Kirjoitukset avainsanalla uusi vuosi

En osaa selittää miksi tai miten olen joskus kiinnostunut tästä aiheesta, mutta joku ehkä muistaa  viime vuoden alussa mun vahingossa löytämieni tarot-korttien kanssa leikkimisen ja sen myötä viime vuoden alussa tekemäni vähemmän vakavasti otettavan vuosiennustuksen.

Ajattelin että tästä voisi tehdä sellasen hassuttelutavan, ja kävin äsken taas kaivamassa kortit esiin. :)  En voi sanoa uskovani ihan satalasissa tälläisiin, mutta ihan pikkusen taikauskosena (ja painosanalla pienesti)  kurkistus alkaneeseen vuoteen houkuttaa,  ja koska uuden vuoden tinojakaan ei saa enää valaa, niin tää on hyvä kakkosvaihtoehto. Joten jos mä nyt vaan vähän katson aurinkoisen pakkaspäivän kunniaksi...   

Tämä on siis itselleni tutuin, ns "kalenteripöytä", jonka tein viime vuonnakin kun vuosi oli juuri vaihtunut. Pöydässä on 13 korttia: 1 jokaiselle kuukaudelle ja 1 koko vuodelle yleisesti. Yllä olevassa kuvassa olen laittanut korttien viereen numerot lukusuuntaan.  Ja nyt... Aloitetaan tämän  ennustuksen "purku" .

 

VUOSIENNUSTUS 2019

 

Tammikuu; 

Vuoden alussa saan seuraa tummasta mieshenkilöstä, joka on  todennaköisesti naimisissa oleva, ja vastuullisessa asemassa. Hän on myös käytännöllinen realisti ja ovela kaikessa mitä tekee. Vauraudestaan huolimatta hän ei teeskentele minulle mitään, eikä suutu helpolla. Henkilö voi olla myös vaarallinen vihamieheni, joka on tyhmä ja mielikuvitukseton. 

 

Helmikuu;

Helmikuu puolestaan tuo luokseni vaalean naishenkilön, joka on minua kohtaan lämmin, ja empaattinen. Hän saattaa olla taiteellisesti lahjakas. Tämä nainen pitää yleensä huolta ja on uskollinen, mutta voi  jossain tilanteissa olla myös hyvin huomionkipeä tai kieroilevaihminen. 

 

Maaliskuu

(avainsana; taakat) 

Kevään alkupuolella minua painaa raskaat velvollisuudet, ja stressaava (työntäyteinen) elämä. Otan mahdollisesti kantaakseni muiden huolia, ja useita vaikeita tehtäviä on tekemättä. Saan kuitenkin ne hoidettua, mutta voin joutua maksamaan niistä hinnan terveyden tai ahdistuksen lailla. Voisi olla parempi, jos luopuisin joistakin velvollisuuksistani.  Maaliskuussa voi myös tuoda tullessaan odottamattomia vihamiehiä,  ja tekemiäni suunnitelmiani voidaan yrittää häiritä jollain tavalla. 

 

Huhtikuu

( kortin hallitsija; Neitsyt) 

 

Kevään edetessä minua kehotetaan olemaan varuillani; äkkinäiset liikkeet ja päätökset,  sekä harkitsemattomuus eivät ole kannattavia juuri nyt. Sen sijaan minun tulisi kuunnella vanhempien ja viisampien neuvoja. Kortti enteilee näin ollen varovaisuutta, kärsivällisyyttä ja kokemusta.  Käänteisesti tämä kortti voi tarkoittaa etten jaksa odottaa. Saatan olla myös yksinäinen ja pitää oman pääni.  

 

Toukokuu

(kortin hallitsija; vaaka)

Toukokuu alkaa ja tuo hetkellistä helpotusta muutoin vaativaan kevääseeni;  hyvä harkintakykyni johtaa menestykseen, joka näyttäytyy siten että jokin juridinen riita ratkastaan minun edukseni. Jokin vääryys tulee yksimielisesti oikaistuksi, ja toukokuu on myös muutoin tasapainoinen. Kuukausi voi tuoda mukanaan myös mahdollisesti jonkintyyppisten sopimusten solmimista ja  houkuttelevan työtarjouksen. Käänteisesti kortti voi näyttäytyä juridisina ongelmina, huonoina neuvoina tai tappioina riita-asioissa. 

 

Kesäkuu

(hallitsija(t) ; naptunus & vesielementti) 

Kesä alkaa levottomissa merkeissä. Kortti enteilee jonkinasteista tilapäistaukoa elämästä, samalla kertoen että  en saisi pyristellä vastaan, vaan minun tulisi hyväksyä käsillä olevat muutokset. Minun kehotetaan vaalimaan jälleen kärsivällisyyttä. Saatan joutua myös tänä kesänä tilanteeseen, jossa on uhrattava jotakin, jotta voin saavuttaa jotain vielä arvokkaampaa. Joskus harvoin tämä kortti voi tarkoittaa myös sairautta.  Tapahtumat voivat saada minut alkukesästä myös hyvin epävarmaksi.   Käänteisesti tämä kortti voidaan tulkita itsekkyytenä joka pidättelee minua itseäni , toisten ihmisten manipulointina tai marttiytenä.  

 

Heinäkuu

(avainsana; rajoittaminen)

Vaikka kesä on minun lempivuodenaikaani, ja nautin siitä suunnottamasti, niin heinäkuussa alkaa jonkinsortin pitkä epäonnen ja voimattomuuden jakso jonka lisäksi tunnen joutuvani ahtaalle.  Jotta vapaudun tästä tilanteesta, vaatii se jälleen kerran kärsivällisyyttä. Saan kyllä apua, jos en kainostele pyytää sitä. Vuotta 2019 Kahlehtivat rajoituksekset alkavat pikkuhiljaa hellittää tämän jälkeen. Käänteisenä tämä kuukausi saattaa turhauttaa minua, ja voin olla itse itseni pahin vihamies, sillä  kahlehdin itseäni rajoituksilla. 

 

Elokuu

(avainsana: rauniot) 

Noniin. Syksy alkaa ja eteen tuli  heti pakan pahin kortti, joka symboloi aallonpohjaa. Se merkitsee yksinäisyyttä, koleutta ja petetyksi tulemista. Lohduttavaa on kuitenkin se, että tästä asiat eivät voi enää pahentua, joten edessä on oltava parempia aikoja. Pohjakosketus on pian historiaa. Käänteisesti vaikea elämänvaihe voi jatkua vielä jonkin aikaa, mutta negatiivisiin ajatuksiin ei kannata sortua - se voi pilata mahdollisuudet.  

Oma välikommentti; VOIKO NIITÄ TÄSSÄ KOHTAA ENÄÄ SITTEN OLLAKAA...?!? 

 

Syyskuu

(avainsana; kumppanuus)

Kun kerta kaikki muu näyttää tänä vuonna koettelevan,  niin kumppanuus on onnekseni menestyksekästä ja kukuistavaa. Yhteisymmärrys tulee edistämään joitakin projekteja, ja johtaa sen siivellä menestykseen tällä saralla.  Vihdoin minullakin on aihetta ajatella mahdollisuuksiani aiempaa positiivisemmin. Käänteisesti syyskuu voi olla eripuran aikaa vakiintuneessa suhteessa tai aiheuttaa muuten kitkaa kahden eri ihmisen välillä. 

 

Lokakuu

(avainsana; pitkästyminen)

Lokakuussa minua pitkästyttää lähes kaikki tuttu ja turvallinen. Enkä välttämättä ehkä osaa arvostaa niitä tarpeeksi.  Kaipaan uusia tuulia, niin tekemisiini, harrastuksiin kuin parisuhteenkin. Käänteisenä tänä näkyy mm yksinäisyyden pelkona, ja hurjasteluna jolla yritän torjua pitkästymistäni. Loppusyksystä voi esiintyä mahdollisesti myös masennusta, joka saattaa johtaa alkoholin normaalia runsaampaan käyttöön. 

 

Marraskuu

( avainsana; matkustaminen)

 

Marraskuun alkaessa päällimmäiset ongelmat alkavat ratketa, ja positiivisempi suunta, johon jatkaa alkaa selviämään.  Luvassa voi olla tämän lisäksi seuraa matkalle tai tilanne jossa olen samassa "veneessä" muiden kanssa.  Kortti kehottaa myös siirtymään vaarasta loitommalle ja pitämään matalaa profiilia.  Jos kortti enteilee käänteistä puolta se heijastuu tietämättömyytenä omasta suunnasta, taikka viivästyksinä. 

 

Joulukuu

(Hallitsija; Jupiter)

Loppuvuosi 2019 on selkeä käännekohta parempaanpäin; se on menneiden tekojen ja kohtalon vaikutuksen yhteistulos, jota kukaan ei oikein ymmärrä. Nykyiset ongelmat tulevat viimeinkin päätökseen, ja luvassa on  yllättäviäkin onnenpotkuja. 

Tämä kortti voi myös merkitä  huonoa onnea tai ikäviä yllätyksiä jonkin asian suhteen. Tällöin on hyvä muistaa, että ennenpitkää pyörä pyörähtää myös siihen minulle suotuisaan asentoon vaikka juuri nyt ei  tuntuisikaan siltä... 

 

VUOSI 2019 YLEISESTI 

(avainsana; yrittäminen)

 

Kaikki ässät viittaavat yleensä alkuihin, ja  tämän kortin kohdalla se enteilee yleensä yrittämisen aloittamista. Tämän kortin saaminen viittaakin useimmiten joko tärkeään uuteen työasiaan, tai ihmissuhteeseen. Vuosi 2019 tulee kokonaisuudessaan siis olemaan pitkälti eri asioiden alkuja. Tosin niiden toteutumisen tiellä voivat olla oma heikohko itsetuntoni ja ne saattavat kohdallani alkaakseen tarvita toisien ihmisten tukea. 

 

MUUTA HUOMIOITAVAN ARVOISTA PÖYDÄSSÄNI OLI:

 

Kalenteripöytääni oli päätynyt 2 kymppiä. (kortit maaliskuu&elokuu)  ja nämä yhdessä tarkoittavat hyvää onnea & uutta työsuhdetta. Pöydästä voidaan myös laskea ajanmääre, joka kestää ennenkuin asioita tapahtuu. (laskutapa on hieman monimutkainen, joten jätän sen nyt tässä selittämättä) Omalla kohdallani tätä pöytää ajatellen tuo aika on 6 kuukautta, ja toteutuminen ajankohdalle tulee ilmeisesti olemaan talvella. (Vuodenajan ja ajanmääreen määrittää tarotkorttipakan maat ja kortin numerot) 

 

 

En tiedä, minkälaisin fiiliksin minun tulisi odottaa vuotta ja sen tapahtumia nyt  tämän katselmuksen jälkeen, mutta tätä kaikkea pitää hetki sulatella :D 

With love; 

-Ninni 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuodenvaihde symboloi ja tarkoittaa monille uutta alkua, sekä useasti  uusia mahdollisuuksia. Ihmisillä  (eikä yksistään vain lapsenmielisillä) on tapana asettaa päättyvän vuoden viimeisenä päivänä  itselleen eri asioihin kohdistuvia tavoitteita ja lupauksia, alkavaan vuoteen liittyen. Mutta harvemmin niitä ainakaan julkisesti tarkastellaan sitten myöhemmin, että toteutuivatko ne sen vuoden päätteeksi, jolle ne asetettiin. 

 Ehkä toteutuneiden/toteutumattomien tavoitteiden julkitoiminen pelottaa ja ahdistaa, sillä ihmiset osaavat olla halutessaan toisilleen joko kateellisia ja ahneita tai todella ilkeitä ja julmia.  Viime vuonna itse lupauksien sijaan minä totesin että "aina voin yrittää."  Riippuen siitä, minkä asian valosta sitä yrittämistä nyt katsoo, mielestäni onnistuin vuonna 2018 aikeissani. Toisien juttujen kohdalla enemmän toisien vähän vähemmän, mutta yritin kaikkea mahdollista kuitenkin. Ja vaikka inhoan sitä, että välillä tuntuu kuin elämä olisi yhtä suorittamista, haluan monien muiden tapaan asettaa jälleen kerran itselleni tavoitteita ja lupauksia.  Haluaisin myös vuoden 2019 aikana pikkuisen unelmoida joutavia, jos vaikka niistä jokin ihan sattumalta  toteutuisi...     

                                   

 

Minun tavoitteet, lupaukset ja toiveet vuodelle 2019 ovat;


Päällimmäinen ja tärkein tavoitteeni on yrittää olla positiivinen joka päivä, ja sen myötä löytää ja nauttia myös arjessa enemmän hyviä juttuja. Yritän myös olla valittamatta ja kiroilematta ilman erittäin pätevää syytä. Näiden lisäksi... 

 

 

 

 


terveys; 


💪  LIIKU ENEMMÄN; Vietä päivittäin ainakin tunti ulkona, tai mielekkään liikunnallisen asian parissa, ja pyri ottamaan vähintään 2019 askelta päivässä.  - Tämä olisi todella helppoa, jos olisi töissä tai koulussa. Mutta kun päivät kuluvat nykyään ilman niitä, niin siksi tämä on haaste. Ei kyllä täysin mahdoton sellainen. 

💪 UNIRYTMI;  Mene nukkumaan iltaisin viimeistään klo 23:00, ja herää aamulla klo 08:00 mennessä.  Sulje myös kaikki erilaiset ruudut ennen iltakymppiä. 


💪 RUOKAVALIO;  100 päivän herkkulakko-haaste odottaa 7.1 aloittamistaan. Tämän jälkeen maista, kokeile ja valmista rohkeasti erilaisia ja itselle uusia ruokia avoimesti ja ennakkoluulottomasti.   

 

koti & talous


💎 Aloita €urojen säästäminen.  
💎 Opeta J:lle, kuinka kierrätetään; pyrkikää vähentämään muovi - ja ruokajätettä! 

💎 Opettele "kerralla enemmän"- käytäntöön.  eli toisin sanoen suunnittele kodin energian yms käyttöä  niin että pystyt hyödyntymään esim yhtä uuninlämmitys kertaa useampaan asiaan samanaikaisesti. 

 


minä itse


🤓 lue 48 kirjaa
🤓 lopeta  turha omien ja  toisten  asioista murehtiminen ja stressaaminen 
🤓 aloita konkreettisesti jonkin oman, suuremman unelman toteutus, yksin tai jonkun avulla. 

 


ystävät & parisuhde


💑 aloita J:n kanssa jokin yhteinen harrastus, ja ylläpidä sitä! 

💑  ota tavaksi  kuukausittainen "treffi-ilta" J:n kanssa, koska #parisuhteenlaatuaika 

💑  ole läsnä;  vietä enemmän aikaa parhaimpien ystävien kanssa. 

 muut tavoitteet


✅ Löytää työpaikka - (jollei sitä tänäkään vuonna onnista, niin luovutan!)

Tuntea itsensä onnistuneeksi ja tarpeelliseksi ihmiseksi. 
Kirjoittaa paljon uusia runoja ja  blogia aktiivisemmin. 

Matkustaa (ainakin) kotimaassa 10 sellaiseen kaupunkiin, joissa ei ole aiemmin vieraillut. 

Nauttia ja pienistäkin hetkistä ilman materiaa ja muita ärsykkeitä ja elämästä yleisesti, sekä edes muutaman kerran tarttua tai heittäytyä  johonkin spontaanisti sen enempää suunnittelematta etukäteen tai miettimättä voinko tehdä niin tai näin.  

Yllätä itsesi, ja muut useaan otteeseen vuoden aikana eri tavoin 

Järjestä ainakin viidet illanistujaiset / juhlat vuoden aikana. Jollei tiedossa ole mitään erityistä syytä juhlia, keksi sellainen! 

 

With love; 

-Ninni 

 

 

Kommentit (1)

E.
1/1 | 

Olipa sä tehnyt ajatuksella nuo lupaukset, rispektit siitä. Toivon todella että saisit töitä, en ymmärrä mitenkykaan ei ole älynnyt palkata noin fiksua likkaa. Älä Ninni silti luovuta. Ikinä.

Seuraavat 3-4 postaustani käsittelevät uutta vuotta ja vuoden vaihdetta, koska en pystynyt yhdistämään näitä suunnittelemiani aiheita järkevästi niin, että  jutun pituus olisi pysynyt kohtuullisena. Aloitetaan tämä "kolme tai neliosainen sarja" perinteisesti, "vuoden ensimmäiset"-listalla. :)  Se saattaa jonkun mielestä olla ehkä vähän lapsellista  jo mun ikäiselle, mutta mä rakastan erilaisten listojen laatimista, ja musta tämä on hyvä tapa muistaa /pitää mielessä eri asioita ja juttuja. 

Tässä siis jälleen lyhyesti ja ytimekkäästi alkaneen vuoden ensimmäisiä juttuja. Lista päivittyy sitä mukaa kun asiat toteutuu/ovat ajankohtaisia ;)

 

 

fiilis; 

Varovaisuus, pelko. Ei mitään vakavaa... Olimme ensi kertaa katsomassa ilotulitusta rannassa, ja ilotulitus tulikin kummankin yllätykseksi suoraan edestämme ja yläpuoleltamme.  (luulimme sen tulevan vastarannalta) Tästä johtuen käännyin selin, ja "piilouduin osittain J:n kainaloon, suojatakseni silmiäni ja käsiäni. Onneksi kännykällä ja järkällä saatiin vähän videomateriaalia muistoksi ja sen perusteella voin todeta että kaupungin/kylpylän  tämänvuotinen esitys oli UPEA! Myös joulunjälkeisien liukkaiden teiden ansiosta, sai kulkiessa olla varuillaan. 

paikka; 

Naantalin vierasvenesatama. 

 

ihminen; 

avopuoliso vierellä alkoi tämä(kin) vuosi <3 

 

hali; 

Ilotulitusten alla yllämainitulta puoliltaöin saatu hali lämmitti kummasti. 

 

suudelma/pusu;

Autossa matkalla kotiin.

 

asu; 

Musta, polvipituinen mekko jossa oli pieniä trasseja koristeena, ja musta paljettibolero. Ulkona käydessä laitoin Khakinvihreän toppatakkini ja saappaideni lisäksi mekon alle mustat legginssit, koska yhtään ei puristavat sukkikset iskeneet. 

 

asuste 

Isot, (mutta ihanan kevyet)  salmiakkikuvioiset turkoosit korvikset, turkoosi rannekoru. ja vaaleanpunainen neulottu kaulahuivi. 

 

puhelu; 

Kummitädiltä WhatsAppin kautta uudenvuodenpäivänä. 

 

tekstiviesti

posti; 

 

merkintä kalenteriin;

Vuoden 2019 kalenterissa on kyllä jo ensimmäinen merkintä, mutta se on kirjattu sinne viime vuoden puolella.  Merkintä on 7.1 päivän kohdalla, ja muistuttaa erään uuden vuoden lupaukseni käytäntöön ottoa. Tämän vuoden puolella en siis ole vielä kalenteriin kirjannut mitään, mutta mielenkiinnolla odotan, mitä/mikä on ensimmäisenä sinne kirjattavana. 

 

juoma; 

Nikolas Feuillatte- shampanja. (vuoden ensimmäisien juomien joukkoon pääsi myös rommikola & jekkubattery) 

 

ruoka; 

Omatekoinen perunasalaatti ja lihapullat, sekä nakit.  Uudenvuodenpäivän aamuna syötiin myös vohveleita mascarponevaahdon ja mansikoiden kanssa.  

 

herkku; 

Juustot. Home, tuore ja kerma muodoissa :) ja hedelmien ja suolakeksien kera, kuten asiaan kuuluu. Mahdollisesti ehkä myös suklaakonvehdit. (ei ihan pysty muistaa varmaksi) 

 

kokkaus;

 En laske aamun vohveleita vielä erityiseksi kokkailuksi joten tämä on vielä edessäpäin... 

 

leipomus; 

 

 

tuoksu;  

Vartalolle tarkoitetuista tuoksuista Escadan ihanan vaniljainen celebrate N.O.W.,  Kaikista muista olemassaolevista tuoksuista ensimmäinen oli varmaan vastakeitetty kahvi aamulla.  

 

haju;                                                    

Jos rikkiä ei lasketa niin... (valko)homejuusto. 

 

sää; 

Vuosi vaihtui melko vetisissä ja loskaisissa olosuhteissa. 1.1- 19 päivä oli melko sumuinen ja vesi - ja räntäsadetta riitti myrkylukemiin yltävän tuulen lisäksi.  Myös pientä liukkautta oli havaittavissa tien pinnoilla. 

 

lämpötila; 

Plussan puolella oltiin muutaman asteen. 

 

tv-sarja; 

 

leffa;

Sivusilmällä katselin uv;n päivänä Vaianaa, ja sen jälkeen illalla vielä syvemmin keskittyen Uuno Turhapuro - kaksoisagentti a J:n kanssa. 

 

biisi;

Kiitos Spotifyn, joka haluaa vuoteni alkavan ennakkoluulottomasti, ja oli tehnyt mulle tätä varten räätälöidyn listan artisteista ja kappaleista joita en yleensä kuuntele, vuoden 2019 eka biisi oli "Do You Think You're Better Of Alone" 

 

artisti;

Joku Philadelphia se oli :D 

 

kirja/lehti; 

Sami Tuomisen " JUU - EI, Pieni kirja priorisoinnista " odottaa  sohvalla. Hain sen kirjastosta juuri ennen vuoden vaihdetta, luettavaksi, joten siitä taitaa nyt  sitten tulla vuoden 2019 eka kirja. 

 

valokuva;

Hienosti vähän tärähtänyt "hetki ennen ilotulitusta". Vuorokausi oli juuri vaihtunut, sillä kännykkäni  näytti kuvan otto ajaksi 1.1.2019 klo 00:00:01 :D - enkö olekin täsmällinen? ;) 

 

lausahdus;

 

vieras; 

 

ystävä;

 

ostos; 

 

suurempi hankinta;

 

säästökohde;

 

lahja;

 

yllätys;

 

tapahtuma;

 

kyläreissu;

 

loma/matka;

 

keikka tms;

 

tavoite

 

saavutus

 

toive

 

päätös

 

lupaus

 

Asia tai juttu jonka takia ..

A) Itkin/en jaksa? 

B)  palkitsin tai hemmottelin itse(ä)ni  ja miksi & millä sen tein? 

C) Tunsin ylpeyttä itsestäni, tai minua kehuttiin? 

 

iso juttu;

 

suuri uutinen;

 

puheenaihe Suomessa ja maailmalla;

 

murheen kryyni;

 

asia, joka ärsytti;

 

juttu joka sai nauramaan vedet silmissä;

 

asia, jota kannatti odottaa;

 

syy juhlia;

 

tärkeä päivämäärä;

 

muisto;

 

Näissä merkeissä starttasi siis vuosi 2019, jonka päivistä 1 on kohta takana,  ja 364 vielä edessä.   Innolla odotan mitä ne ovat varanneet juuri minua ajatellen. Toivottavasti paljon hyviä hetkiä, ja kivoja asioita... :) 

 

With love; 

-Ninni

Kommentit (0)

Uutta vuotta on kulunut nyt n 2,5  viikkoa, ja vielä olisi 340 päivää jäljellä. Jos minun pitäisi kuvailla tuota edessä olevaa "rupeamaa" vain yhdellä sanalla, se olisi ehdottomasti odotus. En edelleenkään tiedä, mitä kaikkea juuri hetki sitten alkanut vuosi tuo, mutta odotukset sen suhteen ovat... Noh, suuret. Vaikka mennyt on aina mennyttä eikä aika entinen palaa, niin muistellaanpa kuitenkin hetki päättynyttä vuotta.

 

 

tammikuu;  tammikuussa 2017 mm. lakupiiput aiheuttivat ristiriitaisia tuntemuksia ja mielipiteitä, koska niiden mahdollisuutta  tupakointituotteeksi määriteltiin. Stylisti Teri Niitti menehtyi äkillisesti vain 43-vuotiaana, ja muumien uudet ääninäyttelijät saivat mut melkein itkunpartaalle. (koska EI niitä vaan voi vaihtaa) 

helmikuu;  sisustuskärpänen pisti muhun pahemman kerran, ja siitä se ajatus sitten lähti.  Laitoin hetken mielijohteesta eräänä iltana kaikki isommat tekstiilit, (matot, verhot, yms.) Tori.fin josta ne lähtikin uusiin koteihin yllättävän nopeasti ja hyvin hinnoin. Myöhemmin myyntiin päätyi myös sohva.  J naurahti eräänä aamuna töihin lähtiessään, että onkohan meillä enää mitään jäljellä, kun hän tulisi kotiin... :D.  Sen jälkeen kotimme koki pikkuhiljaa edenneen ulkoisen muodonmuutoksen johon nykyään olen enemmän kuin tyytyväinenHelmikuusta on hyvä myös muistaa ystävänpäivä, jolloin meille tuli J:n kanssa taas yksi yhteinen vuosi täyteen. <3 

 

 

 

KEVÄT - VALOA & MAHDOLLISUUKSIA. Sitä kevät yleisesti ottaen minulle merkitsee. 

 

maaliskuu;  💜💙💚💛❤️ 1.3 -2017 jäi historiaan hienona päivänä! Upeaa, että me saimme todistaa tämän päivän kotimaassamme. Meillä kaikilla on lupa rakastaa & solmia liitto rakastamme henkilön kanssa 👌.  Maaliskuussa myös sattui yhtä jos toista Naantalissa, mm. yliajo lapsen päälle, suurtöinen etsintäpartio merestä, lähellä muumimaailmaa, sähkökatkoja, ja ties mitä muuta.  Avattiin myös J:n siskon, ja muutaman muun yhteisen kaverin kanssa kesän 2017 terassikausi. (ja grillikausi) ja tämä tyttö otti ja vei myös äidin leffaan, kun hänen lemppari disneyklassikko uudelleenversioitiin.  Suomen juhlavuonna oli ilo myös täyttää itsekin pyöreitä. Onneksi 3kympin kriisi läpikäytiin jo 29 vuotiaana :D 

huhtikuu; Huhtikuussa meidän "kodin uusi ilme" projekti oli hyvässä vauhdissa,  kuun lopulla rokattiin vissiin vuoden ekaa kertaa livenä profeettojen kanssa Gatorade Center. (hesan keikkaa seurattiin realiajassa C-moren kautta)  hurahdin viherkasveihin, joita on nykyään ihan sopiva määrä, ja iloitsin valon lisääntyvästä määrästä vaikka kevät alkoikin ihan pirun kylmissä merkeissä. Ilahduin myös uutisesta, että Disney uudelleenfilmatisoi 22 uutta klassikkoaan tulevaisuudessa. <3 Ja oli huhtikuussa yks erittäin ikäväkin asia; Tukholman terrori-iskut nimittäin. 

toukokuu; sta päällimmäisenä mieliin palautuvat Presidenttimme Mauno Koiviston sekä muusikko Robert Milesin kuolemat, joiden uutisoinnilta ei voinut välttyä,  sekä luminen alkukuu.  Toiseksi Leijonien 4jäs sija lätkän MM:issä sekä sisäisen merirosvoni jälleen kuun puolessa välissä herättänyt POTC: (Pirates Of The Caribbean) leffan ensi-ilta. Toukokuussa myös koin pienimuotoista ahdistuneisuutta, koska joudun ekaa kertaa pitkiin, pitkiin aikoihin magneettikuvaukseen. Muistikuvat vapusta on vähän hämärät, mutta ilmeisesti on ollut kivaa ja perinteistä meininkiä. 

 

KESÄ - IKUISTA RAKKAUTTA. Lämpö. Aurinko. Merenranta. Nautiskelua ja rentoa yhdessäoloa. Reissailua kotimaassa, auringonlaskuja & nousuja. Sitä kesä on <3 

kesäkuu; tämän kuun kohokohtia oli ehdottomasti kun meidän uusi 60cm leveempi sänky kotiutui <3 (edellinen oli vain 120cm leveä!) lisäksi  Nopea visiitti Kotkassa J:n ystävän luona, Juhannus J:n ja ihanan ystäväni A:n kanssa,  Mukava ilta Anna Puun tahtiin kaivohuoneella, yllärikisavoitto, jonotusta ämpärin toivossa. Ja paljon, paljon muuta kivaa piti kesäkuu sisällään. 

 

 

heinäkuu; ssa oltiin ensin Itämeren aalloilla J:n kanssa ja paluu matkalla ihailtiin tuhatpäistä ruisrockkansaa lipuen ohi ja kuunnellen Kaija Koon keikkaa. Kuun puolessa välissä oltiin rakkaiden äitini ja kummitätini kanssa sellasella 3 päiväisellä "Nina 30-v"reissulla Lappeenrannassa, ja kivaa oli vaikka sattumuksiltakaan ei vältytty. Erityisesti Lappeenrannan reissusta jäi mieliin sateiset ilmat, tapaturmaisesti saatu musta varvas, Saimaan kanavaristeily ja Pihviravintola Angus steak & Wine, joka saa multa vahvan suosituksen käydä jatkossakin jos sinnepäin uudestaan tulee reissattua.  Pakko peukuttaa myös Lappeenrannan Kasinoa,  Prinsessa Armadaa ja sen ympäristöä, sekä mieletöntä hiekkalinnaa.  Perinteisiin vuosittain kuuluvaa Unikeonpäivää vietettiin kotiympyröissä pyörien tutun jengin kanssa. Muuten kävimme heinäkuun päivinä ihastelemassa J:n kanssa suuremoisia purjeveneitä Turussa,  vierailtiin myös yksi kaunis päivä ajeluiden parissa kullan kanssa "läheisellä" mansikkatilalla ja haettiin 20kg pakastettavaa marjaa kotiinviemiseksi, ja vietimme kulttuurin ja naurun täyteisen illan Teatteri Emmassa, Fingerporin parissa.  Saimme myös lisää surullisia julkimouutisia kun Linkin Parkin solisti poistui keskuudestamme vuorostaan heinäkuussa 2017. 

elokuu; oli kuukausi joka järkytti etenkin Turkua ja lähialuita joukkopuukotuksen merkeissä. En edelleenkään pysty ymmärtämään, että joku kykenee tuollaiseen tekoon keskellä kirkasta päivää ja vielä 15km päässä meidän kotikaupungista! Tapahtumien myötä sitä muuttui itsekin hetkellisesti varovaisemmaksi, mutta niinhän se on että et voi pelätä ikuisuuksia, tai mistään ei tule mitään. Elokuussa myös hetkellisestä mielijohteesta kokeilin työnhakua SOMEn kautta, joka sitten saikin vähän isommat mittakaavat, kuin osasin odottaa. Niin ja sain mä taas uuden kokemuksen elämän helminauhaan;olin nimittäin ihka oikean elokuvan kuvauksissa avustajana! Oli muuten kiva päivä! 

SYKSY - MIKÄ IHANA TEKOSYY  

syyskuu; Päällimmäinen hyvä muisto alkaneessa syksyssä oli JVG:n juhlakonsertti Hartwall Areenalla, johon mullakin oli lippu aina keikkapäivään asti, mutta myinkin sen eteenpäin koska ei vaan ollut fiilistä lähteä niihin ruuhkiin. Arvatkaa oliko ihana fiilis seurata tismalleen samaa  keikkaa C-morelta suorana kotisohvalla viinilasi kädessä tietäen että ei tarvi olla keskellä sitä ihmismassaa tai kullan menettää hermojaan Hesan liikenteessä. :) Syyskuussa vietettiin A:n Babyshowereita joilla olikin vauva jo mukana kuvioissa. (- pojalla oli kiire elämään.)  Syyskuun päivät oli niin lämpimiä että pystyi vielä useaan otteeseen mekolla lähtemään liikenteeseen. Ahmin Siskonpedin uuden kauden yhdessä illassa, ja kokeilin ihka ensimmäistä nyhtökaura-reseptiäni ja kävin tiputtamassa Aurajokeen ruusun Turun uhrien muistolle. 

lokakuu; on paras kuu aloittaa joulufiilistelyt. Tähän asti tämä ajatus on tuntunut hitusen ahdistavalta, mutta v 2017 olen täysin valmis siihen, joten tonttuovet ja vihreät kuulat joulutorttu jatiesmikämuu-villitys rantautui meillekin odotettua aiemmin. Tein myös joulukortit jo tässä kuussa tosin Ifoloria apuna käyttäen (ekaa kertaa ikinä) ja se oli ilmeisesti hyvä juttu; osallistuin samalla sivusilmällä huomaamaani kilpailuun, ja omaksikin yllätykseksi voitin 100€ superlahjakortin, joka edelleen odottaa käyttöään. :) Tein pari pikavisiittiä Helsinkiin, yhden vähän isompaa näkyvyyttä saavan projektin takia, josta kuulette myöhemmin. Sain myös erittäin mielekästä tekemistä kuun loppupuolella. Niin eikä sovi unohtaa jälleen niin paljon tarjoavia ruoka & viinimessuja Turussa ja Valtakunnan ykkösuutista; Rva Jenni Haukion raskautta!  Niin, tällöin mä olin vielä -8kg kevyempi. - nyt -5kg :D 

 

marraskuu;  Prinssi William vieraili Suomessa, Teosto poisti monien artisten musavideoiden näkyvyyden Youtubessa, Viaton pikkutyttö pääsi hengestään Porissa, Ja nuori mies hukkui Aurajokeen.  Itse valmistelin joululeipomuksia , edistin joulusiivousta ja kävin kynttiläkutsuilla. "Liian tylsää perusarkea"  Ilahduin, kun Fazer ilmoitti et pätkiksestä tehdään levy versio! 

TALVI - TULEE AINA TAHDOIN TAI EN. 

joulukuu;ssa  Joulun fiilistely oli aika isossa roolissa. Vanhemmat ja sisko kävi meillä syömässä itsenäisyyspäivänä, kun lupasin jo marraskuussa kokata vanhemmille heidän synttärien kunniaksi. Suomi100 teemalla toteutettu luminous-valotaideteos oli myös kokemisen arvoinen, kun kävimme sitä J:n kanssa ihailmassa Turun linnan ympäristössä. Cheek kuvasi musavideotaan Raisiossa, ja kuukautta ennen ilmoitti uran lopetuksestaan ja vikoista keikoistaan Lahden mäkimontussa. Naantalissa oli paljon lunta ja tosi kaunista, mutta joulu oli musta. Yllättäen. Onneksi joulu on mielentila <3  Hallitus vei rahat leipäjonoilta, n 90v leskirouva häädettiin omasta kodistaan ja tinan valanta loppuu koska tina siirtyi kiellettyjen aineiden listalle suuren lyijypitoisuuden ja lisääntymisriskinsä takia. Nelosolut  puolestaan hyväksyttiin kaupoista saatavaksi juuri ennen vuodenvaihdetta, joka me muuten vietettiin J:n kanssa Naantalin kylpylässä <3 

 

Paljon ihania muistoja, paljon tärkeitä ihmisiä. Kiitos vuosi 2017 kaikesta, tästä on hyvä jatkaa! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat