Kirjoitukset avainsanalla Mielipiteet

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy huomenna, eikä mulla ole edelleenkään minkäänlaista hajua kelle ääneni antaisin... Siitäkin huolimatta että mainoksilta, ja ns. "kohtaamisilta" eri puolilta  ja yhteyksissä ei ole voinut välttyä. Sen sijaan olen miettinyt viime aikoina pääni puhki, pohtien "paremmuusjärjestyksiä" ja tekemällä kaikenlaisia testejä.   Toistaiseksi päätymättä mihinkään mieleiseen lopputulokseen. 

 

Vaikka olen aina tykännyt itse olla monessa mukana ja vaikuttamassa moniin asioihin, niin en ole lähtenyt poliitiikkaan mukaan. Minua yritettiin kyllä kosiskella reilu vuosi sitten mukaan erään puolueen ehdokkaaksi, mutta en ole ikinä oikein kokenut sitä omaksi jutuksi, ja omaksikin yllätyksekseni en osaa selittää sille mitään erityistä syytä. Ehkä näen asian niin, etten halua luvata asioita, joita en pysty varmuudella pitämään tai toteuttamaan. 

Olen viime aikoina lukenut, nähnyt ja kuunnellut paljon haastatteluja, ja keskusteluja, joissa eri puolueiden ehdokkaat ovat yrittäneet perustella miksi juuri heitä pitäisi äänestää. Kyllähän ne kaikki printatut lupaukset mieleenpainuvine sloganeineen ja vakavannäköisinä pidetyt puheet  kuulostavat  vakuuttavilta ja hyviltä nyt, mutta miten sitten kun äänet on annettu? kuinka moni niistä lupauksista oikeasti lunastetaan?! Joskus - tai rehellisesti sanoen nimenomaan Sipilän hallituksen aikaan melko usein sitä on itsekin miettinyt että ihan todellako sillä on väliä minkä numeron siihen lappuun raapustaa...  Itselleni tärkeät ja ajankohtaiset asiat kun jokatapauksessa joko a) eivät etene mihinkään b) ovat kuitenkin siellä leikkauslistalla tai muuta vastaavaa. Välillä sitä kyllä pysähtyy miettimään että mitä yksi ihminen  yksilönä niiden monen miljoonan seassa voi? 

Tottakai haluaisin ääneni kuuluviin. Jos sen äänen voisi antaa ja käyttää ystävyyden näkökulmasta,  tietäen henkilöstä paljon muutakin kuin vain julkisen ehdokkuuspuolen, en epäröisi tämän asian kanssa hetkeäkään.. Vaikka tiedän ettei tämä henkilö yksinään maailmaa kykenisi muuttamaan, mutta hänellä on tahto ihan todella mennä siihen suuntaan. Ollut koko sen ajan jonka olen hänet tuntenut. Lisäksi hänellä on kanssani ainakin osittain samantyylinen arvomaailma ja hyviä ajatuksia ja kehitysideoita joiden soisin päästä harkinnanvaraisiksi, ehkäpä ihan käytäntöön asti. 

Mutta ongelma asiassa on se, että tämä kyseinen henkilö edustaa mulle ikävä kyllä väärää puoluetta. Tosin niin meidän nykyinen presedenttimmekin, mutta parempaa henkilöä siihen tehtävään en osaa ajatella..Tämän henkilön lisäksi olen löytänyt tasan 1 henkilön, jolle voisin vakavasti harkita ääneni antavan, mutta hän taas on  oman vaalipiirini ulkopuolella oleva ehdokas. Aika huonoa tuuria. 

En tiedä mitä pitäis tehdä. Tokihan aina on se vaihtoehto, että jättää koko äänestämisen väliin, mutta toistaiseksi en halua ajatella sitä vaihtoehtona. Sillä  niinhän se vähän on, että jos ei ääntä käytä kun sellaiseen olisi oikeus niin sitten on vähän turhaa valittaa mistään...  Noh, onneksi mulla on tässä vielä muutamia päiviä aikaa miettiä ja punnita vaihtoehtoja.

 

With love; 

-Ninni-

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

VIHDOIN! symppiksen Artun <3 päivä! Tätä oon odottanu ehkä eniten tällä kaudella. :) Suurin osa Artun biiseistä on kolahtanu muhun, joten on kiva kuulla uudistettuja versioita nyt...  Tässä analyysia siis  Artun päivään liittyen.  

 

 

✨ Mira / Kun me diskossa suudeltiin: Tää valinta toisaalta yllätti toisaalta taas ei. Se mikä oli jännä, ni et Mira teki tästä vähän samantyyppisen version kuin viimeviikkoisesta "Ei paniikkia"-vedostaan. Jäi vähän ristiriitaset fiilikset - toisaalta tykkään tosi paljon, toisaalta taas sitten en.

✨ Kasmir / Mökkitie ensinnäkin, miten mä miellän tuntemattoman sotilaan Artun ekaksi biisiksi, enkä tätä? :O jokatapauksessa tää zipale on se, mitä mä hoilaan eniten jos Artun biisejä hoilaan... MUTTA Kasmir yllätti nyt kyl todenteolla! Mulla loksahti niinku pikkusen vaa suu auki. Toi skrätsäyspöytä oli niin magee lisä! Täysin erilainen kuin alkuperäinen, mut vain hyvällä tapaa! Toimii, mut vaatii tiettyä fiilistä että voit diggailla.

✨ Danny / Ikuisesti kahdestaan; HUH HUH. Mä tunnetusti oon tunneihminen... Tää biisi on jo valmiiks tosi koskettava, ja nyt siihen vaan tuli sellanen "pieni VE-lisä." Dannyn vetona teksti sai kyllä syvyyttä lisää ihan heittämällä.

✨ Terhi / Sirpa Hmm... Tää Terhin coverveto sai mut näkemään tän biisin ja sen tekstin ihan uudessa valossa. Rauhallisen melodian myötä myös tuli olo että nyt tää vaikuttaa ns "surullisen katkeran naisen kerronnalta" kun taas Artun alkuperäinen biisi saa kokemaan biisin sillee "menee huonosti, mutta asioilla on tapana järjestyä ja yhdessä selvitään" - asenteella tehdyltä. Kumpikin "näkymys" sopii tähän, niin oudolta kun se kuulostaakin.

✨ Aki / Tuntematon potilas. En ole koskaan ajatellut kappaletta sen syvemmin, Vaikka se on aina ollut yks mun lemppareita Artulta, mutta nyt kun Aki tossa sano että "kaikki ketkä on menettänyt isovanhempansa, saavat kyllä juonesta kiinni" - tajusin sen hetkessä. Jos peilaan tuota sanontaa omaan mummoon, niin tunnistan tuon vaikkei hän muistisairas lopussa ollutkaan. Itse Akin veto jätti hieman viileäksi, mutta sen matkan myötä, jonka biisin aikana tein ajatuksissa niin ei voi kun peukuttaa.. 👍👍👍👍👍

✨ Sani / Meidän biisi AIAIAI & Espanjan (kuuman) yön alku! KIITOS Sani, että johdatit fiilikset ihan toiseen ääripäähän kaiken tän jälkeen... Äkkiä volat kaakkoon ja tanssimaan Täydellinen cover, täydellinen Sanin äänelle ja täydellinen lopetus tälle jaksolle! Viiden tähden rakkaus ja kokonaisuus!

Tästähän tuli vaikeeta... Hmm... Pitkän pohdinnan jälkeen

Illan top 3 on:

<3 Sani / Meidän biisi (meen heti spotifyn ja laitan jatkuvaan toistoon tän!)
<3 Danny / Ikuisesti kahdestaan 
<3 Terhi / Sirpa

 

Näissä tunnelmissa on hyvä jäädä odottamaan ensi viikkoa, ja Miran päivää! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

 Noniin, viime la meni täysin muissa merkeissä, joten nyt paikataan tämä "jälkeenjäänyt" aikataulu VE:n suhteen niin päästään taas oikeaan hetkeen... Tässä siis pika-alanyysia viime viikolta ja Terhin päivästä;

 

Mä en ikinä ole ollut erityisemmin Terhin fani, en Ultra Bran enkä Scandinavian Music Groupin aikoina, joten kun kuulin Terhin olevan mukana tässä, reaktioni ehkä vähän liiankin neutraali. Silti on sanomattakin selvää, että Terhi on rautainen ammattilainen omalla alallaan. Mielenkiinnolla kuuntelen ainakin kerran läpi nämä muiden coveroinnit. Ja tälläsiä ajatuksia ja mietteitä nämä tälläkertaa loi mulle: 

 

! Kasmir - Savanni nukahtaa; Tää sai jotenkin lievät kylmät väreet nousemaan. Hui. Kasmirin ääni yhdistettynä tähän biisin sanomaan ja melodiaan sai mun mieliin nousemaan jotain Bond-elokuvien ja jollain tavalla myös itämaisuuden tunnelmaa. Olipa hieno!

! Sani - Sinä lähdit pois; Tätä originalia on hoilattu ja paljon ties missä! Paljon muistoja siis herättää. Mielikuvamatka jatkuu taas.. Nyt näen tilanteen vanhasta suomifilmistä jossa hieno pariskunta tanssii tämän tahdissa ja kohtaus loppuu eroon. Sanin ääni on kyllä niin vertaansa vailla! <3

! Mira - Ei paniikkia; Ai että mä tykkään Miran muuntautuvaisuudesta & asenteesta tehdä ja tarttua juttuihin just omalla tyylillä! Tää on oikeesti tosi erilainen mutta kiva! Jäin vaa miettii ymmärsinkö Terhi tän? :D mutta ei siis paniikkia!

! Aki - Valmis: En tiedä mikä tää biisi on, mutta inserttiklipin perusteella tulee löytymään mun "kesä 2018" spotifylistalta niinku ASAP! Tähän käy kyllä sekä Akin että Terhin ääni <3 Ja nää sanat <3 Kosketti.

! Danny - Jäätelöauto; tää originaali on vähän samaa kategoriaa ton sinä lähdit pois-biisin kanssa. Iso D yllättää leikkisyydellään tässä versioinnissa, ja siksi se saa nauramaan.

! Arttu - Minä suojelen sinua kaikelta. Tää osus ja uppos tänään eniten. Ei niinkään Artun äänen, vaan fiiliksen mikä tuosta välitty takia. <3 Meni ehkä pari roskaa silmäkulmaan. Sai miettimään, kuinka jotkut ihmiset on suojellu itseä, ja toisinpäin.

Top 3 tälläerää on ... TITTIDIDII

<3 Kasmir - Savanni nukahtaa
<3 Arttu - Minä suojelen sinua kaikelta
<3 Mira - Ei paniikkia

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Heti alkuun on pakko  pahoitella postaukseni suora sävy, mutta kun ottaa pannuun, niin ottaa pannuun ja menee niin heittämällä yli ymmärryksen. Siis ai jumankauta nyt nousee niin kiukku tota Susannaa kohtaan et ei mitää rajaa... V***u miten syvältä kaivettua P***AA! Tekisi mieli vähän ravistella tota tyyppiä heräämään sieltä omasta maailmastaan hetkeksi toisen saappaisiin.   

 

 
 

Ensinnäkin en tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta ihan vaan koska mä voin ja on kesä mä nauran.  Mä en vaan pysty käsittämään miten tuollainen ihminen voi olla päättämässä yhtään mistään tuollaisella asenteella ja näkökulmilla välillä jopa itseänikin koskettavista/vaikuttavista asioista. Mulla on asiat suht hyvin ja tuun taloudellisesti ihan ok toimeen (kiitos Kelan etuuksien) mutta silti pystyn niin samaistumaan useaan osa-alueeseen, josta Anna-Maija puhuu vaikka olemme ihan eri elämäntilanteissa ja toisaalta taas emme. 

koko pätkän pääset katsomaan tästä

Eniten mun omaan korvaan kolahti pahiten tuo Susannan mielipide työttömyyden aiheuttajista, sekä "kaikilla meillä on kuule rajoitteita"   Se oli itseasiassa se syy miksi tulistuin näin paljon. Sehän tarkoittaa siis suomeksi sitä että minäkin olen ollut vain huono"myymään itseäni" sen takia mulla ei ole nyt töitä.  

Raha ei tuo onnea, tai onnellisuutta ainakaan suoraan, mutta kaltaisemmassamme hyvinvointivaltiossa (jota tämä tuntuu olevan päivä päivältä vain vähemmän) sen todellakin odotetaan parantavan elämänlaatua, ja mahdollistavan sen ylläpitämistä. Rahan ei pitäisi olla uhka kenellekään, vaan mahdollisuus jokaiselle meistä tulojen  suuruudesta huolimatta.  

Kun KELAn etuudet ovat ainoa tulo, on pakko miettiä miten ja mihin rahaa käyttää laskujen maksun jälkeen. Hyvin harvoin jää mitään ns. ylimääräistä, mutta sillä pärjätään kun on pakko. Meilläkin.  

On ihan uskomattoman surullista, että tuollaisessa asemassa on ihmisiä jotka eivät selvästikään näe oman etunsa jälkeen pidemmälle.  Saatika edes yritä ymmärtää tai asettua toisen saappaisiin. Ja olen melko varma, ettei tämä Susanna haastetta vastaanottanut kuin sanallisesti. 

Mitä mietteitä tämä teissä herättää?  

 

- Ninni- 

Kommentit (1)

Vappu-Tuuli
1/1 | 

Sinänsä on totta, että kaikilla on rajoitteita, ja se on hyvä tulokulma silloin, kun miettii, ettei kukaan ole toista täydellisempi. Mutta olen itse pyörätuolia käyttävä, ja kyllä uskallan väittää, että työllistymishankaluuteni eivät johdu siitä, etten osaisi markkinoida itseäni.Ei ole väliä, millaiset todistkset heität pöytään, jos työnantaja on ennakkoluuloinen, hän näkee kaiken ennakkoluulonsa kautta.

Toinen asia, mikä itsellä pisti silmään oli Kosken kommentti "Pystyy moneen työhön jos pystyy keskustelemaan". Henkilökohtaisten avustajien työnantajana olen kyllä huomannut, ettei työhön riitä se, että "neuvot vaan mitä teen", vaan vaaditaan myös se kyky ottaa neuvot vastaan, sopeutua työyhteisöön ja olla hyvä tyyppi. Jos joku saa työpaikan pelkästään siksi, että markkinointi työnhaussa onnistui, tai paikka jää saamatta pelkästään, koska työnantaja ei ennakkoluulojensa takia edes huomioi hakijaa, ollaan aika syvällä suossa.

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat