Kirjoitukset avainsanalla unelmat

Vuodenvaihde symboloi ja tarkoittaa monille uutta alkua, sekä useasti  uusia mahdollisuuksia. Ihmisillä  (eikä yksistään vain lapsenmielisillä) on tapana asettaa päättyvän vuoden viimeisenä päivänä  itselleen eri asioihin kohdistuvia tavoitteita ja lupauksia, alkavaan vuoteen liittyen. Mutta harvemmin niitä ainakaan julkisesti tarkastellaan sitten myöhemmin, että toteutuivatko ne sen vuoden päätteeksi, jolle ne asetettiin. 

 Ehkä toteutuneiden/toteutumattomien tavoitteiden julkitoiminen pelottaa ja ahdistaa, sillä ihmiset osaavat olla halutessaan toisilleen joko kateellisia ja ahneita tai todella ilkeitä ja julmia.  Viime vuonna itse lupauksien sijaan minä totesin että "aina voin yrittää."  Riippuen siitä, minkä asian valosta sitä yrittämistä nyt katsoo, mielestäni onnistuin vuonna 2018 aikeissani. Toisien juttujen kohdalla enemmän toisien vähän vähemmän, mutta yritin kaikkea mahdollista kuitenkin. Ja vaikka inhoan sitä, että välillä tuntuu kuin elämä olisi yhtä suorittamista, haluan monien muiden tapaan asettaa jälleen kerran itselleni tavoitteita ja lupauksia.  Haluaisin myös vuoden 2019 aikana pikkuisen unelmoida joutavia, jos vaikka niistä jokin ihan sattumalta  toteutuisi...     

                                   

 

Minun tavoitteet, lupaukset ja toiveet vuodelle 2019 ovat;


Päällimmäinen ja tärkein tavoitteeni on yrittää olla positiivinen joka päivä, ja sen myötä löytää ja nauttia myös arjessa enemmän hyviä juttuja. Yritän myös olla valittamatta ja kiroilematta ilman erittäin pätevää syytä. Näiden lisäksi... 

 

 

 

 


terveys; 


💪  LIIKU ENEMMÄN; Vietä päivittäin ainakin tunti ulkona, tai mielekkään liikunnallisen asian parissa, ja pyri ottamaan vähintään 2019 askelta päivässä.  - Tämä olisi todella helppoa, jos olisi töissä tai koulussa. Mutta kun päivät kuluvat nykyään ilman niitä, niin siksi tämä on haaste. Ei kyllä täysin mahdoton sellainen. 

💪 UNIRYTMI;  Mene nukkumaan iltaisin viimeistään klo 23:00, ja herää aamulla klo 08:00 mennessä.  Sulje myös kaikki erilaiset ruudut ennen iltakymppiä. 


💪 RUOKAVALIO;  100 päivän herkkulakko-haaste odottaa 7.1 aloittamistaan. Tämän jälkeen maista, kokeile ja valmista rohkeasti erilaisia ja itselle uusia ruokia avoimesti ja ennakkoluulottomasti.   

 

koti & talous


💎 Aloita €urojen säästäminen.  
💎 Opeta J:lle, kuinka kierrätetään; pyrkikää vähentämään muovi - ja ruokajätettä! 

💎 Opettele "kerralla enemmän"- käytäntöön.  eli toisin sanoen suunnittele kodin energian yms käyttöä  niin että pystyt hyödyntymään esim yhtä uuninlämmitys kertaa useampaan asiaan samanaikaisesti. 

 


minä itse


🤓 lue 48 kirjaa
🤓 lopeta  turha omien ja  toisten  asioista murehtiminen ja stressaaminen 
🤓 aloita konkreettisesti jonkin oman, suuremman unelman toteutus, yksin tai jonkun avulla. 

 


ystävät & parisuhde


💑 aloita J:n kanssa jokin yhteinen harrastus, ja ylläpidä sitä! 

💑  ota tavaksi  kuukausittainen "treffi-ilta" J:n kanssa, koska #parisuhteenlaatuaika 

💑  ole läsnä;  vietä enemmän aikaa parhaimpien ystävien kanssa. 

 muut tavoitteet


✅ Löytää työpaikka - (jollei sitä tänäkään vuonna onnista, niin luovutan!)

Tuntea itsensä onnistuneeksi ja tarpeelliseksi ihmiseksi. 
Kirjoittaa paljon uusia runoja ja  blogia aktiivisemmin. 

Matkustaa (ainakin) kotimaassa 10 sellaiseen kaupunkiin, joissa ei ole aiemmin vieraillut. 

Nauttia ja pienistäkin hetkistä ilman materiaa ja muita ärsykkeitä ja elämästä yleisesti, sekä edes muutaman kerran tarttua tai heittäytyä  johonkin spontaanisti sen enempää suunnittelematta etukäteen tai miettimättä voinko tehdä niin tai näin.  

Yllätä itsesi, ja muut useaan otteeseen vuoden aikana eri tavoin 

Järjestä ainakin viidet illanistujaiset / juhlat vuoden aikana. Jollei tiedossa ole mitään erityistä syytä juhlia, keksi sellainen! 

 

With love; 

-Ninni 

 

 

Kommentit (1)

E.
1/1 | 

Olipa sä tehnyt ajatuksella nuo lupaukset, rispektit siitä. Toivon todella että saisit töitä, en ymmärrä mitenkykaan ei ole älynnyt palkata noin fiksua likkaa. Älä Ninni silti luovuta. Ikinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yöpöydälläni on tällä hetkellä  Anna-Leena Härkösen  "Kaikki oikein".  Ajattelin että luen sen, ennen kuin käyn lunastamassa edellisen leffakerran yhteydessä voittamani edun, joka siis lupasi seuraavasta leffalipustani tuntuvan hinnanalennuksen. Kävin kuitenkin edellis viikon keskiviikkona TYKSissä silmänpainekontrollissa, ja sen jälkeen päädyimme ihan extempore J:n kanssa Kinopalatsiin suunnitellun kotiinpaluun sijaan. Kirjasta vain 1. luku luettuna.  Olen iso Antti Luusuanniemen fani, eikä Elsa Sainiossakaan mitään huonoa ole. Sen sijaan ihmettelen, miksemme näe häntä useammin valkokankaalla?  Tämä elokuva oli siinä mielessä erikoinen, että sen pääasiallinen teema, (lottovoitto) jäi puhuttelemaan minua niin pitkäksi aikaa, että ajattelin istuuntua kirjoittamaan mietteitäni siitä. 

 

Mietipä hetki tätä; on ihan tavallinen lauantai-ilta, olet juuri tullut saunasta ja sihautat ehkä auki yhden kylmän juoman. Ah, miten ihanan rento&euforinen olotila. Vilkaiset kelloa ja huomaat sen olevan sen verran, että lottonumerot on arvottu. Haet kukkarosta yhden, mahdollisesti muutaman lottokupongin tarkastettavaksi, ja nopealla silmäyksellä alat ympyröidä numeroita toisensa perään. Sitten tajuat sen; sinulla on kaikki, siis KAIKKI oikein.  Mitä tekisit ihan ensimmäiseksi? mikä olisi ensimmäinen reaktiosi?  Suomalaiset maksavat viikottain siitä, että saavat hetken unelmoida.  Ajattelepa hetki, mitä jos niin todella kävisi -  tästä tuhansien ihmisten haaveesta tulisikin sinun kohdallasi täyttä totta? jos sinulla olisi kaikki oikein? Elämä varmasti muuttuisi, mutta mihin suuntaan juuri sinun kohdallasi? 

Wikipedia määrittelee rahan seuraavasti; "Raha on yleinen vaihdon väline, arvon mitta, omaisuuden muoto sekä valuutta. Sen tärkein tehtävä on toimia yleisesti hyväksyttynä maksuvälineenä eli sen voi vaihtaa hyödykkeisiin eli palveluihin ja tavaroihin."   Totta tämäkin, mutta minun mielestäni raha on myös valitettavasti asia, joka tänäpäivänä määrittelee ihmiset ns kategorioihin. Hyväksyimme sen tosiasian tai emme, raha asettaa tahtomattamme ihmiset eri arvoiseen lähtökohtaan. Se on ihan yhtä väärin kuin naisen ja miehen euro. 

Vaikka raha ei kasva minunkaan pihapuussani, olen aina ollut mieltä, että raha ei tuo onnea. Se korkeintaan helpottaa asioita, ja niiden hoitoa mutta onnellisuus kumpuaa ihan jostain muusta. Arkisimmista asioista, joita turhan usein pidämme itsestäänselvyyksinä. "Raha on vain rahaa" ajattelevat jotkut, ja  minusta tuntuu että etenkin ne henkilöt, joilla sitä tuntuu olevan jo hyväpalkkaisen työnkin kautta. Voin vilpittömästi sanoa, etten tunne kateutta tästä, mutta valehtelisin jos väittäisin etteikö pienimmätkin lisätienestit olisi iha jees juttu. Olisi kiva välillä ostaa "vähän parempaa makaroonia," eikä miettiä riittääkö raha nyt kaikkeen mitä tarvitsen. 

On totta, että asumme maassa jossa kaikki vaikuttaa tänä päivänä maksavan. Välillä tuntuu että pelkästä hymystäkin pitää maksaa euroja, vaikka sen pitäisi olla ihan itsestäänselvä ilmainen asia, ja kaikkien tavoitettavissa. Mutta se ei tunnu menevän niin.  Lisäksi asioiden hinnoittelu  nousee Suomessa vuosi vuodelta vain entisestään, ja tiedän ettemme ole J:n kanssa ainoita, jotka kamppailee ajoittain taloudellisten vaikeuksien kanssa erilaisista syistä johtuen. Ehkä juuri se saa kansamme unelmoimaan - Suomessa kun muutoinkin vallitsee  suurimman osan vuodesta pimeys ja kylmyys, niin  taloudellinen ahdinko tekee ajoittain elostamme vielä turhankin haastavaa ja masentavaa.  Monin tavoin ajateltuna. Ehkä viisi, kuusi tai jopa seitsenlukuinen numero pankkitilillä toisi jonkintasoista toivoa ja uskoa elämäämme. Mutta jos siitä mahdollisuudesta tuleekin totta, osaammeko arvostaa sitä ja olla kiitollisia...?  Entä miten älkillinen rahantulo muuttaisi meitä lottovoiton myötä? uskallan väittää, että käyttäytymisen osalta ainakin...  Vaikka kuinka sanoisimme että mikään ei muutu, ja että jatkamme kuten ennenkin niin epäilen ettet uskoisi sitä itsekään. 

Otetaanpa esimerkiksi nyt hetki sitten Suomeen tullut Eurojackpot-voitto, joka toi joillekin onnekkaille 90 miljoonan euron voiton. Ensinnäkin olen niin iloinen, että tämä potti meni viisihenkiselle porukalle, eikä vain yhdelle henkilölle. Silti tämän yhdenkin henkilön osuus tulee olemaan niin järjettämän suuri summa rahaa, (18 milj.)  että ei sitä pysty mitenkään ymmärtämään.  

Kun yllättäen varaa onkin kaikkeen, sitä ensimmäiseksi aina miettii mihin rahaa on halunnut ja sitä haluaisi käyttää. Perus matkustelu, kesämökki, oma talo, "uusi elämä" kodin sisustuksen, vaatekaapin sisällön yms toimesta jne. ovat varmaan monien suomalaisien listojen kärkipäässä. Myönnetään, kaksi ensimmäistä minunkin.  Jaettu ilo on kuitenkin paras ilo. Jos minulla olisi varaa miljönäärin tavoin, haluaisin hemmotella hyviä ystäviäni ja läheisiäini itseni lisäksi. En ainoastaan antaisi rahaa kirjeessä, vaan viettäisin kokoisen päivän/päiviä näiden ihmisten kanssa, kuitenkin niin että he saisivat tehdä/mennä mihin ikinä unelmissaan haluavatkin.  Tämä on klisee, mutta aika rakkaiden kanssa on arvokkainta.  Ja vaikka emme sitä rahaa(kaan) saa hautaan mukaan, niin laittaisin toki  myös osan säästöön ihan normaali elämisen asioita varten. Ehkä myös tukisin jotakin itselle tärkeää asiaa hyväntekeväisyyden merkeissä. Tälläisiä voisivat olla esim, jokin lapsiin ja nuoriin liittyvä, tai taho joka ajaa meidän erilaisten ihmisten etuja ja oikeuksia. Brother Christmas tekee myös niin arvokasta työtä, että hänkin voisi olla ihan vakavasti otettava vaihtoehto. Jos olisin töissä, lopettaisin työn ehkä jonkun ajan kuluttua voitosta, mutta tekisin jotakin itselle mieluista rutiininomaisesti, vain koska haluan säilyttää myös mielenterveyteni. 

Toisaalta kun ei ole ns. rajoja sille mitä hankkia, on sekin huono. Kun pystyy haalimaan itsellensä kaiken, mitä kuvitella voi mikään ei riitä eikä enää tunnu miltään. Näin monet pienet arkisetkin ilon aiheet menettävät nopeasti merkityksensä. Olen itse perheeestä, jossa olen saanut paljon, mutta en läheskään kaikkea sitä mitä ehkä  vielä nuorempana tyttönä olisin halunnut ja mitä pidin tärkeänä. ( oih, ihana materialismirakkaus)  Näin jälkikäteen ajateltuna kiitän vanhempiani siitä, sillä se on taas yksi niitä asioita,  joka on muovannut minusta sellaisen kuin nykyään olen ja miten asioista ajattelen. 

Joten kun Jaajo seuraavan kerran kysyy "Haluatko miljönääriksi" ? tiedän mitä vastata. En halua, sillä olen onnellisempi näin. Jos on pakko sanoa summa, jonka haluaisin vaikkapa tuossa  kyseisessä formaatissa voittaa, niin 60.000€ olisi reilusti riittävä. Siitä saisin mennen tullen laitettua käytäntöön kaikki tyämänhetkiset unelmani, ja suuremmaksi osaksi parin muunkin. :) 

 

With love; 

-Ninni- 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

1 takana 51 vielä edessäpäin -  viikkoja vuodessa 2017.  356 päivää (tämä mukaan lukien)  ja monta tuntia, minuuttia ja sekuntia aikaa toteuttaa unelmia ja tavoitteita, joita juuri äskettäin alkaneelle vuodelle on asettanut. Itse en vuodenvaihteessa tehnyt perinteisiä uudenvuoden lupauksia, mutta kuluneen viikon aikana olen useaan kertaan miettinyt mitä alkaneelta vuodelta todella haluaisin.  Niiltä osin johon siis itse voin vaikuttaa.  Mä en jaksa enää mitään "tipaton/herkuton tammikuu"-tyylisiä lupauksia, koska a) tiedän, ja voin sen tässä nyt avoimesti myöntääkin etten pysty siihen ainakaan tänä vuonna,  b) niin halutessani voin viettää niitä ihan ilman julkisesti tehtyjä lupauksiakin kuulematta jatkuvaa kuittailua ympäriltäni siitä miten en taaskaan onnistunut, & c) en jaksa enää stressata pienistä/turhista asioista. Jos jotain tekee mieli miksei sitä muka voisi syödä ilman huonoa omaatuntoa?!  Kohtuuden nimissä tietenkin. Tammikuu on ihan samanlainen kuukausi kuin kaikki muutkin. Ihmiset itse tekevät siitä jotenkin erikoisemman.

Lupauksen sijaan käyttäisin sanaa "tavoite". Tavoitteet ovat saavutettavissa olevia juttuja, jotka eivät ole riippuvaisia ajasta. Osa tavoitteista toteutuu lyhyellä aikavälillä toiset pidemmällä viiveellä, mutta silti ne ovat lähes aina realistisia, ja tulet saavuttamaan ne jos sinulla on riittävästi motivaatiota sen suhteen, mitä tavoittelet.  Ainoa vaara on että olet itse itsellesi liian ankara, ja asetat tavoitteen/t liian korkealle. Hyvä muistisääntö itselleni onkin ollut; "vähemmän on enemmän" eli toisin sanoen; "pieni on suurta". Siksi innostuinkin asettamaan vuodelle 2017 muutaman tälläisen tavoitteen.

 

  1. ÄLÄ siirrä asioita turhaan - tee tänään se, mitä voit.   Niin. kaikenlaisia asioita on helppo siirtää. Hoitaa ne vasta sitten, kun on ihan pakko. Kysymys kuuluukin miksi ihmismieli toimii niin? vaivattomin reitti se ei ainakaan voi olla, koska tekemättömät jutut tulevat ennemmin tai myöhemmin väistämättä eteen. Joten; jos voit tehdä sen tänään, miksi tehdä vasta huomenna?
  2. Sitkun... - = nytkun.   Sitten kun mulla on aikaa... Sitten kun mä oon 35... Sitten kun meillä on rahaa...  MIKSEI IKINÄ "nytkun"?! Opi elämään ja tekemään asioita tässä ja nyt. !
  3. (unelmoi &) säästä. Olen tunnetusti kova tyttö unelmoimaan. Unelmani ovat sekä pieniä ja arkisia että suuria ja rahaa vaativia. Jotta nämä jälkimmäiset, tai edes osa niistä joskus toteutuisi niin pyrin aloittamaan niihin säästämisen vuonna 2017. Tavoite on 80-100€/kk.
  4. After ten. Ei enää tietsikkaa, tai älypuhelimen näpräämistä kympin jälkeen illalla. Kuulostaa helpolle, mutta onko se sitä sittenkään? haaste on nostettu pöydälle.
  5. Kokeile jotain uutta joka kuukausi. Urheilulaji, resepti/raaka-aine, väriyhdistelmä tai uusi tapa tehdä arjen rutiinit...  Joka hetki voi oppia jotain uutta, ja yllättyä itsekin positiivisesti. , siispä ole avoin uusille mahdollisuuksille.
  6. Opettele olemaan kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on. Me suomalaiset tahdomme olla kansaa joka miettii usein, miten paljon paremmin asiamme olisivat jos saisimme vielä jotain lisää. Pidämme itsestäänselvyyksinä asioita, jotka loppujen lopuksi ovat avainasemassa siinä, mitä todella tarvitsemme ja mikä tekee elämästämme hyvää ja arvokasta. Syyllistyn tähän itsekin liian usein, ja siksi yritän sisäistää tämän paremmin vuonna 2017.
  7. Ole itsellesi armollinen - älä stressaa turhasta.  Aina ei tarvitse jaksaa, pystyä, voida taikka miellyttää.  Siitäkin huolimatta että kaikkien elämän osa-alueiden ei kuulu olla mukavia, ole itsellesi armollinen ja tee asiat omalla tyylilläsi ja vaatimasi ajan kanssa.  Ennenkaikkea tee sitä mistä nautit!
  8. Älä unohda heittäytymistä.  Näin 30-vuotissynttärin lähestyessä, sitä yrittää muistuttaa itseään asioista, joita "vielä kehtaa" tehdä. Pidä jatkossakin mielessä että ikä on vain numero,  ja uskaltaudu hulluttelemaan erilaisten asioiden parissa kuten tähänkin asti. Elämä ei ole niin vakavaa ja väritöntä kuin jotkut kuvittelevat.
  9. Ylläpidä positiivista asennetta. Tämä saattaa välillä vaatia keikan nimeltä mainitsemattomilta lempiartisteiltani  tai heidän biisimaratonin Spotifysta täydellä volyymilla,  tai muuta yhtä mukavaa.  Mutta jos se saa minut motivoitumaan/skarppaamaan luoden uskoa ja toivoa milloin mihinkin asiaan, sekä lopettamaan minua ärsyttävistä asioista valittamisen on se todellakin täysin suotavaa oma-aloitteisesti tai muiden toimesta.
  10. Kerää uusia kokemuksia, sekä muistoja yksin & ystävien/läheisten kanssa. Koska elämä on elämistä varten, mikään ei ole ikuista, ja oma perhe on tärkein - yksinkertaisesti <3

Noniin. Kuluvan vuoden tavoitteet on listattu, ja olo on aika tyhjä juuri nyt. Seison silti vakaasti jokaisen kohdan takana, ja toivon että saan saavutettua näistä edes puolet vuonna 2017. Onko kukaan teistä lukijoista tehnyt vastaavaa listaa, tai lupauksia? kuulisin niistä mielelleni.

With love:

-Ninni-

 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat