Mun mummolla oli tapana tehdä mansikkatorttu/kakku aina näin kesäkuun alussa, ihan vaan "kesän alkamisen" kunniaksi.  Sen ympärille sitten aina keräännyttiin kahvittelemaan, näihin samoihin aikoihin joka vuosi, ja se oli itselleni alkukesän odotetuimpia perinteitä. Viimeistään siitä  se kesä alkoi. 

 

Mummo oli mulle todella läheinen ja rakas ja kun hän n 3 vuotta sitten nukkui pois, päätin että tätä ja montaa muuta mummolasta syntynyttä perinnettä haluan ylläpitää. <3 Jälleen on siis "se aika kesästä", ja kahvipöydässä nautitaan maailman yksinkertaisimmasta, mutta samalla myös ehkä jopa parhaimmasta ihanuudesta, johon on salaisena ainesosana lisätty hyppysillinen rakkaita muistoja. 

Koska tämä on yksi niitä juttuja joihin liittyy se erityisen vahva muisto, on  mulle  siksi  yleensä todella tärkeää, tehdä torttu juuri samannäköiseksi kuin mummo teki. Tänä vuonna otin ekaa kertaa vähän vapauksia; tein  tortusta 2 kerroksisen, (jolloin se muistuttaa enemmän kakkua) päällystin reunat ja laitan vähän extrakoristeita.  Raaka-aineet ovat muuten tismalleen samat kuin originaalissa reseptissä.

 

 

 

Mansikkatorttu mummon tapaan  

(10 palaa) 

 

2 valmista torttupohjaa 

vaniljamaitoa (kostutukseen) 

mansikkahilloa 

n 5 banaania 

kerma-rahkayhdistelmää  ( 2prk kermaa+2prk vaniljarahkaa) 

n 800g tuoreita mansikoita 

 

1. Aloita kerman vatkaamisella. Lisää vatkattuun kermaan rahka, ja mausta seos halutessasi sokerilla. Laita hetkeksi jääkaappiin. 

2.Ota torttupohjat paketeista, aseta toinen lautaselle/tarjottimelle johon kokoat tortun. 

3.Kostuta pohjaa vaniljamaidolla (mausta maito vaniljasokerilla)  ja laita pohjalle ohut mansikkahillokerros. 

4. viipaloi banaanit ja lado viipaleet kauttaaltaan pohjan pinnalle. Lisää lopuksi päälle reilusti kermarahkaseosta ja tasoita huolettomasti. 

5. Koristele lopuksi torttu kokonaisilla mansikoilla. (minttusuklaanapeilla ja sitruunanmelissalehdillä)

 

 

Huom! Jos teet tortusta 2-kerroksisen kuten minä tälläkertaa, toista kohdat 2-4 ennen mansikoiden laittoa. :) 

 

Tää on vaan niin parhaita asioita kesässä <3 Koska vaikkei tää maistukkaan täysin samalta nyt omin pikkukätösin tehtynä, niin   ei ole mummon leipomuksia, tai reseptejä voittaneita!  

Nyt ei muuta kun kahvit tulemaan! 

 

With love; 

-Ninni- 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat