Kesäkuu on jo hyvässä alussa.  Allergiaoireeni ovat muuttuneet siedättävän paremmalle puolelle, ja sen huomaa mm. siinä että ihan kokoaikaa ei väsytä niin paljon. Tosin viimepäivät olen vain nauttinut meitä hellivästä helteestä,  ja unohtanut suosiolla kaiken muun - bloginkin kirjoittamisen.  Näiden lisäksi olen käynyt pikavisiitillä Helsingissä, ja tehnyt yhden vähän suuremman hankinnan kotiin.  Mutta näistä kerron myöhemmin lisää. 

Muutama päivä sitten tulin myös miettineeksi, mitä kaikkea haluan tänä kesänä tehdä. En ole varma, onko tämä näin 30+ ikäiselle lapsellista, mutta siitä huolimatta päätin tehdä kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen summer bucket listin. Teen normi arjessakin (jota kesäkin kuitenkin pääasiassa on) useasti TO DO-listoja, jotta muistaisin kaiken niin miksipä en tekisi tätäkin.?  Kyselin blogin FB-sivuilla teiltä ideoita listaa varten, ja sainkin muutamia ihan varteenotettavia. Kiitos niistä. Nyt olen listannut joitain tälle kesälle sopivia ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä.  Osa näistä on ehkä tuttuja sieltä muutaman vuoden takaa, mutta ihan yhtä ajankohtaisia ja toimivia tänäkin päivänä. 

 

SUMMER BUCKET LIST 2019 

 

1. Mene pulikoimaan järveen/mereen.

 Tämä on yksi "isoimpia kynnyksiä & ongelmiani oman pääni sisällä" : Älä mieti mitä muut ajattelevat. Myös mulla on oikeus nauttia rantaelämästä, omana itsenäni täällä kotosuomessa. Olen rantakunnossa silloin kun pystyn kävelyttämään itseni sinne rannalle. Joten ota & mene vaan kastamaan varpaat ja pulikoimaan matalaan rantaveteen, vaikka et osaakaan uida! Ja mielellään enemmän, kuin kerran.   Tähän vesiteemaan liittyen 1. kohdan toinen haaste kuuluu "uskaltaudu soutuveneeseen."

2. Kerää pöydälle kimppu luonnonkukista , &  käytä kukkaseppelettä. 

Lupiineja, kissankelloja, ja puna-apilaa. Niittyleinikkejä, siankärsämöä ja päivänkakkaroita. Esimerkiksi.   Pyydä myös jotakuta tekemään itsellesi kukkaseppele, ja käytä sitä. 

3. Vietä ainakin yksi kokonainen yö taivasalla, ja valvo ainakin kerran auringonnousuun asti. 

Bodomjärven rannalla tai Seilissä en yötä suostu viettämään edes hereillä, mutta josko joku muu paikka tämän kohdan toteutukselle löytyisi. 

4. Käy piknikillä 

Herkkuja, viltti ja kirja koriin ja menoksi!! 

5. Toteuta kaikki kesään liittyvät ruokatradiot. 

eli syö mansikkaöverit, grillaa lempiherkkuja, valmista itse jäätelöä ja säilö kesän makuja myös talven varalle.  Unohda kalorienlaskut hetkeksi ja nautiskele kohtuudella juuri siitä, mistä pidät. 

6. Hyödynnä viileät sadepäivät 

kun ilma ei houkuttele ulos, voi sisällä tehdä kaikkea kivaa ja hyödyllistä tehokkaasti. Omalla listalla odottaa jo mm vaatekaapin siivous, ja lettukestit. Niihin en energioitani käytä aurinkoisina hellepäivinä.  

7.  Löydä kotikaupungistasi jotain uutta.  

Kesä&Naantali. Kun luulet että tiedät kaiken mikä tähän pariin liittyy ota aikalisä ja yritä löytää siitä jotakin uutta.

8.  Unohda SOME & puhelin. 

Vietä viikko muiden saavuttamattomissa. Se on ihanan vapauttavaa. Tiedän kokemuksesta, ja juuri siksi haluan tehdä niin tänäkin kesänä. Ei aina tarvitse olla tavoitettavissa ja se on ihan okei, ilman mitään selittelyitä. Tai olettamusta että jotain on sattunut. 

9.  Matkusta sellaiseen kaupunkiin, jossa et ole vielä käynyt, ja etsi sieltä vähintään yksi geokätkö. 

10.  Toteuta extemporeideoita, - niitä hölmöjäkin.  

Tiedättehän, ne äkilliset päähänpistot esim keskellä yötä? Ei aikuisuuden tarvitse olla aina tylsän rutiininomaista tiettyä kaavaa noudattavaa tai niin vakavaa. Joskus ne äkilliset jutut on toteutuessaan niitä parhaimpia. 

11. Nauti kesällä edessä olevista,  keikoista;  Hypi, pompi ja laula mukana. 

5.6  Jaffalassa, eli Hartwall Areenalla nostalgiaa tarjoili jo BSB, ja heinäkuussa pääsen todistamaan ihan varmasti yhtä tän kesän unohtumattominta kohokohtaa, Ed Sheeranin konsertointia Malmin lentokentällä.

( HUOM! Ja ennen kun tästä alkaa taas jutut leviämään, niin tiedoksenne liput näillekin keikoille on taas hommattu jo about vuosi etukäteen ja ihan omilla, pitkään säästetyillä rahoilla. )

12. Älä stressaa tulevasta. 

Helpommin sanottu kun toteutettu mun elämässä, mutta yrittää kannattaa aina. 

 

13. Anna mahdollisuus myös niille epävarmuutta aiheuttaville asioille. 

 

14. Ilmoittaudu syksyä varten opiston kielikurssille. 

Haaveilin jo viime syksynä uuden kielen opettelemisesta.  Lisäksi haluan jotakin "omaa" tekemistä,/viikottaisen syyn lähteä kotoa, joten yleissivistävä harrastus tuskin on pahaksi. Vaikka Italiasta ja Ranskasta kielinä ei minun kohdalla niin suurta hyötyä tulevaa ajatellen ehkä olekaan, niiden maiden kieli kiehtoo minua tosi paljon, ja siksi haluaisin oppia niitä.  En ole vielä päättänyt kumpaa haluaisin harjoittaa ensimmäiseksi, onko jollain kokemusta kumpi olisi esim helpompi aloittelijan omaksua? 

15. 2km lenkki 3x/vko. 

Nyt kun tästä lenkkeilystä on uuden elämäntapojen ohella tullut tapa, niin älä unohda sitä kesälläkään. 9km hikilenkkiä ei tarvitse tehdä hellepäivinä, mutta  2 kilometrin aikainen aamulenkki on jo hyvä juttu! 

16. Osta ja lue vähintään yksi kirja.  

17. Osallistu kesäisiin juhliin.

 Jo tiedossa olevien häiden lisäksi

18. Käy poimimassa mustikoita J:n kanssa, ja leipokaa niistä yhdessä piirakka. 

19 Toteuta valokuvahaaste. 

Kuvaa 20 kesäsi parasta hetkeä. 

20.  Tutustukaa J:n kanssa paremmin Turkuun. 

Jokilaivat, Ruissalo,  Kakskerran uimaranta, Luostarinmäki, Vareksen kantapaikka...  Monta kertaa pitänyt käydä, mutta aina vain jäänyt. Josko tänäkesänä? 

 

Bonus: yritä työllistää itsesi loppusyksyyn mennessä.  

 

With love;

-Ninni- 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kivan kuuloinen lista, tuosta sain inspiraatiota myös omiin kesäsuunnitelmiin :)

Vierailija
2/2 | 

Italiasta en mitään tiedä, mutta ranskaa olen vähän joskus opetellut. Siinä tökkäsi se, että kielen lausuminen on niin kaukana kirjoitusasusta. Inhosin ilkeää opettajaa, joten motivaatio oli nollassa. Itse koin kielen todella haastavaksi, mutta varmasti kivan opettajan kanssa ja hyvällä motivaatiolla erilainen kokemus :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat