"Sanokaa Fazer, kun haluatte hyvää!"

Tämä on se kuuluisa lausahdus, joka on monen suomalaisen mielissä ja huulilla ollut  vuodesta toiseen - eikä turhaan. Onhan Fazer Suomen tunnetuin ja arvostetuin brändi. Sen tunnetuin tuote on eittämättä Fazerin Sininen maitosuklaa, joka sai alkunsa lahjareseptin pohjalta, jonka Karl Fazer sai  ystävänpalveluksesta kiitoksena vuonna 1922. ( Ensimmäisen konditorian hän sen sijaan avasi jo paljon aiemmin, vuonna 1891, tuohon legendaariseen Kluuvikatu 3:meen, Helsingin keskustaan.) Siihenkin miksi tuosta kaikkien tuntemasta suklaalevystä tuli juuri sininen on ihan syykin; se oli Karl Fazerille tärkeä väri, joka symboloi hänelle Suomen luontoa ja itsenäistä isänmaata. Väri on ensimmäinen, joka hyväksyttiin rekisteröidyksi tavaramerkiksi ja Fazerilla on yksinoikeus sen käyttöön.  Kultainen singeeraus sinisessä kääreessä on myös tae tuotteen laadulle.

Fazerin historia on pitkä, ja monivaiheinen. Voisin kertoa teille siitä vaikka mitä ja kuinka kauan, sillä tein Fazerista yrityksenä vielä opiskellessani laajahkon esitelmän. Minulle on suuri tunneside tähän paitsi myös merkkinä niin suurena suklaan ystävänä... Mutta jätetäänpä tämä nyt vain suosiolla tähän. Sen sijaan tänään on aihetta juhlaan -  on nimittäin tämän suuren ihailemani ja intohimoisesti arvostamani brändin 125:des syntymäpäivä. PALJON ONNEA!

Toki Fazer on paljon muutakin kuin vain suklaata ja muita  makeisia, mutta ne tulevat ensimmäisinä mieleen Fazerista puhuttaessa. Fazer on aina ollut iso osa elämääni, niin lapsena kuin aikuisena. Viime  vuonna pääsin vierailemaan tehtaillakin - ja voi sitä ilon päivää!

 Vaikka olenkin muuttanut viimeaikoina elämäntapojani terveellisimmiksi, niin lapsuudesta tuttu karkkipäivä on säilytetty: lauantai-iltana saa siis hieman herkutella. :) Kävimme toissapäivänä mieheni kanssa aamucappuccinoilla Turun FazerCafessa, ja sieltä tarttui mukaan myös yksi houkuttelevasti esille laitetuista synttäritarjoustuotekasseista.

Kassin sisältö oli minulle positiivinen yllätys, ja se ilahduttaa meitä kumpaakin aivan varmasti vielä monta viikonvaihdetta - viikolla kun ei karkkia tai muita herkkuja nykyään enää syödä, enkä todellakaan ole kajoamassa kassin koko sisältöön heti. Mua odottaa nimittäin tuolla keittiössä n 100g 70%;sta  tummaa suklaata. Se on Fazerin uutuusfestareiden tähti; PureDark lemon squeezy.  Valitsin tämän tän viikonlopun herkkuhetkeen siksi, että tumma suklaa on terveellistä, ja rakastan uutuuksien testaamista. ;)

Odotan myös kovin pääseväni kuun vaihteessa tutkimaan Fazerin (yllätys yllätys) messuosastoa Turun ruoka&viinimessuille, johon olen myös vannoutuneena  kulinaristina tietysti  jo varannut paikan viini&lakritsitastingiinkin. Aion myös hankkia itselleni pienen Fazeriin liittyvän nimpparilahjan ensikuun loppupuolella sillä ihastuin siihen ensinäkemältä. <3 Se mitä/mikä tuo juttu on, näette ehkä lokakuun lempparilistalta sitten joskus lähitulevaisuudessa. Nyt toivotan kaikille makeaa lauantai-illan jatkoa sinne ruudun toiselle puolen.

 

With love;

-Ninni-

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat