Kirjoitukset avainsanalla ruokahaaste

Se on paljon muutakin - kiinnostuksenkohde, elämäntapa. Intohimo, ja paljon uusia ideoita ja inspiraatiota yllättävistä asioista. Halua tehdä ja luoda uutta, ja tuottaa lähimmilleen makuelämyksiä. Tämän takia aikoinaan opin tykkäämään kokkaamisesta ja catering-alan koulutuksestani, (tai lähinnä siihen kouluttautumisesta) vaikkei se ikinä ole minulle varsinainen ammatti ollutkaan. Jotenkin absurdilla tavalla se tuntuu edelleenkin niin koomiselta, että minä - lievästi raajahalvaantunut henkilö olen voinut valmistua suurtalouskokiksi. Sehän vaatii niin paljon muutakin kuin vain kiinnostuksen kokkailuun. Olen silti kiitollinen että kävin tuon koulutuksen silloin aikoinaan, vaikka se oli täynnä itsensä haastamista.  Voin sanoa, että ilman sitä en pystyisi pitämään kotia yllä niin kuin nyt. Joten siinä mielessä nuo ekat 3 amisvuottani  ovat olleet hyvin opettavat elämääni, ja elämänhallintaani ajatellen. :) . Yritän parhaani mukaan olla nyt se hyvä, välillä pullantuoksuinen vaimoke, tytär, sisar tai ihan vaan ystävä.

Lähipiirilleni tämä ei siis enää liene (ainakaan kovin) suuri yllätys, mutta rakastan ruuanlaittoa, ja kaikenlaista keittiössä häärimistä. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, joita bongailen milloin mistäkin, ja saavat veden herahtamaan kielelle jo reseptiä lukiessa. Hyllyyn onkin löytänyt vuosien varrella muutaman lempijulkkiskokkini kirjoja, joista olen erityisen ylpeä. Mm. ne ovat ehdottomia luottokamujani, kun mielikuvitus arkena uhkaa loppua, tai kun tekee jotain vaihtelua arkisiin kotiruokiin. Pikkusiskoni ihmetteli kerran, miten monta keitto/ruoka-aiheista kirjaa multa löytyy, eikö yksi muka riitä? Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs; EI!  Ruoka-aiheisissa kirjoissa on parasta valokuvat, joten ne pelkästään ovat hyvä syy kirjan ostoon :D

Kun vuosi vaihtui, "loin" itselleni eräänlaisen ruokahaasteen, josta ajattelin teidän lukijoidenkin kiinnostuvan: Tarkoitukseni on vuonna 2017 jossei nyt viikko - niin ainakin kuukausitasolla kokeilla/maistaa jotain itselleni vieraampaa raaka-ainetta ja haastaa itseni käyttämään sitä mahdollisesti myös ruuanlaitossa/leivonnassa. Oman lisänsä juttuun tuo se, että yritän pitää 2 hengen ruokaostoksien budjetin viikkotasolla alle 50€:n suuruisina, ja silti saada paitsi ruuan olemaan hyvää ja monipuolista myös miehen tykkäämään pöperöistäni. 

Tammikuun vieraammaksi raaka-aineeksi valitsin broilerin jauhelihan. Jauheliha sinäänsä ei ole vieras -  päinvastoin, mutta broilerin jauhelihasta en muista valmistaneeni aiemmin mitään. En edes opiskeluaikoina koulun opetuskeittiöllä. Tämänkertaista ruokaa ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä löysin kokeilunarvoisen ohjeen Glorian Ruoka&Viini lehden (jonka tilasin itselleni joululahjaksi)  "kolmen suorasta", josta tuli heti koko lehden yksi lempiosioitani. Näihin muutama päivä sitten tekemiini kananpojan lihapulliin tuli mm. vihreää currytahnaa, joka antoi pullille kivaa makua, ja oli minulle myös uusi tuttavuus.  Valmiit pullat olivat niihin koulussa aina saataviin valmispyöryköihin verrattuna erikoisia mutta todella HYVIÄ. Pullien seuraksi teimme tummaa riisiä, curry-kookoskastiketta ja ananas-porkkanaraastetta.  Ohjeen pulliin voit ottaa talteen alla olevasta kuvasta: 

Näiden pullien plussa on myös se että ne ovat munattomia ja gluteenittomia.

 

Ruoanlaitossa lempijuttujani on aina ollut maustaminen, ja olen myös saanut siitä palautetta. Lähinnä aina positiivisessa mielessä. Parhaita ruuan kokkailuun maustamiseen liittyviä kommentteita joita olen saanut joskus kauan sitten, on ollut "Ninni on siitä hyvä, kun se uskaltaa kokeilla eri juttuja ja yhdistelmiä"  & "Siis nyt täytyy kyl sanoo et tää on ehkä jopa parempaa kun äidin tekemä"  Ne ovat tuntuneet tosi hyviltä, ja kannustavilta heitoilta, jotka vieläkin muistaa.

Parhaimmassa tapauksessa ruoka ja ruokailutilanteet yhdessä herättävät tunteita: ihastusta, nautintoa monelle eri aistille, mutta kaikkein eniten ruoka on muistoja. Makaroonilaatikko vie lapsuuteen, ja uunituore korvapuusti/kardemumma tai mustikkamaito tuo mieleen mummolan. Näitä muistoja haluan vaalia itse, uusien kokeilujeni ohella ja tuottaa niitä lähipiirilleni. Omalla mukaanheitetyllä pienellä twistillä  - koska ruoka ei ole vain ruokaa. ;)

 

With love;

-Ninni-

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat