Kirjoitukset avainsanalla TV

Katselin tänään aamupäivällä eilisen "Kaappaus Keittiössä"-jakson, koska menin eilen nukkumaan  sen verran aikaisin (harvinaista, mutta totta.) sen verran ajoissa, etten nähnyt sitä suoraan. Jakso  sai minut melkein "hyppäämään" ruudun toiselle puolelle.

 

Ensinnäkin iso hatun nosto siitä, että Kape on ottanut ohjelmaan mukaan tuollaisen paikan kuin Ihme&Kumma. Kaikille ohjelmaan mukaanpäässeille  valituksi tulo on varmaan iso juttu, mutta uskoisin että  Ihme&Kumman väelle sen olleen vielä  erityisen moninkertaisempi ilo. Huomasin koko jakson ajan miettiväni, että missäpäin Saloa tämä paikka mahtaa olla, kun en ole edes vahingossa siihen kaupungin katukuvassa törmännyt kun siellä on sillöin tällöin käynyt.   Paikan jengiä en tunne, mutta televisiossa nähdyn perusteella, heillä on hyvä yhteisöllisyys ja meininki siellä. :)  Kaappauskin onnistui mielestäni hyvin, mutta  mieliin painautui keskustelu työnsaannin merkityksestä, - pystyn samaistumaan kaikkeen siihen mitä keskustelun aikana tuotiin esiin niin Ihme&Kumman jengin toimesta, että Kapen pohdintojen suhteen. (Jakson kohta 20:38 eteenpäin) 

 

"Mun henkilökohtainen mielipide on... Mä palkkaan... Mun palkkaus perustuu aina siihen että mä palkkaan hyvän ihmisen. Mulle on ihan sama, vaikka sen cv olis 4 sivuu pitkä, ja siellä olis kaikki michelintähden ravintolat, tärkeintä on olla hyvä ihminen"  

Kun Kapelta kysytään että miten hän määrittää hyvän ihmisen, vastaus kuuluu seuraavasti; 

" No mä tarkoitan hyvällä ihmisellä sellasta että tota siis ihan perus; sano kiitos, sano moro, tuu ajoissa duuniin, oo tunnollinen, oo rehellinen, oo avoin. Ei, mä en tee mitään sellasella ihmisellä, joka on maailman paras kevätsipulin pilkkoja.  - Mut jos sill on pikkusen pissaa tuol korvien välis,   nii en mä tee sellasel jätkäl tai mimmil mitään. Niitten pitää olla, niitten pitää pystyy toimii yhteisössä, niinku tekin, ei kukaan pärjää yksin tuol keittiössä, meit oli tänäänkin viis tuol keittiössä..." 

 

 

Erityisesti tämä Kapen lause ruokapöydän äärellä sai minut reagoimaan niin, että olisi tehnyt mieli etsiä heti Kapen numero, ja kilauttaa turkulaiselle kokille;  "Hei täällä olis yks hyvä tyyppi vailla töitä, otatko mut messiin?" Tolla periaatteella olisin hälle nimittäin täydellinen työntekijä, sillä täytän kaikki "kriteerit" 

En silti voi olla miettimättä, että sanoiko hän noin vain koska "niin kuuluu" , vai tuliko se ihan puhtaasti sydämestä... Samaan aikaan muistan jostain lukeneeni/kuulleeni, että samainen herra on joskus todennut ettei naiset voi ikinä olla yhtä hyviä kokkeja kuin miehet. Haluaisin myös kuulla vihdoin perustelut tälle aikoinaan somekohun aiheuttaneelle väitteelle. Toki ihmisillä saa ja pitääkin olla omia mielipiteitä, mutta mulla on kokoajan hirvittävä halu muuttaa tämä asenne. 

 

With love, 

-Ninni- 

 

PS, Kape; jos päädyt ikinä lukemaan tämän jutun, se soitto sulle ei ollut läppä. Jos oikeasti ajatusmaailmasi on tuollainen, kuin ohjelmassasi annoit ymmärtää ;) 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeksi eilen havahduin tähän kuinka monta tuntia hereillä ollessani käytänkään ruutu(j)a tapittaessa, koska "ei ole muutakaan järkevää tekemistä." Kun ei ole työ tai-opiskelupaikkaa tai niihin liittyviä velvoitteita, tulee kotona vietettyä yllättävänkin paljon aikaa. Tätä aikaa tulee ainakin näin talvella kulutettua ehkä vähän liiankin kanssa TV:n edessä.  Yleensä telkkarista tulee miltei puhkikulutettuja  uusintojen uusintoja toistensa perään, ja se jos mikä laittaa hieman ärsyttämään. Onnekseni tämänhetkinen TV-tarjonta on enemmän kuin mieleeni. (ja meitähän mahtuu moneen junaan)  Mitä ohjelmia ja sarjoja oikein sitten seuraan? löydät niistä listan tuosta alempaa ;) 

 

KOTIMAISET TV-LEMPPARINI: 

 

1. SYKE. Nelonen/Ruutu+ 

Aloitetaan siitä, mikä on ehkä helpoimmin arvattavissa. Olen  aina tykännyt sairaala - ja poliisisarjoista, kuten äitinikin. Liekö periytynyt tämä mieltymys jo äidinmaidosta?! Olen seurannut Sykettä sen ensimmäisestä jaksosta alkaen, eikä yhtäkään jaksoa ole jäänyt väliin. Siitäkin huolimatta että joidenkin sarjan fanien mielestä sarjan taso huononi  Nelosen & Ruutu+ :n taakse siirryttyään, mun mielestä Syke on edelleen yksi juonellisesti ja laadullisesti parhaimpia kotimaisia sarjoja. Syke on kuin miljoona kertaa paremmin tehty "Ihmeidentekijät", joka oli ysärivuosina lempparisairaalasarjojani.  Siinä on hyvät näyttelijät, ja erilaisia teemoja käsitellään hienosti ja uskottovasti. Sarja herättää tunteita ja keskusteluja. Joka viikko sitä odottaa kuin kuuta nousevaa, että olisi taas perjantai. Ei siksi että viikonloppu on lähellä (eihän se mun kohdalla ole mitenkään erikoista) vaan koska #Syke. 

 

 

2. Ratamo MTV3 

Oih, ihana Samuli Vauramo <3 Sunnuntai-iltani ovat pelastettu kun Samuli ja kumppanit ottavat Maikkarilla tilanteen haltuun. :) Ennen Ratamoa tämän paikan olisi vienyt Keisari Aarnio Neloselta

 

2.1  Uusi Päivä YLE TV2  

Tämä sarja ansaitsee myös maininnan listallani, vaikka sen teko lopetettiinkin  jo viime vuoden puolella. Virtaus all my mind <3 On niin sääli, että Yle lopetti sen... UP pesi Kilpailevan kanavan nimeltämainitsemattoman päivittäissarjan ihan mennen tullen, ja moneen otteeseen raikkaudellaan, muuntautuvaisuudellaan  ja kiinnostavuudellaan. 

 

3. Yökylässä Maria Veitola.  MTV3

 

JES JES & vielä kerran JES! Uusi yökyläily-kausi alkoi taas <3 On sitä odotettukin! Marian yökyläilyt ja myös muut ohjelmat joissa hän on mukana on ihan parasta viihdettä. 

 

4. Arman ja Suomen rikosmysteerit 

 

Arman on ihan mun lemppari TV-persoonia, heti yllä mainitun Maria Veitolan jälkeen. Tällä hetkellä seuraan noita Suomen rikosmysteerejä, mutta olen myös ollut pohjantähden alla yms Armanin johdolla, eikä kyllästymisestä ole vieläkään tietoa.  

 

5. Erityyppiset kisailu/visailu - sekä ajankohtais ja keskusteluohjelmat...

... Jotka teemoiltaan yleensä pyörivät ruuan, sisustuksen, tai yleisen yleissivistyksen parissa. Viimeisin seuraamani tälläinen on varmaan "Koko Suomi leipoo" , jossa muuten oli viimeisimmällä kaudella kisaamassa myös kaverini kaveri. Jo mainitun lisäksi tälläisiä kotimaisia lempparikisailu - ja visailu juttuja ovat  mm. Diili, Haluatko miljönääriksi, The Wall, Jahti,  Stadi vs. Lande, Heikoin lenkki,  MasterChef, Myyrä, The Voice Of Finland, Kenen kotona.. Ja mitä näitä nyt oli. 

Keskusteluohjelmien osalta voiton vie ihan ehdottomasti Hyvät & Huonot uutiset, sekä Pitääkö olla huolissaan.   Myös Mielensäpahoittaja, ennen kaikki oli paremmin, on kutkuttavaa viihdettä tiistai-illoissa jos sen voi keskusteluohjelmien pariin laskea. Niin ja Sääntö-Suomi oli kyllä kanssa ihan huippu! 

 

 

 

ULKOMAISET SUOSIKIT:

Voisimpa sanoa että The OC.  Se oli nuoruuteni ykköslemppari mitä ulkomaisiin sarjoihin tuli. Ja Sabrina teininoita :D - muistaako kukaan sitä? Tai Klaania?? Tajusin tätä listaa tehdessäni muuten, että en omaksi yllätykseksenikään seuraa näköjään niin paljon ulkomaalaisia sarjoja, vaan kotimaiset vie pidemmän korren ihan mennen tullen. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono juttu. Me kyllä katsellaanJ;n  paljon ulkomaalaisia leffoja, mutta sarjat on ilmeisesti jääneet sitten niiden varjoon. 

Lyhyestä listasta huolimatta tämän hetkinen ykkössuosikkini ulkomaisia sarjoja ajatellen ei kuitenkaan ole mikään noista alkuun mainitsemistani, vaan melko tuore tulokas vaan.... TITTIDIDII; 

 

1. This is us / Nelonen 

Tämä tammikuun 3 päivä Suomessa alkanut sarja, josta mainoksien perusteella ajattelin että "mikähän ylihehkutettu juttu toikin taas on.." veikin vahingossa sydämeni. 

Sarjan ensimmäiset 2 jaksoa...  mä itkin ja nauroin. Mä tunsin myötätuntoa ja hämmennyin useasti. Mä ymmärsin että asioita voi katsoa myös toiselta puolelta, niitä kaikkein kipeimpiäkin. Ja mä pystyin ymmärtämään tunteen, jonka ei pitäisi hallita aina koko elämää. Siksi tästä tuli heittämällä yks mun uusi suosikki ja vain, koska satuin silloin kuun alussa eräänä iltana vahingossa kääntämään Neloselle klo 21. Se oli äärimmäisen hyvä vahinko, sillä nyt odotan torstai-iltoja yhtä paljon, kuin perjantaiaamuakin. 

 

2. Hercule Poirot /  YLE TV1 

Nämä, Neiti Marplet  sekä Sherlockit on nähty NIIIIIIIIIIIIN monta kertaa, mutta silti ratkaisut, ne yllättää aina. Meillä on ollut treffit nyt pääasiassa vain Poirotin kanssa  joka arki-aamupäivä vuoden vaihteesta alkaen. Kahvi/teekupponen maistuu ihmeen hyvältä, kun on ensin ratkaissut yhden mysteerin.   

 

3. Sex and the city - Sinkkuelämää

Oi kyllä! Mitä olisikaan elämä ilman kuolematonta kulttiklassikkoa, ja neljää upeaa naista! Carrie, Miranda, Charlotte ja Samantha eivät koskaan petä.! Kaikki kaudet ja kumpikin leffa löytyy hyllystä, joten jollei muuten niin tunnit kuluvat niin kipeänä kuin tylsyyttä vastaan siivillä heidän parissaan. Tämä ei missään nimessä ole puhkikulutettu sarja, vaan paranee vain vuosi vuodelta. 

 

4. Kakkukuningas/Akvaariomestarit/Remonttihaaste    

En ole ihan 100% varma, onko viimeisimmän ohjelman nimi oikea, mutta nämä kaikki ylläolevat siis ovat erityyppisiä kilpailuohjelmia, joissa olen kerta toisensa jälkeen pidätelyt henkeä ihastellessani mitä luovempia toteutuksia.  Näiden ohjelman seuraaminen on kyllä jäänyt ns "sattumien" varaan, eli katson jos osuu kohdalle/muistan. Myös ulkomaalaisten versio Pomo piilossa ohjelmasta saa pisteet, sillä se on huomattavasti Suomi-versiota parempi. 

 

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI...  Mm näitä nimittäin odotan alkavaksi vielä... 

 

  1. Kolmistaan

 

2. Ivalo 

 

3. Karppi - 2.kausi

 

4. Selviytyjät Suomi, 2 kausi

 

5. Vappu & Marja live

 

6. Neljän tähden illallinen 

Joopa joo... Jotenkin alkoi itseäkin tätä listaa kasatessa huvittamaan :D. Vaikka täällä on nyt ollut poikkeuksellisen kaunis, kylmä ja runsasluminen talvi, niin tulisipa pian kevät. Niin ehkä sitä olis jotain muuta elämääkin TV:n sijaan. 

With love;

-Ninni 

Kuvat; Googlen kuvahaku 

Kommentit (0)

Heimoipäivää, ja pahoittelut hiljaiselosta. Mä olen ollut koko tämän viikon flunssan kuorissa, ja olo on ollut niin voimaton, että hyvä kun on jaksanut edes ajatella.  Oon vaan pääasiassa nukkunut ja zombeillut sitten hereilläoloajat. Sen takia toinen VE-analyysi  tulee  vasta nyt, yhdistettynä kolmannen jakson arvosteluihin, eikä musta ole kuulunut mitään. Toivottavasti voitte antaa sen mulle anteeksi. Mutta nyt tuon viikon takaisen Vain elämää jakson analyysin kimppuun...

 

Tosiaan viime viikon, eli Ellinooran päivän analyysit on ihan täysin unohtunut julkistaa. No parempi myöhään, kuin ei milloinkaan;

Ensinnäkin odotin Ellinooran päivää tältä kaudelta eniten. Mun mielestä hän on huikean lahjakas artisti ja pidän hänen kappaleistaan paljon. Jännä nähdä millaiseksi ne muovaantuvat kanssaleiriläisten suussa...Noniin tässä tulee oletteko valmiit?

🎶🎙Anne/Carrie; Tää biisi saa hyvällä tapaa "aikuisemman" sävyn, Tiettekö sellasen, joka antaa vähän jollain tasolla hyväksyttävän näkökulman sille, ettei jaksa olla enää Carrie. Kun originaalissa se on ehkä enemmän sellainen "turhauttava julistus"-meininki.

🎶🎙Pepe/yölaulu; Tää on mulle originaalinakin vähän vieras, mutta tää on täydellinen jatkumo sille mmistä Anne aloitti. Jos Anne sai "turhautuneen julistuksen" kuulostamaan hyväksynnän sävyiseltä, Pepe saa nuoren naisen havainnot kuulostamaan lohduttavilta kokemuksilta, jotka saa silmät vähän kiilumaan. Rauhottava versio.

🎶🎙Pyhimys/mulkut (orig. nartut); WOW WOW WOW. Tää tulee niin mun soittolistalle! Tää nii toimii ja on H -Y - V - Ä !!!!! Tykkään alkuperäsen biisin asenteesta, niin paljon et välil se oli jopa mun voimabiisi. Tää on sit triplasti sen!

🎶🎙Eveliina/leijonakuningas; Eveltä ei ainakaa energiaa puuttunu, sen puitteissa oli huikee. Ehkä siitä huolimatta annan ääneni alkuperäiselle, sillä tää ei nyt oikee sytyttänyt mua. Silti voin nostaa aamuneljän maljan ilmaan ;)

🎶🎙Tuure/kahleet; "Miksei ain vois juoda viinii olla toisissa kiinni päässä kukkaseppeleet?" - hyvä kysymys ;) jotenkin se kuulosti Tuuren kysymänä vielä niin huolettoman lennokkaalta. elämä ois niin paljon helpompaa välillä niiden kera, vaikka kuin olis kahleet. Muutaman minuutin matka nuoruuden kesiin, sai ihan letkeän päätöksen. Kiitos Tuure <3

🎶🎙Lauri/Elephant's weight, (orig. Elefantin paino); En mää kestä. siis ihana. Kiva ylläri kun koko kompania tuli ja otti estradin haltuun. Enkuksi käännettynä ihan hyvin vois olla Rasmuksenkin biisi. Jollain tavalla tulin vähän surulliseksi tästä(kin), johtuen varmaa siitä että viime aikoina tää alkuperäinen on ollu mulla aika isossa kuuntelussa oleva biisi monestakin syystä.

Toisen jakson TOP3 näyttää seuraavalta;

<3 Pyhimys / mulkut (orig. nartut) 
<3 Tuure / kahleet
<3 Anne /Carrie

Viikon yllättäjä;

💟 Pyhimys 💟

Seuraavaksi sitten Annen päivän pariin, ja voin sanoa että siitä tulee mielenkiintoista, koska Anne ei oo ikinä kuulunu munmusamieltymyksiin, (ei kyllä Pepekää...)

 

Ja tästä eteenpäin ollaan taas ajantasalla. Eli alla mielipiteitä  ja mietteitä Annen päivään liittyen: 

 

Annen päivä. Hyvin mielenkiintoinen päivä, koska en oo ikinä ollu minkäänkokoinen osa Annen "kohdeyleisöä" . Tiedän Annen muutaman biisin nimeltä, mutta siihen se "musiikillinen yhteys" sitten jääkin... Ehkä Anne on mulle se tän kauden uusi yllättävä tuttavuus ken tietää? :)

🎶🎙Eveliina/asvalttiviidakko; Annen versio on tuttu lapsuudesta, sen kertosäkeistöä laulettiin kovaan ääneen tajuamatta sen enempää sen sanomaa... Eveliina versioi kyllä sen hyvin tähän päivään sopivaksi ja tietyllä tavalla raikkaammaksi. Hetkittäin kuvittelin olevani katsomassa esitystä jonka musan tahtiin löin käsiä yhteen. 😀 ehkä tässä oli vähän sitä lattarimeinkii josta tykkään iha sikapaljon!

🎶🎙Lauri/taivaan kartta; kuten arvata saattaa, alkuperäinen on mulle vieras. insertin perusteella siinä on mitä kauneimmat sanat. Se mikä mut yllätti oli että Lauri lauloi suomeksi. Olin
varma että jälleen kuullaan tulkinta enkuksi. Laurin versio on ihan OK ja koskettava, mutta ehkä kuitenkin tässä nyt käännyn originaalin puoleen.

🎶🎙Tuure/rakkauden roinaa; raparperikilistyksen kautta Tuuren versioon... Nyt oli sellanen raita, et vois olla vaikka Tuuren ja karavaanareiden oma.! mahtava soundi! mut tyylillisesti tää on ihan TTK livelähetyksen aloitusbiisi.! tässä 🤔😂 en mä siitä rakkaudesta niin tiiä, mut tässä esityksessä oli sitä voimaa 🤣

🎶🎙Ellinoora/vielä yksi elämä; mä unohduin vaa tuijottaa tvruutua niin ei tää kovin huono versio voinut olla... Toistan nyt itseäni, mutta tää vois olla ihan hyvin Elliksen oma biisi. Tahdon kuulla heti uudestaan - tää sopii (sanomistaan huolimatta) siihen iltaan kun mennään tyttöporukalla parantaa maailmaa ja kuplivaa kaatuu vähän suunniteltua enemmän kurkkuun. Lisää tätä kiitos!!!

🎶🎙Pepe/kevät; en tiedä miksi, mutta mulle tuli heti mieleen yksi adjektiivi tästä jälleen itselle vieraasta biisistä. Se adjektiivi oli uskonnollisuus. En itse ole mikään uskonnollinen niin jotenkin tää siksi hämmensi ja jätti miettelijääksi. mut Pepe tulkitsi tämän kauniisti syvällisesti ja herkästi, mut mua ei haittaa mennä tästä pysähdyksestä nyt eteenpäin...

🎶🎙Pyhimys/perutaan häät; tää originaali menee samaan kategoriaan asfalttiviidakon kanssa 😂 mutta tätä pyhimyksen versioo mä oon ehkä tietämättäni odottanut tänään eniten 😍😍!! ja TEFLONEIT 🤩🤩🤩🤩🤩JEEE! Koska saa laittaa bileet pystyyn??!!

Päivän top 3;

💗 Eveliina/asfalttiviidakko
💗 Pyhimys/perutaan häät 
💗Pepe/kevät

Jakson yllättäjä;

💟Lauri💟

 

 

Kommentit (0)

On taas se aika syksystä kun perjantai/lauantai-iltaisin julkaistuu taas  Ninnin "VE-analyysit". Tämä tapa synty muutama kausi takaperin, kun en enää jaksanut vastailla kaikille monta kertaa putkeen ja  erikseen mielipidettä versioista kysyttäessä.  Ajattelin että teen jokaisesta jaksosta oman arvostelun FB sivuille.  Ja  nyt on tullut aika korkata kausi 9 & Lauri Ylösen päivä. 

 

The Rasmuksen biiseihin, & Lauriin liittyy aina tietynlaista nostalgiaa - ne oli hittejä kun olin ala ja yläasteella.  Niihin liittyy niin paljon muistoja esim koulun kuuluisien discojen osalta että punastun (jos voisin) pelkästä muistelusta... Pitemmittä löpinöitta, tässä kuitenkin minun mielipiteitä ekasta jaksosta. 

 

TÄSTÄ ALKAEN POSTAUS SISÄLTÄÄ PALJASTUKSIA, JOTEN JATKA LUKEMISTA OMALLA VASTUULLASI.

 

🎶🎙 Eveliina / F F F Falling;
Mä en oikein koskaan ollut mikään överi iso Rasmusfani, mutta fiilistelin niiden fanien mukana paljon biisejä. tää oli yksi niistä. Eveliina aloitti kauden hyvin omannäköisellä versioinnilla. Kun biisi alkoi huomasin olevani keskellä kesäistä automatkaa jossain kuumassa erämaassa jossa joku tumma nainen laulaa yhtä jumalaisella äänellä kuin Eveliina. Tää oli kuitenkin fressi ja letkeän swengaava muunnelma 17 vuoden takaa olleesta hitistä. Kauden aloitusbiisiksi ihan ok, mut ei kuitenkaan erityisen "räjäyttävä"

🎶🎙 Pyhimys / Rakkauslaulu; ÖÖHH ANTEEKS MIKÄ TÄÄ TÄLLÄNEN RAITA ON??!! Alkuperäinen on ihan outo mulle, mutta tää coveri oli oikeestaa jollain jännällä tavalla tosi hauska ja erittäin jees.

🎶🎙Tuure / First day of my life; jos Eveliina vei mut mielikuvissa ajelulle erämaahan, niin Tuure kuljetti mukanaan aamun pikkutunneille yksinäiseen hereilläolohetkeen jolloin miettii kaikenlaista. Todella hieno ja pysäyttävä käännös/sanoitus suomeksi.

🎶🎙 Anne / In the Shadows; oioioi ihanaa että tää pääsi mukaan coveroitavaks, tää on mulle ehkä merkityksellisin Rasmuksen biisi. 💟💟 Annen ääni ja versio yhdistettynä toisiinsa olivat kuin täydellinen mätsi tinderissä. Se sopisi hyvin myös elokuvamusiikiksi kuten alkuperäinenkin. Syvällinen ja samalla jotenkin kohtalokas meininki alusta loppuun. Voisin pysähtyä ihailemaan ja fiilistelemään tätä pidemmäksikin aikaa...

🎶🎙 Ellinoora / Funeral Song; Ja sitten ne tuli, kauden ekat kyyneleet nimittäin. niihin ei kauaa menny. Toi ääni. Toi tulkinta. Noi sanat. (& käännös) tarvitaanko muita perusteita?! WOW. Meni kylmikset ja ihon alle. Monesti.

🎶🎙 Pepe / In my life; kun biisi alkoi, tuli fiilis että mihin oopperanäytökseen mä oon tietämättäni tullut. Kantava vahva ja aikuisen miehen kuuloinen esitys.

 

🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙🎶🎙

Ensimmäisen jakson TOP 3 on mulle yllättävänkin selkeä;

❤ Ellinoora /Funeral song 
❤ Tuure / First day of my life 
❤ Eveliina / F F F Falling

Päivän yllättäjä;

💟 Anne 💟

Ensi viikkoa ja Ellinooran päivää mielenkiinnolla odottaen. On muute erityisen kivaa että tällä kausella ollaan taas Satulinnassa ja yhdessä pitkässä jaksossa kerrallaan... Ei tarvii odottaa lauantaihin katsomista. Mä en tykännyt yhtään siitä kahtia jaosta! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat