Kirjoitukset avainsanalla taikausko

En osaa selittää miksi tai miten olen joskus kiinnostunut tästä aiheesta, mutta joku ehkä muistaa  viime vuoden alussa mun vahingossa löytämieni tarot-korttien kanssa leikkimisen ja sen myötä viime vuoden alussa tekemäni vähemmän vakavasti otettavan vuosiennustuksen.

Ajattelin että tästä voisi tehdä sellasen hassuttelutavan, ja kävin äsken taas kaivamassa kortit esiin. :)  En voi sanoa uskovani ihan satalasissa tälläisiin, mutta ihan pikkusen taikauskosena (ja painosanalla pienesti)  kurkistus alkaneeseen vuoteen houkuttaa,  ja koska uuden vuoden tinojakaan ei saa enää valaa, niin tää on hyvä kakkosvaihtoehto. Joten jos mä nyt vaan vähän katson aurinkoisen pakkaspäivän kunniaksi...   

Tämä on siis itselleni tutuin, ns "kalenteripöytä", jonka tein viime vuonnakin kun vuosi oli juuri vaihtunut. Pöydässä on 13 korttia: 1 jokaiselle kuukaudelle ja 1 koko vuodelle yleisesti. Yllä olevassa kuvassa olen laittanut korttien viereen numerot lukusuuntaan.  Ja nyt... Aloitetaan tämän  ennustuksen "purku" .

 

VUOSIENNUSTUS 2019

 

Tammikuu; 

Vuoden alussa saan seuraa tummasta mieshenkilöstä, joka on  todennaköisesti naimisissa oleva, ja vastuullisessa asemassa. Hän on myös käytännöllinen realisti ja ovela kaikessa mitä tekee. Vauraudestaan huolimatta hän ei teeskentele minulle mitään, eikä suutu helpolla. Henkilö voi olla myös vaarallinen vihamieheni, joka on tyhmä ja mielikuvitukseton. 

 

Helmikuu;

Helmikuu puolestaan tuo luokseni vaalean naishenkilön, joka on minua kohtaan lämmin, ja empaattinen. Hän saattaa olla taiteellisesti lahjakas. Tämä nainen pitää yleensä huolta ja on uskollinen, mutta voi  jossain tilanteissa olla myös hyvin huomionkipeä tai kieroilevaihminen. 

 

Maaliskuu

(avainsana; taakat) 

Kevään alkupuolella minua painaa raskaat velvollisuudet, ja stressaava (työntäyteinen) elämä. Otan mahdollisesti kantaakseni muiden huolia, ja useita vaikeita tehtäviä on tekemättä. Saan kuitenkin ne hoidettua, mutta voin joutua maksamaan niistä hinnan terveyden tai ahdistuksen lailla. Voisi olla parempi, jos luopuisin joistakin velvollisuuksistani.  Maaliskuussa voi myös tuoda tullessaan odottamattomia vihamiehiä,  ja tekemiäni suunnitelmiani voidaan yrittää häiritä jollain tavalla. 

 

Huhtikuu

( kortin hallitsija; Neitsyt) 

 

Kevään edetessä minua kehotetaan olemaan varuillani; äkkinäiset liikkeet ja päätökset,  sekä harkitsemattomuus eivät ole kannattavia juuri nyt. Sen sijaan minun tulisi kuunnella vanhempien ja viisampien neuvoja. Kortti enteilee näin ollen varovaisuutta, kärsivällisyyttä ja kokemusta.  Käänteisesti tämä kortti voi tarkoittaa etten jaksa odottaa. Saatan olla myös yksinäinen ja pitää oman pääni.  

 

Toukokuu

(kortin hallitsija; vaaka)

Toukokuu alkaa ja tuo hetkellistä helpotusta muutoin vaativaan kevääseeni;  hyvä harkintakykyni johtaa menestykseen, joka näyttäytyy siten että jokin juridinen riita ratkastaan minun edukseni. Jokin vääryys tulee yksimielisesti oikaistuksi, ja toukokuu on myös muutoin tasapainoinen. Kuukausi voi tuoda mukanaan myös mahdollisesti jonkintyyppisten sopimusten solmimista ja  houkuttelevan työtarjouksen. Käänteisesti kortti voi näyttäytyä juridisina ongelmina, huonoina neuvoina tai tappioina riita-asioissa. 

 

Kesäkuu

(hallitsija(t) ; naptunus & vesielementti) 

Kesä alkaa levottomissa merkeissä. Kortti enteilee jonkinasteista tilapäistaukoa elämästä, samalla kertoen että  en saisi pyristellä vastaan, vaan minun tulisi hyväksyä käsillä olevat muutokset. Minun kehotetaan vaalimaan jälleen kärsivällisyyttä. Saatan joutua myös tänä kesänä tilanteeseen, jossa on uhrattava jotakin, jotta voin saavuttaa jotain vielä arvokkaampaa. Joskus harvoin tämä kortti voi tarkoittaa myös sairautta.  Tapahtumat voivat saada minut alkukesästä myös hyvin epävarmaksi.   Käänteisesti tämä kortti voidaan tulkita itsekkyytenä joka pidättelee minua itseäni , toisten ihmisten manipulointina tai marttiytenä.  

 

Heinäkuu

(avainsana; rajoittaminen)

Vaikka kesä on minun lempivuodenaikaani, ja nautin siitä suunnottamasti, niin heinäkuussa alkaa jonkinsortin pitkä epäonnen ja voimattomuuden jakso jonka lisäksi tunnen joutuvani ahtaalle.  Jotta vapaudun tästä tilanteesta, vaatii se jälleen kerran kärsivällisyyttä. Saan kyllä apua, jos en kainostele pyytää sitä. Vuotta 2019 Kahlehtivat rajoituksekset alkavat pikkuhiljaa hellittää tämän jälkeen. Käänteisenä tämä kuukausi saattaa turhauttaa minua, ja voin olla itse itseni pahin vihamies, sillä  kahlehdin itseäni rajoituksilla. 

 

Elokuu

(avainsana: rauniot) 

Noniin. Syksy alkaa ja eteen tuli  heti pakan pahin kortti, joka symboloi aallonpohjaa. Se merkitsee yksinäisyyttä, koleutta ja petetyksi tulemista. Lohduttavaa on kuitenkin se, että tästä asiat eivät voi enää pahentua, joten edessä on oltava parempia aikoja. Pohjakosketus on pian historiaa. Käänteisesti vaikea elämänvaihe voi jatkua vielä jonkin aikaa, mutta negatiivisiin ajatuksiin ei kannata sortua - se voi pilata mahdollisuudet.  

Oma välikommentti; VOIKO NIITÄ TÄSSÄ KOHTAA ENÄÄ SITTEN OLLAKAA...?!? 

 

Syyskuu

(avainsana; kumppanuus)

Kun kerta kaikki muu näyttää tänä vuonna koettelevan,  niin kumppanuus on onnekseni menestyksekästä ja kukuistavaa. Yhteisymmärrys tulee edistämään joitakin projekteja, ja johtaa sen siivellä menestykseen tällä saralla.  Vihdoin minullakin on aihetta ajatella mahdollisuuksiani aiempaa positiivisemmin. Käänteisesti syyskuu voi olla eripuran aikaa vakiintuneessa suhteessa tai aiheuttaa muuten kitkaa kahden eri ihmisen välillä. 

 

Lokakuu

(avainsana; pitkästyminen)

Lokakuussa minua pitkästyttää lähes kaikki tuttu ja turvallinen. Enkä välttämättä ehkä osaa arvostaa niitä tarpeeksi.  Kaipaan uusia tuulia, niin tekemisiini, harrastuksiin kuin parisuhteenkin. Käänteisenä tänä näkyy mm yksinäisyyden pelkona, ja hurjasteluna jolla yritän torjua pitkästymistäni. Loppusyksystä voi esiintyä mahdollisesti myös masennusta, joka saattaa johtaa alkoholin normaalia runsaampaan käyttöön. 

 

Marraskuu

( avainsana; matkustaminen)

 

Marraskuun alkaessa päällimmäiset ongelmat alkavat ratketa, ja positiivisempi suunta, johon jatkaa alkaa selviämään.  Luvassa voi olla tämän lisäksi seuraa matkalle tai tilanne jossa olen samassa "veneessä" muiden kanssa.  Kortti kehottaa myös siirtymään vaarasta loitommalle ja pitämään matalaa profiilia.  Jos kortti enteilee käänteistä puolta se heijastuu tietämättömyytenä omasta suunnasta, taikka viivästyksinä. 

 

Joulukuu

(Hallitsija; Jupiter)

Loppuvuosi 2019 on selkeä käännekohta parempaanpäin; se on menneiden tekojen ja kohtalon vaikutuksen yhteistulos, jota kukaan ei oikein ymmärrä. Nykyiset ongelmat tulevat viimeinkin päätökseen, ja luvassa on  yllättäviäkin onnenpotkuja. 

Tämä kortti voi myös merkitä  huonoa onnea tai ikäviä yllätyksiä jonkin asian suhteen. Tällöin on hyvä muistaa, että ennenpitkää pyörä pyörähtää myös siihen minulle suotuisaan asentoon vaikka juuri nyt ei  tuntuisikaan siltä... 

 

VUOSI 2019 YLEISESTI 

(avainsana; yrittäminen)

 

Kaikki ässät viittaavat yleensä alkuihin, ja  tämän kortin kohdalla se enteilee yleensä yrittämisen aloittamista. Tämän kortin saaminen viittaakin useimmiten joko tärkeään uuteen työasiaan, tai ihmissuhteeseen. Vuosi 2019 tulee kokonaisuudessaan siis olemaan pitkälti eri asioiden alkuja. Tosin niiden toteutumisen tiellä voivat olla oma heikohko itsetuntoni ja ne saattavat kohdallani alkaakseen tarvita toisien ihmisten tukea. 

 

MUUTA HUOMIOITAVAN ARVOISTA PÖYDÄSSÄNI OLI:

 

Kalenteripöytääni oli päätynyt 2 kymppiä. (kortit maaliskuu&elokuu)  ja nämä yhdessä tarkoittavat hyvää onnea & uutta työsuhdetta. Pöydästä voidaan myös laskea ajanmääre, joka kestää ennenkuin asioita tapahtuu. (laskutapa on hieman monimutkainen, joten jätän sen nyt tässä selittämättä) Omalla kohdallani tätä pöytää ajatellen tuo aika on 6 kuukautta, ja toteutuminen ajankohdalle tulee ilmeisesti olemaan talvella. (Vuodenajan ja ajanmääreen määrittää tarotkorttipakan maat ja kortin numerot) 

 

 

En tiedä, minkälaisin fiiliksin minun tulisi odottaa vuotta ja sen tapahtumia nyt  tämän katselmuksen jälkeen, mutta tätä kaikkea pitää hetki sulatella :D 

With love; 

-Ninni 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

 

Eilen kun olimme yllättävän ajoissa menossa J:n kanssa yöpuulle, hän kysyi onko meillä pelikortteja, jos tänään voisimme pelata ihan jotain peruskorttipeliä. En ollut vielä ehtinyt lämpimän peiton suojaan, joten aloin sitten etsimään korttipakkaa sängyn välittömässä läheisyydyssä olevasta yöpöydän laatikosta. En löytänyt peruskorttipakkaa (jonka lupasin etsiä aamulla herätessäni) mutta löysin jotakin muuta; kauan, joskus vuosia sitten jostain alemyynnistä ostamani TAROT-kortit, ja sen yhteydessä tulleen ohje kirjan, jotka olin ihan unohtanut omistavani.  

 

Väsymys kaikkosi siinä silmänräpäyksessä, ja sain ylipuhuttua kullalta puoli tuntia aikaa kokeilla nopeasti yhtä mielenkiintoista kirjan pöytäesimerkkiä, ja sitten sammuttaisimme valot ja painaisimme päät tyynyyn. Tein meille kummallekin ihan leikkimielisesti  "Kalenteripöydän", joka kertoo siis koko vuodelle ns. ennusteen.  Pöydälle asetetaan siis yhteensä 13 korttia; 12 jokaista kuukautta kohden, ja 1  käsittääkseni koko vuodelle yleisesti.  Halusin kirjata pöytämme muistiin, jotta voin mielenkiinnolla sitten vuoden kuluessa seurata, onko näissä omissa tekemissäni tulkinnoissa (kirjan avulla toki) mitään totuusperää. Ei näitä kannata ottaa kovinkaan vakavasti mutta olen silti hieman taikauskoinen, että jos jokin näistä sitten osuisi kohdilleen... Ei sitä voi tietää ;) J:n pöytää en vielä tulkitse julkisesti, mutta omani voin avata teillekin.  Tässä siis minun jonkinnäköinen kalenteripöytäni vuodelle 2018.

 

 

1. Tammikuu (kortti: Maljat VII, avainsana valinnat) 

Mun on tehtävä heti alkuvuodesta jokin tärkeä ratkaisu tai päätös, mutta mulla tuntuu olevan liikaa vaihtoehtoja sen tekemisen suhteen. Mua kehoitetaan valitsemaan huolellisesti, koska kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Ovet aukeavat mahdollisuuksille, joita mulla selkeästi on odotettavissa, mutta mun on luotettava intuiitiooni, jotta voin valita oikean oven mistä kulkea. 

Käänteinen merkitys: Saatan menettää tilaisuuden, väärän päätöksen tai jahkailun seurauksena. 

 

2. Helmikuu (kortti Miekat, kuningas.) 

Tulen tapaamaan jossain vaiheessa kuuta tummatukkaisen - ja silmäisen, aikuisen mieshenkilön. Tämä henkilö on luultavammin korkeasti koulutettu, todennäköisesti lääkäri tms neuvoja joka on tyyni, eikä tunteile turhia. Voin luottaa häneen sillä hän uskollinen ja viisas. 

Käänteinen merkitys; Tämä tapaamani henkilö voi olla myös huijari, kaksinaamainen ja hämätä toisia puheillaan.  Joten minua myös varoitetaan uskomasta kaikkea mitä minulle sanotaan. 

 

3. Maaliskuu (kortti Hierofantti V, hallitsija härkä) 

Kevään alkupuolella, tulen tapaamaan henkilön esim. opettajan, jolta saan viisaita neuvoja. Neuvot voivat esiintyä myös sääntöjen muodossa, joita noudattamalla tulen menestymään jatkossa. 

Käänteinen merkitys; Hämmentyneisyyttä, sekaannuksia tai huonoja neuvoa havaittavissa. Usko johonkin saattaa myös kokea pienen kriisin, ja käyttäytyminen on melko hillitöntä. Myönteisessä mielessä omien sääntöjen noudattaminen voi olla parempi, kuin se joita on ennen noudatettu. 

 

4. Huhtikuu (kortti Maljat, kuningatar) 

Saan jossain vaiheessa kuuta seuraa kauniista, vaaleatukkaisesta naisesta, joka on lämmin, sympaattinen ja seurallinen minua kohtaan. Hän saattaa olla myös taiteellisesti lahjakas ja omata vilkkaan mielikuvituksen. Hän on rehellinen, uskollinen ja huolehtii rakkaimmistaan.  Kenties uusi ystävä? 

Käänteinen merkitys; tämä naishenkilö on turhamainen petollinen ja kieroutunut. Hän on erittäin huomionkipeä, Hänen käytöksensä voi olla jopa kevytkenkäistä. 

 

5. Toukokuu (kortti Sauvat V, avainsana, haasteet)

Toukokuu tuo eteeni eteeni innostavan haasteen, joka saa adrenaliinini suonissa virtaamaan. Mulla on suuri tarve näyttää, mihin pystyn, ja tämä näkyy esim kilpailun merkeissä. Liikunta tai urheiluinnostus saattaa myös viritä, tai voimistua. Työasioista neuvotteleminen voi olla myös erittäin ajankohtaista kevään loppupuolella. 

Käänteinen merkitys;  Riidat ja väärinymmärrykset voivat nostaa päätään, lakiasioista voi olla murhetta ja niiden myötä  on olemassa kauaskantoisen petoksen vaara. 

 

6. Kesäkuu (kortti Maljat, lähetti)

Kesä alkaa, ja seuraani hakeutuu vaaleaihoinen - ja hiuksinen, ilmeisemmin sinisilmäinen nuori tai nuorekas henkilö. Hän on taiteellisuuden ja oivalluskyvyn lisäksi erittäin lempeä ja lähimmäisenrakas. Jos kyse on tytöstä on hänessä hieman poikatyttöä, jos pojasta hhänestä huokuu naisellisuus. Tämä ihminen on erittäin herkkätunteinen ja kaipaa hellyyttä. 

Käänteinen merkitys; pinnallinen & hemmoteltu ihminen, joka manipuloi toisten tunteita ja elää omassa haavemaailmassaan. 

 

7. Heinäkuu (kortti Pentaakkelit VII, avainsana, suunnittelu)

Pitkäaikaiset suunnitelmat alkavat vihdoin kantaa hedelmää, mutta kärsivällisyyttä en silti saa unohtaa. Paiskin paljon töitä, ja vaikka musta tuntuu että poljen vaan paikoillaan, niin ei ole. En saa antaa periksi. 

Käänteinen merkitys; Saatan tuntea itseni hyvinkin turhautuneeksi, joutilaaksi ja lannistua helposti. 

 

8. Elokuu (kortti Sauvat II, kumppanuus) 

Elokuussa kumppanuus alkaa kukoistamaan. Yhteisymmärrykseen pääsy eräiden henkilöiden kanssa edistää projekteja, ja johtaa menestykseen. On aihetta ajatella mahdollisuuksiani tähänastista positiivisemmin.  

Käänteinen merkitys; Mahdollista kitkaa vakiintuneessa kumppanuudessa, tai menestys joka ei tuota toivottua mielihyvää. 

 

9. Syyskuu (kortti Pentaakkelit VI avainsana, anteliaisuus) 

Syyskuu tuo mukanaan odottamatonta taloudellista apua/tukea, hyväntekeväisyyden, lahjan, tai ihan vain anteliaan luonteen muodossa. Tätä lahjaa kehoitetaan kuitenkin käyttämään viisaasti, eli en siis saa haaskata sitä. Joku näkee minussa myös kätkettyjä lahjoja. Pääsen irtautumaan myös mieltäpainaneista veloista. 

Käänteinen merkitys; rahakäyttö saattaa karata käsistä, ja resursseja haaskataan. Varomattomuuden seurauksena saattaa olla omaisuuden menetys. 

10. Lokakuu (kortti Miekat II tasapaino)

Syksyllä mieltäni painavat vastoinkäymiset.  Minun odotetaan tekevän rationaalinen päätös, mutta siihen ei näy viitteitä, mihin suuntaan se kannattaisi tehdä. Minun on tasapainoiltava hetki kahden tasaväkisen vaihtoehdon välillä. Edessä on eräänlainen kaksintaistelu joko sanallisesti tai fyysisesti.  Tukenani on kuitenkin ihminen, joka on puolellani ja jonka varaan voin laskea. 

Käänteinen merkitys; Ikävyyksien lietsionta. Joku johon olen luottanut pettää minut. Syy voi kuitenkin olla itsessäni jos viivytän päätöksen tekoa liikaa. 

 

11. Marraskuu (kortti Miekat VII avainsana, vilpillisyys) 

Marraskuussa minulta vaaditaan oveluutta sekä juonittelua, jotta saan vihamieheni voitettua. Vastustajan kovisteluista ei ole apua, ja joudun ehkä uhraamaan jotakin, että onnistun tavoitteessani. Yritykseni ovat ehkä turhia. 

Käänteinen merkitys; Varkaus ja valheet saattavat tulla esille. Muista että et luota toisiin liian köykäisin perustein. 

 

12. Joulukuu (kortti Aurinko XIX, hallitsija aurinko) 

Joulukuu on selvästi vuoden parhaintaa aikaa, se tuo mulle mukanaan suuren määrän onnea, mainetta, menestystä, iloa ja/tai saavutuksia. Iloiset jälleennäkemiset, sekä onnellinen lemmenelämä saattavat olla myös olla ajankohtaisia ennen joulua. Nautin myös mielihyvästä, elinvoimasta ja hyvästä terveydestä. Aurinkokortti voi myös merkitä kesää, tai aurinkoisia paikkoja. Joskus se symboloi myös lapsia, ja enteilee esimerkiksi hyviä uutisia jälkeläisistä tai pitkään kaivatun lapsen syntymää. 

Käänteinen merkitys: Aurinkokortti ei ikinä ole kovin negatiivinen, sen sijaan auringosta nauttiminen voi viivästyä hetken. Matkalla voi olla pieniä vastoinkäymisiä. 

 

13. Koko vuosi yleisesti ottaen (kortti Maljat II, avainsana sitoutuminen) 

Yleisesti katsottuna vuonna 2018 olen emotionaalisesti tyytyväinen nykytilanteeseeni. Ympärilläni olevat ihmissuhteet ovat sopusointuisia, Vastakohdat tuntuvat pääasiassa vain täydentävän toisiaan ja jos kyse ei ole voimakkaasta tunnesuhteesta, kyseessä voi olla yhteistyötä, ystävyyttä, ja keskinäisen kilpailun päättymistä. 

Käänteinen merkitys; tämä vuosi voi  yhtä hyvin olla päätepysäkki esimerkiksi seuraavin termein; avio - tai asumusero mahd. tilapäisenä, uskottomuus ja sitä kautta pettäminen ja pettyminen. 

 

 

Että tälläistä kaikkea mukamas tähän vuoteen, noh aika näyttää .... 

With love; 

-Ninni-

Kommentit (2)

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat