materiaa lisää ja lisää, joka muka tekee meidät onnellisemmaksi. Välillä tunnistan tämän itsessänikin, mutta myönnetään; harvemmin vain pysähdyn miettimään MIKSI toimin/mme näin? miksi emme osaa arvostaa sitä, mitä meillä jo on, ja olla tyytyväisiä siitä. ?! Miksemme voi ymmärtää, että materia ei ole kuin korkeintaan hetkellinen onnenlähde...

En aio valehdella, ettenkö olisi tänä vuonna jo itsekin kuikuillut tarjouksien perään, mutta tein itseni kanssa sopimuksen; en aio shoppailla mitään, jollen todella tarvitse sitä. Muutenkin yritän hyödyntää BF:n tapaisia tilaisuuksia lähinnä joululahjojen, omien pidempiaikaisten välttämättömien hankintojen tms "tarpeen" ratkaisemiseksi, enkä vain ostamisen ilosta.

Loppujen lopuksi ei niillä tarjouksillakaan kovin paljon säästetä, kun tavaran määrä korvaa laadun tai toisinpäin.  Kaiken huipuksi nämä "tarjoukset" ovat vain yksi iso psykologinen huijaus, jota ihmismieli ei edes ymmärrä kyseenalaistaa. Voin vaan kuvitella, kuinka jälleen tänäänkin on aamulla ihmiset iovat juosseet hullunkiilto silmissä   ja "tappelu" ja juoksut alkaa muka niin "edullisien tarjousten" perässä. Saattaapa joku mielensäkin pahoittaa jos himoitun ja pitkään jonotetun tuotteen ainoan jäljellä olevan kappeleen joku vie nenän edestä.. HUOH. 

- Black Friday, marraskuinen päivä joka saa ihmiset aivan sekaisin oli täällä taas...! Tosin ei siinä pitäisi olla mitään niin ihmeellistä, meillä kun on Suomessa sellainen joka viikko aina lokakuun alusta maaliskuun loppuun asti ja kaupatkin ovat auki aamusta iltamyöhään... ;) :D 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat