Kirjoitukset avainsanalla lukijabloggaaja

Sain aiemmin keväällä kutsun Sanomatalolle Helsingin keskustaan, Kodin Kuvalehden lukijabloggaajien yhteisötapaamiseen. En ole ikinä ollut mikään erityisen suuri jännittäjätyyppi, mutta tuon tapaamisen myötä eilinen oli yksi alkukesän jännittävimpiä päiviä!  Kutsun saatuani olin ihan innoissani; "ensimmäinen bloggaajien tapaaminen - vähänkö siistiä!" Hetken tuntui jotenkin erityisen hienolta saada kutsu johonkin tuollaiseen itselle "suureen" juttuun. 

Loppukevät oli itselläni aika hektistä aikaa, ja kaiken tuon touhun keskellä unohdin ilmoittautua tapaamiseen siihen määrättyyn päivään mennessä, vaikka se monesti olikin mielessä. Itseasiassa minun ei alunperin pitänyt ottaa siihen osaa ollenkaan, koska ajattelin ettei ole järkeä lähteä Naantalista Hesaan vain 2 tunnin tapaamisen tähden. Olin jo haudannut ajatukset pikavisiitin teosta  pääkaupunkiimme, kunnes sain sähköpostin, jossa kerrottiin ilmoittautumisen olevan vielä mahdollista. 

Uteliaisuuteni ja mielenkiintoni heräsi uudelleen, ja pian olikin junaliput hommattu. Ja nyt kun jälkeenpäin miettii, olen iloinen että päätin kuitenkin lähteä, vaikkakin jännitin reissua hieman. 

Ilta  ja tapaaminen oli onnistunut, Oli kiva päästä tapaamaan ihmisiä, jotka ovat osana samaa, isoa yhteisöä muutakin kautta, kuin vain "ruudun takaa". - Ja hei, olihan se nyt upea kokemus päästä käymään koko Sanomatalossa. Pienen iltapalan ohella keskustelimme kaikesta blogeihin ja bloggaamiseen liittyvästä, kävimme läpi 5 ehdotonta blogiin liittyvää muistisääntöä ja kuulimme ihastuttavan Nelliinan ajatuksia omasta bloggaajaurastaan.

Pystyin samaistumaan moniin asioihin, joita Nelliina puheenvuorossaan toi esille. Varsinkin se oli tosi mahtava fiilis, kun ymmärsi ettei ole ainut joka on saanut harmaita hiuksia esimerkiksi miettiessään, saako otettua tarpeeksi laadukkaita valokuvia, tai ovatko blogitekstit tarpeeksi hyviä. Nelliinan pitämä esitys sai minutkin ymmärtämään että ei se lopulta olekaan niin vakavaa. 

Vaikkakin harrastus - ja ammattibloggaaminen painivat ihan eri sarjassa, kirjoittamisen tulee olla hauskaa ja mielekästä puuhaa. Niin minä itse ainakin ajattelen. Jokaisella bloggaajalla on omat tavoitteet joita kohti edetä, mutta jos asioista tekee itselleen liian vaikeita tai tavoittelee aina vain täydellisyyttä, niin juuri silloin siitä helpommin tulee rasite, kuin mukava arkirutiini.  Joten ei stressiä, se on tappavaa. Se oli paras oppi, jonka illasta sain. Ilta kului, kivassa seurassa yllättävänkin nopeaa ja pian oli pakko hypätä jälleen junaan ja suunnistaa kohti kotia. Kotiinviemisiksi saimme Sanoman paperikassin, jonka sisältöä alan nyt vasta tutkailemaan - illalla ei enää jaksanut...  

Haluan kiittää kaikkia mukana olleita, ja minua matkan varrella opastaneita. Jään innolla odottamaan uutta tapaamista, sekä eilen sopimaamme pikkuhaastetta toteutettavaksi ;) 

 

With love;

-Ninni- 

 

 

Kommentit (8)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
4/8 | 

Kiitos kun jaksoit lähteä Naantalista asti tapaamiseen. Oli tosi kiva tavata! Ja niin myös teitä, Murehtija, Marjan hetkiä ja allikalliolla! Ilman muuta otamme uusiksi.

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015
5/8 | 

Samoja fiiliksiä myös täällä! Tapaaminen toi blogiyhteisön kirjoittajat ihan uudella tavalla "eläviksi", blogitekstejänne lukee eri kulmasta, kun on tavannut kirjoittajat. Kiitos tapaamisen järjestäjille - ja kaikille, jotka jaksoivat tulla paikalle (jopa Naantalista asti!)!

nakymatonninni
Liittynyt3.12.2015
8/8 | 

Kiitos  Marjan Hetkiä, Murehtija, allikalliolla, Mari-KK, Nuttu nurin, onni oikein, Maanviljelijän vaimo, ja Pulina Elli teille kaikille myös illasta ja palautteesta!  Oli kiva nähdä, vaikkakaan harmikseni kaikkien kanssa ei todellakaan ehditty jutustelemaan. Samaistun moniin kommentteihin, joita yllä on jo kirjoitettukin! Toivottavasti tapaamme vielä uudestaan. Ihanaa kesän jatkoa teille jokaiselle!

- Ninni - / Pisaran verran poikkeavampi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihanaa perjantaita jengi, ja terkut aurinkoisesta Salosta. Tulimme viettämään kesäistä iltapäivää tänne, toivoen että mies saisi vaihdettua tarvittavat valot autoon ennen katsastusta. Meinasin itse jäädä kyllä aluksi kotiin, mutta varmistettuani ettei isäntäväkeä haittaa minun näpyttelyni,otin läppärin kainaloon ja nyt sitten istun aurinkoisella terassilla kirjoittamassa tätä. Enkä kyllä kadu päätöstäni lähteä. 

Joimme juuri kahvit ja söimme kesän ensimmäiset mustikkapiirakkapalaset. tässä terassilla, lämmön helliessä. Vitsi tuli äkkiä sellanen kesäfiilis läpi koko kropan. Äsköisestä flunssasta huolimatta olen uskaltautunut liikkeelle vain mekossa ja kangaskengissä. hkä hieman tyhmänrohkeaa, muttakun ... Huomaan itsessäni päivä päivältä lisääntyvän halun lähteä ulos, ja viettää siellä aikaa. Kesä on todellakin lempivuodenaikani, jollei joku ole sitä vielä hoksannut.  

 

Tämä saattaa blogini puolella näkyä tulevina kuukausina loisteliaasti poissaolollani, mutta haluan että lukijina/seuraajina ymmärrätte, ettei kyse ole  kirjoittamisen innon lopahtamisesta, kiireistä tms. Kyse on kesästä. Haluan imeä itseeni kaiken sen lämmön, valon, ja energian minkä vain Suomen suvesta kykenen. Bloggaus on minulle rakas harrastus, mutta välillä on hyvä irtautua siitäkin. 

Kävin jokunen hetki sitten enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä "Näin opit bloggaamaan 2"-  kurssia täällä Kodin Kuvalehden nettisaitilla, Kurssi vaikutti todella mielenkiintoiselta, ja olin todella innoissani siitä. Odottamattomien tapahtumien ketju, sai kuitenkin aikaan sen, että olen vielä ainakin toukokuun loppuun työsuhteessa, Uuden elämäntilanteen sekä näyttöpäätepainotteisen työn myötä jaksamiseni, etenkin tietokoneella oloon vapaa-ajalla alkoi hetkellisesti loppua.

Ymmärsin että asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen, eikä maailma kaatuisi tähän. Eikä kukaan suutu minulle jollen käy kurssia aktiivisena osallistujana loppuun. Tämä kun ei ollut pakollinen, esim. opiskeluihin liittyvä kurssi.  Silti kurssin ns. laiminlyöminen harmittaa, enkä voi syyttää kuin itseäni.   Haluan esittää julkisen terveiseni kaikille kurssilla tavalla tai toisella mukana olleille: KIITOS&ANTEEKSI. Toivottavasti ymmärrätte.  

Aluksi minua harmitti. Koin että tulin pettäneeksi bloggaajakurssin pitäjät, ja kanssakurssilaiset. Siinä sivussa jollain tasolla myös itseni. Aluksi vain siirsin tehtävänantojen tekoa toisille päiville, mutta pian huomasin että viikot loppuivat kesken, ja olin jo pahasti aikataulusta jäljessä. .

Kun aloitin bloggauksen täällä maaliskuussa, minuun iski ehkä pienehkö epävarmuus; ovatko tekstini tarpeeksi hyviä? kiinnostaako minun jutut ketään? bloggaanko tarpeeksi usein ja tarpeeksi hyvistä asioista?. Tälläisiä kysymyksiä pyöri päällimmäisenä päässäni. ja ehkä juuri siksi ilmottauduinkin  bloggaamiskurssille. Muutaman viikon jälkeen huomasin huolenaiheeni turhiksi; kukaan muu kuin minä ei ole asettanut näitä paineita niskaani.  

Olen iloinen että kurssin monipuolinen & erinomaiseksi havaittu materiaali säilyy käytettävissämme vielä kurssin päättymisen jälkeenkin. Voin palata siihen nyt uudelleen. kerta toisensa jälkeen, niin monesti kuin tahdon ja tarvitsee.  Kiitos siitä ja monesta muustakin mahdollisuudesta kurssin vetäjille. 

Kurssin loputtua sain kutsun meidän lukijabloggaajien tapaamiseen, ja lukijabloggaajille tarkoitetun haasteen.  Kutsu sai minut tuntemaan itseni jollain tavalla erityiseksi. Se sai tajuumaan, miten hieno ja etuoikeutettu juttu, on päästä tänne kirjoittamaan. Tapaaminen Helsingissä kesäkuun alussa kyllä houkuttelisi, mutta en vielä tiedä otanko siihen osaa.  Epäröinti ei johdu uusien ihmisten kohtaamisesta, vaan matkustamiseen liittyvistä seikoista.

Haasteen puolestaan toteutan nyt tässä, tämän postauksen yhteydessä..Saimme siis erinäisen listan keskeneräisiä lauseita, joita meidän pitää jatkaa, ja näin tutustua toisiin lukijabloggaajiin myös netin välityksellä. Koska luulen kirjoittaneeni muusta tällä kertaa jo tarpeeksi, niin pitemmittä puheitta voisin siirtyäkin nyt suoraan niihin.  lauseisiin. Eli aloitetaan hurja paljastelu eri asioihin liittyen. 

 

Tehtävänanto: TÄYDENNÄ NÄMÄ LAUSEET

 

1) Jos tulisit kotiini lauantai-iltana... 

-  Jos et olisi ilmoittanut vierailustasi, tulisit tod.näk keskelle perinteistä lauantai-iltaa:  saunomista, ja lämpöisiä voileipiä. Myöhemmin ehkä joku leffa asiaankuuluvine eväineen. Hyvin harvoin saattaisit olla se tyyppi, joka saattaa minut kotiin viihdepainoitteisesta illanvietosta. Meillä keitettäisiin silti kahvit, ja höpöteltäisiin mukavia vaikka piipahduksesi kohdistuisi iltaan.  

 

2) Pitkäaikainen haaveeni on…

- Nuorempana olisin vastannut automaatisesti että oman musiikin teko & laulajan ura. Nyt, 29-vuotiaana haaveeni ovat hieman realistisempia, ja ehkä jopa puhkikulutettuja; oma perhe, rivitalon pätkä/kesämökki ja lomamatka rakkaiden ihmisten kanssa esimerkiksi Brasiliaan. ovat niitä juttuja joista haaveilen. Todennäköisesti vielä jonkun aikaa.  Olenko mä liian tylsä haaveineni ?:D 

 

3) Ulkoiluvaatteeni pääsevät ulkoilemaan…

- Aivan liian harvoin, ja tämän tunnustus hävettää. Silloin kun vuodenaika sitä vaatii. Tuuletan niitä kuitenkin itseni lailla musiikin tahdissa/voimalla. 

 

4) Tarjoan vieraille…

- Tämä riippuu hyvin pitkälti tilanteen luonteesta, ja vieraista  mutta pääasiassa itsetehtyjä herkkuja täytekakuista juustotarjottimeen ja kaikkea siltä väliltä. 

 

5) Käsitöiden tekemisestä ajattelen, että…

- Onneksi puolisolla sisko, joka ymmärtää niistä enemmän. Häneltä voi pyytää apua ja neuvoja. Käsityöt ovat hieno, arvostettettava asia joista mielellään maksaa hieman ennemmän. Itse tehty on aina itse tehty eikä siitä voi edes puhua samassa lauseessa teollisesti tehtyjen tuotteiden tms kanssa. 

 

6) Eläimet ovat minusta…

- eläviä ja kunnioitettavia olioita kuin me ihmisetkin. Niillä on oma paikkansa ja tarkoituksensa tässä luonnon kiertokulussa, kuten meilläkin. .  Eläinten kaltoinkohtelu ja eläinkokeet ovat asioita joista en pidä. 

 

7) Salainen paheeni on…

- Suklaa, suklaa ja vielä kerran suklaa. Sanan jokaikisessä merkityksessä, ja aineen jokaikisessä muodossa. Ja jottei se nyt vaan jäänyt epäselväksi paheeni on siiis S-U-K-L-A-A!  :D 

 

8) Kun haluan hemmotella itseäni,…

- (Tai läheisiäni) Haluan tehdä sen mahdollisimman nautinnollisella tavalla; Joskus siihen riittää vaikka vaan lasi hyvää valkoviiniä ja tuoksukynttilöitä, toisella kertaa tilanne voi vaatia vaikkapa paljon toivotun (omakustanteisen)  hartiahieronnan tms spahoidon, tai hyvän annoksen lempiravintolassa. 

 

Noin!. Olipas kiperiä kysymyksiä osa. Minun osaltani ainakin. Haaste on nyt kuitenkin vastaanotettu ja suoritettu. Toivottavasti kanssabloggaajat saitte siitä jotakin irti. Käsittääkseni tämä haaste piti läjhettää myös yhdelle kanssabloggaajalle eteenpäin... En tiedä, onko Tiedä, onko #-Metsäpuronvarrella blogin pitäjä jo haasteen toteuttanut, mutta lähtekööt se minulta sinulle! 

Mukavaa viikonlopun alkua ja jatkoa kaikille, me lähdemme nyt takaisin aurinkoiseen Naantaliin, ja sitten minä ryhdyn taikomaan suunnitelmaa, jolla pervekkeestamme tulee  yksi kesän kutsuvimmista oleskelutiloista! . :) 

 

With love;

-Ninni- 

 

Kommentit (1)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016
1/1 | 

Löysin sun blogin aloittaessani kirjoittelemaan täällä KK.n lukijablogeissa. Voin sanoa, että painin ihan samojen kirjoittamisongelmien kanssa ja juuri eilen mietin, että kiinnostaako nämä mun löpinät edes ketään! :) olis tosi kiva tavata blogitapaamisessa, toivottavasti pääset tulemaan!

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat