Kirjoitukset avainsanalla Vain elämää

Heimoipäivää, ja pahoittelut hiljaiselosta. Mä olen ollut koko tämän viikon flunssan kuorissa, ja olo on ollut niin voimaton, että hyvä kun on jaksanut edes ajatella.  Oon vaan pääasiassa nukkunut ja zombeillut sitten hereilläoloajat. Sen takia toinen VE-analyysi  tulee  vasta nyt, yhdistettynä kolmannen jakson arvosteluihin, eikä musta ole kuulunut mitään. Toivottavasti voitte antaa sen mulle anteeksi. Mutta nyt tuon viikon takaisen Vain elämää jakson analyysin kimppuun...

 

Tosiaan viime viikon, eli Ellinooran päivän analyysit on ihan täysin unohtunut julkistaa. No parempi myöhään, kuin ei milloinkaan;

Ensinnäkin odotin Ellinooran päivää tältä kaudelta eniten. Mun mielestä hän on huikean lahjakas artisti ja pidän hänen kappaleistaan paljon. Jännä nähdä millaiseksi ne muovaantuvat kanssaleiriläisten suussa...Noniin tässä tulee oletteko valmiit?

🎶🎙Anne/Carrie; Tää biisi saa hyvällä tapaa "aikuisemman" sävyn, Tiettekö sellasen, joka antaa vähän jollain tasolla hyväksyttävän näkökulman sille, ettei jaksa olla enää Carrie. Kun originaalissa se on ehkä enemmän sellainen "turhauttava julistus"-meininki.

🎶🎙Pepe/yölaulu; Tää on mulle originaalinakin vähän vieras, mutta tää on täydellinen jatkumo sille mmistä Anne aloitti. Jos Anne sai "turhautuneen julistuksen" kuulostamaan hyväksynnän sävyiseltä, Pepe saa nuoren naisen havainnot kuulostamaan lohduttavilta kokemuksilta, jotka saa silmät vähän kiilumaan. Rauhottava versio.

🎶🎙Pyhimys/mulkut (orig. nartut); WOW WOW WOW. Tää tulee niin mun soittolistalle! Tää nii toimii ja on H -Y - V - Ä !!!!! Tykkään alkuperäsen biisin asenteesta, niin paljon et välil se oli jopa mun voimabiisi. Tää on sit triplasti sen!

🎶🎙Eveliina/leijonakuningas; Eveltä ei ainakaa energiaa puuttunu, sen puitteissa oli huikee. Ehkä siitä huolimatta annan ääneni alkuperäiselle, sillä tää ei nyt oikee sytyttänyt mua. Silti voin nostaa aamuneljän maljan ilmaan ;)

🎶🎙Tuure/kahleet; "Miksei ain vois juoda viinii olla toisissa kiinni päässä kukkaseppeleet?" - hyvä kysymys ;) jotenkin se kuulosti Tuuren kysymänä vielä niin huolettoman lennokkaalta. elämä ois niin paljon helpompaa välillä niiden kera, vaikka kuin olis kahleet. Muutaman minuutin matka nuoruuden kesiin, sai ihan letkeän päätöksen. Kiitos Tuure <3

🎶🎙Lauri/Elephant's weight, (orig. Elefantin paino); En mää kestä. siis ihana. Kiva ylläri kun koko kompania tuli ja otti estradin haltuun. Enkuksi käännettynä ihan hyvin vois olla Rasmuksenkin biisi. Jollain tavalla tulin vähän surulliseksi tästä(kin), johtuen varmaa siitä että viime aikoina tää alkuperäinen on ollu mulla aika isossa kuuntelussa oleva biisi monestakin syystä.

Toisen jakson TOP3 näyttää seuraavalta;

<3 Pyhimys / mulkut (orig. nartut) 
<3 Tuure / kahleet
<3 Anne /Carrie

Viikon yllättäjä;

💟 Pyhimys 💟

Seuraavaksi sitten Annen päivän pariin, ja voin sanoa että siitä tulee mielenkiintoista, koska Anne ei oo ikinä kuulunu munmusamieltymyksiin, (ei kyllä Pepekää...)

 

Ja tästä eteenpäin ollaan taas ajantasalla. Eli alla mielipiteitä  ja mietteitä Annen päivään liittyen: 

 

Annen päivä. Hyvin mielenkiintoinen päivä, koska en oo ikinä ollu minkäänkokoinen osa Annen "kohdeyleisöä" . Tiedän Annen muutaman biisin nimeltä, mutta siihen se "musiikillinen yhteys" sitten jääkin... Ehkä Anne on mulle se tän kauden uusi yllättävä tuttavuus ken tietää? :)

🎶🎙Eveliina/asvalttiviidakko; Annen versio on tuttu lapsuudesta, sen kertosäkeistöä laulettiin kovaan ääneen tajuamatta sen enempää sen sanomaa... Eveliina versioi kyllä sen hyvin tähän päivään sopivaksi ja tietyllä tavalla raikkaammaksi. Hetkittäin kuvittelin olevani katsomassa esitystä jonka musan tahtiin löin käsiä yhteen. 😀 ehkä tässä oli vähän sitä lattarimeinkii josta tykkään iha sikapaljon!

🎶🎙Lauri/taivaan kartta; kuten arvata saattaa, alkuperäinen on mulle vieras. insertin perusteella siinä on mitä kauneimmat sanat. Se mikä mut yllätti oli että Lauri lauloi suomeksi. Olin
varma että jälleen kuullaan tulkinta enkuksi. Laurin versio on ihan OK ja koskettava, mutta ehkä kuitenkin tässä nyt käännyn originaalin puoleen.

🎶🎙Tuure/rakkauden roinaa; raparperikilistyksen kautta Tuuren versioon... Nyt oli sellanen raita, et vois olla vaikka Tuuren ja karavaanareiden oma.! mahtava soundi! mut tyylillisesti tää on ihan TTK livelähetyksen aloitusbiisi.! tässä 🤔😂 en mä siitä rakkaudesta niin tiiä, mut tässä esityksessä oli sitä voimaa 🤣

🎶🎙Ellinoora/vielä yksi elämä; mä unohduin vaa tuijottaa tvruutua niin ei tää kovin huono versio voinut olla... Toistan nyt itseäni, mutta tää vois olla ihan hyvin Elliksen oma biisi. Tahdon kuulla heti uudestaan - tää sopii (sanomistaan huolimatta) siihen iltaan kun mennään tyttöporukalla parantaa maailmaa ja kuplivaa kaatuu vähän suunniteltua enemmän kurkkuun. Lisää tätä kiitos!!!

🎶🎙Pepe/kevät; en tiedä miksi, mutta mulle tuli heti mieleen yksi adjektiivi tästä jälleen itselle vieraasta biisistä. Se adjektiivi oli uskonnollisuus. En itse ole mikään uskonnollinen niin jotenkin tää siksi hämmensi ja jätti miettelijääksi. mut Pepe tulkitsi tämän kauniisti syvällisesti ja herkästi, mut mua ei haittaa mennä tästä pysähdyksestä nyt eteenpäin...

🎶🎙Pyhimys/perutaan häät; tää originaali menee samaan kategoriaan asfalttiviidakon kanssa 😂 mutta tätä pyhimyksen versioo mä oon ehkä tietämättäni odottanut tänään eniten 😍😍!! ja TEFLONEIT 🤩🤩🤩🤩🤩JEEE! Koska saa laittaa bileet pystyyn??!!

Päivän top 3;

💗 Eveliina/asfalttiviidakko
💗 Pyhimys/perutaan häät 
💗Pepe/kevät

Jakson yllättäjä;

💟Lauri💟

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On taas se aika syksystä kun perjantai/lauantai-iltaisin julkaistuu taas  Ninnin "VE-analyysit". Tämä tapa synty muutama kausi takaperin, kun en enää jaksanut vastailla kaikille monta kertaa putkeen ja  erikseen mielipidettä versioista kysyttäessä.  Ajattelin että teen jokaisesta jaksosta oman arvostelun FB sivuille.  Ja  nyt on tullut aika korkata kausi 9 & Lauri Ylösen päivä. 

 

The Rasmuksen biiseihin, & Lauriin liittyy aina tietynlaista nostalgiaa - ne oli hittejä kun olin ala ja yläasteella.  Niihin liittyy niin paljon muistoja esim koulun kuuluisien discojen osalta että punastun (jos voisin) pelkästä muistelusta... Pitemmittä löpinöitta, tässä kuitenkin minun mielipiteitä ekasta jaksosta. 

 

TÄSTÄ ALKAEN POSTAUS SISÄLTÄÄ PALJASTUKSIA, JOTEN JATKA LUKEMISTA OMALLA VASTUULLASI.

 

🎶🎙 Eveliina / F F F Falling;
Mä en oikein koskaan ollut mikään överi iso Rasmusfani, mutta fiilistelin niiden fanien mukana paljon biisejä. tää oli yksi niistä. Eveliina aloitti kauden hyvin omannäköisellä versioinnilla. Kun biisi alkoi huomasin olevani keskellä kesäistä automatkaa jossain kuumassa erämaassa jossa joku tumma nainen laulaa yhtä jumalaisella äänellä kuin Eveliina. Tää oli kuitenkin fressi ja letkeän swengaava muunnelma 17 vuoden takaa olleesta hitistä. Kauden aloitusbiisiksi ihan ok, mut ei kuitenkaan erityisen "räjäyttävä"

🎶🎙 Pyhimys / Rakkauslaulu; ÖÖHH ANTEEKS MIKÄ TÄÄ TÄLLÄNEN RAITA ON??!! Alkuperäinen on ihan outo mulle, mutta tää coveri oli oikeestaa jollain jännällä tavalla tosi hauska ja erittäin jees.

🎶🎙Tuure / First day of my life; jos Eveliina vei mut mielikuvissa ajelulle erämaahan, niin Tuure kuljetti mukanaan aamun pikkutunneille yksinäiseen hereilläolohetkeen jolloin miettii kaikenlaista. Todella hieno ja pysäyttävä käännös/sanoitus suomeksi.

🎶🎙 Anne / In the Shadows; oioioi ihanaa että tää pääsi mukaan coveroitavaks, tää on mulle ehkä merkityksellisin Rasmuksen biisi. 💟💟 Annen ääni ja versio yhdistettynä toisiinsa olivat kuin täydellinen mätsi tinderissä. Se sopisi hyvin myös elokuvamusiikiksi kuten alkuperäinenkin. Syvällinen ja samalla jotenkin kohtalokas meininki alusta loppuun. Voisin pysähtyä ihailemaan ja fiilistelemään tätä pidemmäksikin aikaa...

🎶🎙 Ellinoora / Funeral Song; Ja sitten ne tuli, kauden ekat kyyneleet nimittäin. niihin ei kauaa menny. Toi ääni. Toi tulkinta. Noi sanat. (& käännös) tarvitaanko muita perusteita?! WOW. Meni kylmikset ja ihon alle. Monesti.

🎶🎙 Pepe / In my life; kun biisi alkoi, tuli fiilis että mihin oopperanäytökseen mä oon tietämättäni tullut. Kantava vahva ja aikuisen miehen kuuloinen esitys.

 

🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙

Ensimmäisen jakson TOP 3 on mulle yllättävänkin selkeä;

❤ Ellinoora /Funeral song 
❤ Tuure / First day of my life 
❤ Eveliina / F F F Falling

Päivän yllättäjä;

💟 Anne 💟

Ensi viikkoa ja Ellinooran päivää mielenkiinnolla odottaen. On muute erityisen kivaa että tällä kausella ollaan taas Satulinnassa ja yhdessä pitkässä jaksossa kerrallaan... Ei tarvii odottaa lauantaihin katsomista. Mä en tykännyt yhtään siitä kahtia jaosta! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

 

VIHDOIN! symppiksen Artun <3 päivä! Tätä oon odottanu ehkä eniten tällä kaudella. :) Suurin osa Artun biiseistä on kolahtanu muhun, joten on kiva kuulla uudistettuja versioita nyt...  Tässä analyysia siis  Artun päivään liittyen.  

 

 

✨ Mira / Kun me diskossa suudeltiin: Tää valinta toisaalta yllätti toisaalta taas ei. Se mikä oli jännä, ni et Mira teki tästä vähän samantyyppisen version kuin viimeviikkoisesta "Ei paniikkia"-vedostaan. Jäi vähän ristiriitaset fiilikset - toisaalta tykkään tosi paljon, toisaalta taas sitten en.

✨ Kasmir / Mökkitie ensinnäkin, miten mä miellän tuntemattoman sotilaan Artun ekaksi biisiksi, enkä tätä? :O jokatapauksessa tää zipale on se, mitä mä hoilaan eniten jos Artun biisejä hoilaan... MUTTA Kasmir yllätti nyt kyl todenteolla! Mulla loksahti niinku pikkusen vaa suu auki. Toi skrätsäyspöytä oli niin magee lisä! Täysin erilainen kuin alkuperäinen, mut vain hyvällä tapaa! Toimii, mut vaatii tiettyä fiilistä että voit diggailla.

✨ Danny / Ikuisesti kahdestaan; HUH HUH. Mä tunnetusti oon tunneihminen... Tää biisi on jo valmiiks tosi koskettava, ja nyt siihen vaan tuli sellanen "pieni VE-lisä." Dannyn vetona teksti sai kyllä syvyyttä lisää ihan heittämällä.

✨ Terhi / Sirpa Hmm... Tää Terhin coverveto sai mut näkemään tän biisin ja sen tekstin ihan uudessa valossa. Rauhallisen melodian myötä myös tuli olo että nyt tää vaikuttaa ns "surullisen katkeran naisen kerronnalta" kun taas Artun alkuperäinen biisi saa kokemaan biisin sillee "menee huonosti, mutta asioilla on tapana järjestyä ja yhdessä selvitään" - asenteella tehdyltä. Kumpikin "näkymys" sopii tähän, niin oudolta kun se kuulostaakin.

✨ Aki / Tuntematon potilas. En ole koskaan ajatellut kappaletta sen syvemmin, Vaikka se on aina ollut yks mun lemppareita Artulta, mutta nyt kun Aki tossa sano että "kaikki ketkä on menettänyt isovanhempansa, saavat kyllä juonesta kiinni" - tajusin sen hetkessä. Jos peilaan tuota sanontaa omaan mummoon, niin tunnistan tuon vaikkei hän muistisairas lopussa ollutkaan. Itse Akin veto jätti hieman viileäksi, mutta sen matkan myötä, jonka biisin aikana tein ajatuksissa niin ei voi kun peukuttaa.. 👍👍👍👍👍

✨ Sani / Meidän biisi AIAIAI & Espanjan (kuuman) yön alku! KIITOS Sani, että johdatit fiilikset ihan toiseen ääripäähän kaiken tän jälkeen... Äkkiä volat kaakkoon ja tanssimaan Täydellinen cover, täydellinen Sanin äänelle ja täydellinen lopetus tälle jaksolle! Viiden tähden rakkaus ja kokonaisuus!

Tästähän tuli vaikeeta... Hmm... Pitkän pohdinnan jälkeen

Illan top 3 on:

<3 Sani / Meidän biisi (meen heti spotifyn ja laitan jatkuvaan toistoon tän!)
<3 Danny / Ikuisesti kahdestaan 
<3 Terhi / Sirpa

 

Näissä tunnelmissa on hyvä jäädä odottamaan ensi viikkoa, ja Miran päivää! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

 Noniin, viime la meni täysin muissa merkeissä, joten nyt paikataan tämä "jälkeenjäänyt" aikataulu VE:n suhteen niin päästään taas oikeaan hetkeen... Tässä siis pika-alanyysia viime viikolta ja Terhin päivästä;

 

Mä en ikinä ole ollut erityisemmin Terhin fani, en Ultra Bran enkä Scandinavian Music Groupin aikoina, joten kun kuulin Terhin olevan mukana tässä, reaktioni ehkä vähän liiankin neutraali. Silti on sanomattakin selvää, että Terhi on rautainen ammattilainen omalla alallaan. Mielenkiinnolla kuuntelen ainakin kerran läpi nämä muiden coveroinnit. Ja tälläsiä ajatuksia ja mietteitä nämä tälläkertaa loi mulle: 

 

! Kasmir - Savanni nukahtaa; Tää sai jotenkin lievät kylmät väreet nousemaan. Hui. Kasmirin ääni yhdistettynä tähän biisin sanomaan ja melodiaan sai mun mieliin nousemaan jotain Bond-elokuvien ja jollain tavalla myös itämaisuuden tunnelmaa. Olipa hieno!

! Sani - Sinä lähdit pois; Tätä originalia on hoilattu ja paljon ties missä! Paljon muistoja siis herättää. Mielikuvamatka jatkuu taas.. Nyt näen tilanteen vanhasta suomifilmistä jossa hieno pariskunta tanssii tämän tahdissa ja kohtaus loppuu eroon. Sanin ääni on kyllä niin vertaansa vailla! <3

! Mira - Ei paniikkia; Ai että mä tykkään Miran muuntautuvaisuudesta & asenteesta tehdä ja tarttua juttuihin just omalla tyylillä! Tää on oikeesti tosi erilainen mutta kiva! Jäin vaa miettii ymmärsinkö Terhi tän? :D mutta ei siis paniikkia!

! Aki - Valmis: En tiedä mikä tää biisi on, mutta inserttiklipin perusteella tulee löytymään mun "kesä 2018" spotifylistalta niinku ASAP! Tähän käy kyllä sekä Akin että Terhin ääni <3 Ja nää sanat <3 Kosketti.

! Danny - Jäätelöauto; tää originaali on vähän samaa kategoriaa ton sinä lähdit pois-biisin kanssa. Iso D yllättää leikkisyydellään tässä versioinnissa, ja siksi se saa nauramaan.

! Arttu - Minä suojelen sinua kaikelta. Tää osus ja uppos tänään eniten. Ei niinkään Artun äänen, vaan fiiliksen mikä tuosta välitty takia. <3 Meni ehkä pari roskaa silmäkulmaan. Sai miettimään, kuinka jotkut ihmiset on suojellu itseä, ja toisinpäin.

Top 3 tälläerää on ... TITTIDIDII

<3 Kasmir - Savanni nukahtaa
<3 Arttu - Minä suojelen sinua kaikelta
<3 Mira - Ei paniikkia

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat