Kirjoitukset avainsanalla Särkänniemi

 Mitä mietit? näin kysyy facebook. Jos olen ihan rehellinen, en tiedä, mitä pitäisi miettiä juuri nyt. Olen sanaton, olen järkyttynyt. Olen surullinen. Tiedän vain, ettei asiassa ole yhtään hyvää puolta. Ei niin yhtäkään, vaikka asiaa miten kääntelisi. Nyt pohdit, mitä on oikein tapahtunut. Vastauksessani on vain yksi sana;  delfiinit. 

Mä kuulun siihen porukkaan, joka eli lähes koko lapsuutensa käyden joka kesä Tampereella, Särkänniemessä, nimenomaan näiden ihanien delfiinien takia, joita delfinaarioon pääsi katsomaan. Mä olen aina rakastanut niitä, ja delfiinejä yleisestikin, joten ne on ollu mulle kuin "ystäviä" joita käydään säännöllisesti moikkaamassa.   Nyt olen murtunut, ja sydän suurinpiirtein itkee verta. Syy on tässä: 

" Delfiinit ovat lähteneet Särkänniemestä ehkä viimeiselle matkalleen 28.8.2016 aamuyöstä. Ne oli pakattu avoimiin vesitankkeihin, jotka yön pimeydessä trukilla nostettiin rekkoihin ja kuljetettiin ja lastattiin Tampere-Pirkkala -lentokentällä odottavaan rahtikoneeseen. Koneen median saama lähtöaika kohti tuntematonta määränpäätä, mahdollisesti Ateenaa, oli klo 04.48 aamulla. "

???????? En voi kun todeta, että Särkänniemi, olisitte voineet toimia ja hoitaa asiat niin paljon paremmin... ????? 

Ne delfiiniparat olis ihan hyvin voinu elää lopun elämäänsä Särkänniemen altaissa, vaikka näytöksiä ei enää olisikaan järjestetty. Mut EI, pakkohan nekin viattomat luontokappaleet oli salassa siirrettävä Kreikkaan ja aiheuttaa niillekin eläimille lisää suurta stressiä ahtaissa kuljetuslaatikoissa ja lentokoneen ruumassa. ? Vaikkei tuo ahdas delfinaariokaan maailman paras vaihtoehto ole... Mutta tässä tilanteessa varmasti miljoona kertaa parempi paikka. Toivottavasti ne viattomat eläimet saa sitten ansaitsemansa hyvän loppuelämän siellä Kreikassa, vaikka vähän pahaa pelkään, että niin ei tule käymään, jos on uskominen Animalian lausuntoihin.

Siksi en voikaan toivottaa toivottaa teille hyvää matkaa enkä edes jatkoa Veera, Delfi, Leevi, ja Eevertti, koska sellaista teillä tuskin tulee olemaan Attica Parkissa.. Vaikka kuinka haluaisinkin, en pysty....   Mutta en voi lakata toivomastakaan.  Onneksi Näsi ei joutunut kokemaan tätä, enkä teidänkään haluaisi.

 

????? olette aina osa minua, lapsuuttani. Ja ikuisesti sydämessäni. ?❤

 

With love;

(särkyneen sydämen omaava) 

-Ninni-  

Kommentit (1)

Lapsi
1/1 | 

Nää delffiinithä toi särkänniemelle laskua joka päivä tuhansia euroja (muistelene että jopa yli 100 tuhatta euroa, joka teki yli 2 miljoonaa euroa vuodessa). Parempihan niiden olisi ollut päästä mereen (jonkin ns harjoitusaltaan kautta) mutta olisivatko ne koskaan oppineet meren tavoille olleenaan lemmikkejä niin pitkään? Rahahan tässäkin vaikutti. Niinkuin aina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat