Kirjoitukset avainsanalla uudenvuoden lupaus

En mä mitään laske, mutta... Enää kuukausi! Enää 4 viikkoa! Enää vain 30 päivää!  Siis siihen, että yksi mun uuden vuoden "lupaus" ja loppiaisena aloitettu haaste tulee päätökseen.  Sehän oli siis 100 päivän sokerilakko. Jollei jollekin ole vielä valjennut mä olen siis  koko ikäni ollut aika suuri herkkupeppu,  ja melkeimpä kaikki ns. epäterveellinen menee alas poislukien kebab ja marsipaani ja osa marmeladeista.  

 

Aluksihan pidin koko ajatusta ja tätä haastetta vitsinä johon en todellakaan ole ottamassa osaa, mutta koska tykkään haasteista ja joulunajan herkuttelut alkoivat tehdä oloni ähkyksi niin ajattelin että yritetään nyt sitten... Ihme jos pystyn saavuttamaan edes kokonaisen kuukauden tämän parissa... Aloitin haasteen siis loppiaisena, jolloin myös joulu riisutaan yleensä pois. Ajattelin että vuoden ekan viikon annan itselleni armonaikaa tuhota kaapeista löytyvät ja lahjaksi saadut jouluherkut, jottei ne sitten kiusaa mua olemassaolollaan.  Tammikuun 5:des päivä on näin ollen toistaiseksi ollut viimeinen, jolloin olen laittanut suuhun mitään, missä on valkoista tai  tietoisesti lisättyä sokeria.

Täytyy kyllä myöntää, että alussa kyllä hieman harmitti, kun olin aloittanut haasteen juuri ennen hampaanpoistoa, jonka jälkeen olisin voinut syödä mm jäätelöä niin paljon kuin vain suinkin... Samoin Runebergin päivänä teki tiukkaa, sillä Runebergin tortut ovat lempisesonki leivonnaiseni. Tämän mieliteon ja monen tunnin nettiselailun takia päädyin myös kokeilemaan  helmikuun alussa sokerittomia viljattomia ja maidottomia torttuja, jotka olivat kyllä ihmeen hyviä ja makeita!. Uskokaa tai älkää myös J:n mielestä. 

Loin projektille heti sen alkumetreillä oman blogin johon purkaa ajatuksiani, sillä aavistelin jo tuolloin ettei J olisi kanssani tässä mukana kovin pitkään, ja tarvitsisin jonkun mihin tukeutua. Taisi J lakkoilla kanssani ekat 4 viikkoa, mutta sitten hän antoi periksi.  Edelleen hän on  kuitenkin ilokseni mukana kasvispainoitteisemmassa syömisessä, josta myös sovimme lakkoiluni alkaessa. Blogin taas poistin, koska se sisällön tuottaminen alkoi tuntua väkinäiseltä, ja asioiden toistamiselta.  Tein itselleni  myös ns "kielletyt"-listan ja nämä kaikki  siis siihen sisältyy huhtikuun puoleenväliin asti: 

 

Kielletyt makeat;

 

Suklaa

karkit 

erikoiskahvit ja kaakaot 

pullat&piirakat

keksit

leivonnaiset 

kakut

jäätelö

limsat/mehut/siiderit/viinit

maustetut jugurtit ja rahkat

hedelmä yms sokeriliemisäilykkeet

jotkut kuivatut hedelmät

tietoisesti lisätty, valkoinen sokeri  (HUOM! Hunaja on ok, esim teen makeuttamiseksi, tai vähäisenä määränä maustamattoman jugurtin joukossa.)

 

kielletyt suolaiset; 

 

sipsit (poislukien naturellit ruis -ja linssisipsit sekä maissilastut pieninä määrinä silloin tällöin)

popcornit

suolatut pähkinät

piirakat/pasteijat/croissantit 

(pizzeriasta haettu ja pakaste) pizza

Subway ja Burger King 

juustot (poislukien harvemmin ruoanlaittoon tarvittavat) 

(Laitoin listaan kumpaankin kategoriaan omasta mielestä suurimmat paheeni, joista tiedän olevan vaikeimpaa irtautua. Ne näkyvät sinisellä fontilla.) 

 

Lista näyttää vieläkin melko pitkältä, mutta olen  jo useasti sen käytössäolon aikana todennut  ettei se ole mahdoton. Muutenkin olen menneinä viikkoina omaksi hämmästykseksi havainnut että lakko on edennyt tähän päivään yllättävänkin kivuttomasti.  Ehkä jopa vähän liiankin... Tasan nuo yllä mainitut 2 kertaa, on tehnyt vähän tiukkaa, ja olisi tehnyt mieli luovuttaa, mutta onneksi oon päässyt niistä mieliteoista pääasiassa kunnialla yli tai löytänyt niille sen paremman ratkaisun.  Mä olin tän listauksen teon aikana jo tehnyt sellaista aivotyötä itseni kanssa, että pakotin itseni pohtimaan, "miksi mä haluan tälläisiä syödä?" ja samalla käskenyt että paina nää "maut" nyt itsellesi mieliin, koska ne on tästä eteenpäin kiellettyjen listalla. Eihän ne lopulta edes maistu kun rasvalle, suolalle ja sokerille,  esansseille ja ei miltään. Niin mikä hitto niissä koukuttaa niin että niiden pariin palaa kerta toisensa jälkeen uudestaan niin useasti? Ihminen on kyllä outo.

Naistenpäivänä soin kuitenkin itselleni yhden lasillisen kuohuvaa, kun sellainen tarjottiin kaikille naisille ravintolassa, jossa olimme syömässä ja juhlimassa kihlapäiväämme J:n kanssa vähän myöhässä. Merkkasin sen kuitenkin tunnollisesti käyttämäni Samsungin S-Healtin kalorilaskuriin. olento...

Sokeri - ja herkkulakkoilun ohella oon tehnyt paljon muitakin pikkumuutoksia mun tottumuksiin; oon vaihtanut mm leivän tummaan, kinkun kalkkunaan, jugurtit maustamattomiin jne jne. Ja tosiaan ollaan syöty nyt alkuvuonna vain kokonaiset 5 ruokaa jotka ovat sisältäneet punaista lihaa.  Maistan ja haistan eri juttuja ihan eritavalla, kuin ennen lakkoilua, ja siihen on kyllä reagoinut itsekin että vitsit miten siistiä. Vaihdoin myös hissin rappusiin, (asumme 4 kerroksessa.) ja aloin juomaan vettä sen about 2-3l päivässä, ja sen myötä myös huomannut itsessäni virkeämmän olon. 

Kaikkein mieluisimmaksi yllätykseksi on kuitenkin paljastunut painoni. En aloittaessani tätä projektia millään muotoa edes yrittänyt tai miettinyt laihduttamista mutta olen tässä samalla ja tähän mennessä tiputtanut yhteensä sellaiset 7kg.! Tietenkään se ei ehkä näy ulospäin, mutta sisäisesti sen huomaa. Se on kyllä ollut ja tuntunut tosi palkitsevalta, vaikkei sellaista ole edes tavoitellut. Nyt kun tästä on tietoinen, syntyy tietynlainen tahtotila -, Saisikohan sitä sen kauniin ja pyöreän kympin rikki haasteen loppuun mennessä?! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat