Kuten ainakin me kaikki naiset  ainakin tiedämme, hiukset ovat naisen kruunu. Itselleni hiukset ovat myös paljon enemmän, koska koen että ne ovat ainoa oikeasti kaunis kohta minussa itsessäni. Tiedän kyllä, että niiin ei ole.  

Mulla on pienestä pitäen ollut paksut, helposti takkuuntuvat hiukset, joihin ei näin aikuisiällä enää lapsuudesta tuttu Linnashampookaan auta.  Vaalea värikin on kulkenut läpi elämän mukana, sitä on vaan välillä ehostettu eri värein, joista viimeisimpänä nyt tuo pinkki. Koska hiukset ovat olleet mulle niin iso asia, oon halunnut pitää niistä entistäkin suurempaa huolta ja panostaa hiusenhoito - ja muotoilutuotteisiin yläasteiästä alkaen.

Nykyinen luottokampaajani taas on ollut pelastava enkelini jo  ainakin vuodesta 2004 - Itseasiassa hän on paljon enemmän kuin enkeli;  ammatillisesti hän on kuin kuin maanpäällinen jumala joka tekee  hulluimmistakin ideoistani toimivia, ja jos mun luovuus on  joskus (harvoin kylläkin) jumittunut hän tekee upeita taikojaan. Yleisesti ottaen hän on ihminen, joka on mulle paitsi ystävä, myös eräänlainen "isosisko"hahmo, ja siksi hänen mielipiteet/näkemykset  painavatkin  paljon neuvoja tai muuta sellaisia kysyttäessä. Olen niin iloinen, että tieni vei aikoinaan hänen luokseen - toisen kampaajan töppäyksien takia. 

Jokainen nainen myös  tietää, että hiusten käsittely  - föönaus, värjäys jne jne, vaurioittaa aina  jollain lailla hieman hiusta.  Pelkkä ponnarin laittaminenkin saa hiukset katkeamaan. Myös sen takia olen äärimmäisen tarkka, minkälaisia tuotteita käytän.  Nuorempana tykkäsin vaihdella shampoita tiheäänkin tahtiin, mutta näin aikuisena tiedän mitä tuotteelta haluan.  Mulla meni pitkään löytää nykyiset, hyviksi havaitut aineet, joita käyttäessä ei esimerkiksi suihkun jälkeen tarvitse tapella takkujen kanssa. Sen jälkeen musta on tullut todella merkkiuskollinen Tresemme - tuoteperheen käyttäjä.  

Muutama päivä sitten merkkiuskollisen luonteeni lujuus kuitenkin järkkyi, kun kampaajani laittoi minulle viestiä jossa tiedusteli käytänkö kyseisen merkin aineita. Vastaessani myöntävästi sain kommentin, joka kuului näin: 

 " Lopeta ihmeessä niiden käyttö! , sisältää muovia mikä tekee hiukseen kalvon mikä esttää värin imeytymistä hiukseen niin että pysyy ja VOI AIHEUTTAA ALLERGISEN REAKTION KAMPAAMON VÄREJEN KANSSA, OLEN SAANU siitä perjantaina viime käden tietoa kelpaa ainoastaa vessanpytyn pesemiseen , sisältää kiellettyjä aineita kampaamopiireissä, sain niin kamalaa tietoo siitä että... Muutamat kampaajat eivät suostu laittamaan väriä jos käyttää sitä "  

Olin hämilläni. Olen kyllä aiemminkin kuullut että Tresemme saattaa aiheuttaa allergisoivia oireita joillekin, mutta minulle ei ole tullut mitään.  Siksi siinä olenkin pitäytynyt tässä. En ole kokenut tätä merkkiä lainkaan huonoksi, päinvastoin.  Pullojen kokoon nähden hinta on kohtuullinen, ja niiden kestokin kukkaroa miellyttävä; 6kk. ja kuten heidän slougankin kuuluu:  "salonkilaatua edullisesti." 

SILTI. Jokainen kemikaalinen aine pitää sisällään tavalla tai toisella vaarallisia aineita enemmän ja vähemmän. En tiedä miltä tämä nyt lukijan korvaan kuulostaa, mutta se on tätäpäivää - tahdoimme tai emme. Ehkä juuri siksi tämä koko juttu kuulostaa mielestäni niin kummalta tehdä näin iso juttu. Toisaalta taas tässä(kin) kuten monessa muussa asiassa on aina ne 2 kuuluisaa puolta, ja itseluottamukseni kokisi kovan kolauksen jos hiuksilleni tapahtuisi jokin katastrofi.

Valehtelematta kyllä pelästyin tätä tietoa, enkä haluaisi  hoitaa hiuksiani muovilla, saatika sitten joutua miettimäänkään kampaajan vaihtoa, mutta ajatukseni asiasta ovat melko ristiriitaiset. Olen juuri hankkinut hyllyyn uudet pullot shampoota&hoitoainetta, sekä muotoilusuihkeen & hiuslakan. Aion nyt ainakin käyttää ne loppuun, ja sitten miettiä etsinkö uuden ehdokkaan tilalle...  En vaan tiedä mistä löydän täysin vastaavankaltaisen merkin ja tuotteet. Ehdotuksia otetaan enemmän kuin mielellään vastaan.! 

 

 

With love;

-Ninni- 

 

Kommentit (2)

annepa
1/2 | 

Hei Ninni

Melkein kaikki kemikaalit (myös vesi) aiheuttavat ongelmia jollekin. Ilmayliherkkyydestä en ole nähnyt raportteja, mutta kai sekin on mahdollista. Se, että jollekin tulee allergia- tai yliherkkyysoireita jostain tuotteesta, ei tarkoita että aine on ns. vaarallinen. Minä saan allergiaoireita kalasta, mutta en ole vaatimassa sen kieltämistä ruoka-aineena.

Jotenkin kuulostaa tyypilliseltä tuo kampaajaystäväsi viesti. Tottakai kampaaja haluaa, että ostat "turvallisia kampaamotuotteita" häneltä, kalliimmalla. Minulla on käytössä Tresemme Keratin Smooth -shampoo, eikä sen inci-lista sisällä "muoveja".

En ole Tresemmellä enkä missään marketissa töissä enkä saa sponssirahaa näiltä tahoilta. Olen insinööri, joka on töissä terveydenhuollossa. Kommenttiani ei siis tarvitse luulla ostetuksi. Käytän Tresemmen lisäksi myös Herbinan syväpuhdistavaa hampoota, Biozellin kuivashampoota jne, joten en ole mikään tuotemerkkiuskollinenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat