Kirjoitukset avainsanalla parveke

Kun muutimme viime vuonna nykyiseen asuntoomme, sain jonkinmoisen sisustuskärpäsen pureman.  Sain melko pienellä budjetilla vaihdettua silloin uuden kotimme ilmeen kivaksi ja raikkaaksi, mutta erityisesti sellaiseksi että siellä viihtyy. Tuolloin parveke jäi kuitenkin vaiheeseen, ja se harmitti. Vaikka meillä on vilkas tie tossa vierässä mä haluan että parvekkeella olosta voi nauttia näin kesäsin. Nyt se on viimein mahdollista. Projekti on edennyt pitkin kevättä hitaasti, mutta varmasti. Jännäsin aluksi useaan otteeseen miten kaikki mitä haluttiin mahtuu tonne, kun on kuitenkin iha perusmittanen kerrostalopartsi. Monta vuotta tälläisesta "olohuoneesta" haaveiltu, - nyt se on viimein  muuntunut todeksi ja koko koti näin ollen  täydelliseksi <3  

Haluan viedä teidät näiden hiljattain  nimetyn "terassi"n avajaisissa otettujen kuvien avulla pienelle vierailulle uudistuneeseen "terassiimme" , joten tällä kertaa jätetään löpinät sikseen, ja annetaan kuvien puhua; 

 

Yleinen näkymä ovelta vasemmalle katsottuna...

 

... ja toisesta suunnasta (päätyseinä, ja näkymä merelle jää selän taa)

Ovelta katsottuna oikealla puolella on tämännäköistä kesän aurinkoisena alkuiltana

 Sano se sanoin ;). - tätä kaikkea voi kesä olla hyvässä seurassa <3 

 

"Noutopöytä" oli katettuna vieraille terassimme avajaisten kunniaksi... 

 

                                                                                                                                                                                                         

Terassin avajaismenyy oli melko simppeli, mutta toimiva; kylmää broileri-perunasalaattia, jonka seuraksi oma grillimestarimme (kulta)  grillasi vartaita&makkaraa. Lisäksi oli leipää sekä cocista/valkoviiniä. Jälkiruuaksi tarjolla oli  jäädytetty mustaherukka-vaniljajuustokakku, jota tein ekaa kertaa  salmiakkisuffelivohveleita (syntisen hyviä!!), sekä perus Fazerin sininen-konvehteja. Niin ja kahvia tietty kans! 

Söimme, ja kahvittelimme keittiössä, koska aurinko oli niin ylhäällä ja paistoi suoraan parvekkeelle tehden sitä ehkä hieman liiankin lämpimän paikan.  

Namnam, 

Kun massut oli täytetty oli aika mennä ihastelemaan terassimaista parveketta lähempää, viinilasillisten kera. Kuten postauksen pääkuvassa näkyy, olemme päätyneet pinkkeihin pelargoneihin laatikkojen (3 kpl 90cm pitkiä) kukiksi. Kun olimme kukkaostoksilla aiemmin keväällä, totesin kullalle että ne taitavat olla oikea valinta meille, koska kestävät pölyä ja niitä ei niin mukavia saasteita.  En enää nykyään ole mikään pinkki-fani, mutta nyt se toimii mielestäni hyvin, pienenä väripilkkuna kun kaikki muu partsilla on pääasiassa musta-valkoista.

Meiltä löytyy myös pari ruukkuruusua tälläisissä kivoissa pöllö"ruukuissa", (tuossa alempaa niistä toinen) sekä hyvää päivänjatkoa toivottava hortensia. Kulta halusi myös mansikka-amppelin joten sellainen hankittiin, ja siinä on ihan kivasti alkujakin. 

                

Löysin aiemmin päivällä kirjastosta sopivaa kesälukemista. Nämä odottavat niitä ihania kahvihetkiä. 

Hyvässä seurassa höpötellen, aikakin rientää. Vieraat alkoivat pikkuhiljaa lähteä, ja kiitimme puolin ja toisin onnistuneesta illasta. Uudistunut parveke sai kehuja, ja täytyy kyllä myöntää että olen itsekin aika tyytyväinen lopputulokseen, Kun ilta alkoi hämärtää, otimme kullan kanssa vielä parit, ja nautimme ( harvinaisesta) hiljaisuudesta kynttilän valossa lintujen visertäessä omiaan. 

 


Tälläinen kesä "olohuone" meillä on siis nykyään. Mitä pidit "kierroksesta"? Itse ainakin olen iloinen kun saimme kullan kanssa tämä yhteisen, pienen kotiprojektin viimein päätökseen ja pääsemme vihdoin  nauttimaan siitä ihan täysillä. :)  

Joten taidanpa hakea vähän jädeä, päiväkahvin seuraksi, ja mennä syömään sen tuonne auringonvalossa kylpevälle partsille.  Maistuis varmaa sulleki ;) 

 

With love; 

-Ninni- 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

nakymatonninni
Liittynyt3.12.2015

Hei, Marjan Hetkiä! Kiitos palautteestasi, kiva kuulla että pidit pikku "kierroksestani". Olen kyllä niin iloinen, kun saamme nyt vain nauttia tuosta kesähuoneesta.  Viimeksi eilen join aamukahvia partsilla. :) Ihanaa kesää sulle! 

- Ninni - / Pisaran verran poikkeavampi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat