Viimeksi eilen havahduin tähän kuinka monta tuntia hereillä ollessani käytänkään ruutu(j)a tapittaessa, koska "ei ole muutakaan järkevää tekemistä." Kun ei ole työ tai-opiskelupaikkaa tai niihin liittyviä velvoitteita, tulee kotona vietettyä yllättävänkin paljon aikaa. Tätä aikaa tulee ainakin näin talvella kulutettua ehkä vähän liiankin kanssa TV:n edessä.  Yleensä telkkarista tulee miltei puhkikulutettuja  uusintojen uusintoja toistensa perään, ja se jos mikä laittaa hieman ärsyttämään. Onnekseni tämänhetkinen TV-tarjonta on enemmän kuin mieleeni. (ja meitähän mahtuu moneen junaan)  Mitä ohjelmia ja sarjoja oikein sitten seuraan? löydät niistä listan tuosta alempaa ;) 

 

KOTIMAISET TV-LEMPPARINI: 

 

1. SYKE. Nelonen/Ruutu+ 

Aloitetaan siitä, mikä on ehkä helpoimmin arvattavissa. Olen  aina tykännyt sairaala - ja poliisisarjoista, kuten äitinikin. Liekö periytynyt tämä mieltymys jo äidinmaidosta?! Olen seurannut Sykettä sen ensimmäisestä jaksosta alkaen, eikä yhtäkään jaksoa ole jäänyt väliin. Siitäkin huolimatta että joidenkin sarjan fanien mielestä sarjan taso huononi  Nelosen & Ruutu+ :n taakse siirryttyään, mun mielestä Syke on edelleen yksi juonellisesti ja laadullisesti parhaimpia kotimaisia sarjoja. Syke on kuin miljoona kertaa paremmin tehty "Ihmeidentekijät", joka oli ysärivuosina lempparisairaalasarjojani.  Siinä on hyvät näyttelijät, ja erilaisia teemoja käsitellään hienosti ja uskottovasti. Sarja herättää tunteita ja keskusteluja. Joka viikko sitä odottaa kuin kuuta nousevaa, että olisi taas perjantai. Ei siksi että viikonloppu on lähellä (eihän se mun kohdalla ole mitenkään erikoista) vaan koska #Syke. 

 

 

2. Ratamo MTV3 

Oih, ihana Samuli Vauramo <3 Sunnuntai-iltani ovat pelastettu kun Samuli ja kumppanit ottavat Maikkarilla tilanteen haltuun. :) Ennen Ratamoa tämän paikan olisi vienyt Keisari Aarnio Neloselta

 

2.1  Uusi Päivä YLE TV2  

Tämä sarja ansaitsee myös maininnan listallani, vaikka sen teko lopetettiinkin  jo viime vuoden puolella. Virtaus all my mind <3 On niin sääli, että Yle lopetti sen... UP pesi Kilpailevan kanavan nimeltämainitsemattoman päivittäissarjan ihan mennen tullen, ja moneen otteeseen raikkaudellaan, muuntautuvaisuudellaan  ja kiinnostavuudellaan. 

 

3. Yökylässä Maria Veitola.  MTV3

 

JES JES & vielä kerran JES! Uusi yökyläily-kausi alkoi taas <3 On sitä odotettukin! Marian yökyläilyt ja myös muut ohjelmat joissa hän on mukana on ihan parasta viihdettä. 

 

4. Arman ja Suomen rikosmysteerit 

 

Arman on ihan mun lemppari TV-persoonia, heti yllä mainitun Maria Veitolan jälkeen. Tällä hetkellä seuraan noita Suomen rikosmysteerejä, mutta olen myös ollut pohjantähden alla yms Armanin johdolla, eikä kyllästymisestä ole vieläkään tietoa.  

 

5. Erityyppiset kisailu/visailu - sekä ajankohtais ja keskusteluohjelmat...

... Jotka teemoiltaan yleensä pyörivät ruuan, sisustuksen, tai yleisen yleissivistyksen parissa. Viimeisin seuraamani tälläinen on varmaan "Koko Suomi leipoo" , jossa muuten oli viimeisimmällä kaudella kisaamassa myös kaverini kaveri. Jo mainitun lisäksi tälläisiä kotimaisia lempparikisailu - ja visailu juttuja ovat  mm. Diili, Haluatko miljönääriksi, The Wall, Jahti,  Stadi vs. Lande, Heikoin lenkki,  MasterChef, Myyrä, The Voice Of Finland, Kenen kotona.. Ja mitä näitä nyt oli. 

Keskusteluohjelmien osalta voiton vie ihan ehdottomasti Hyvät & Huonot uutiset, sekä Pitääkö olla huolissaan.   Myös Mielensäpahoittaja, ennen kaikki oli paremmin, on kutkuttavaa viihdettä tiistai-illoissa jos sen voi keskusteluohjelmien pariin laskea. Niin ja Sääntö-Suomi oli kyllä kanssa ihan huippu! 

 

 

 

ULKOMAISET SUOSIKIT:

Voisimpa sanoa että The OC.  Se oli nuoruuteni ykköslemppari mitä ulkomaisiin sarjoihin tuli. Ja Sabrina teininoita :D - muistaako kukaan sitä? Tai Klaania?? Tajusin tätä listaa tehdessäni muuten, että en omaksi yllätykseksenikään seuraa näköjään niin paljon ulkomaalaisia sarjoja, vaan kotimaiset vie pidemmän korren ihan mennen tullen. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono juttu. Me kyllä katsellaanJ;n  paljon ulkomaalaisia leffoja, mutta sarjat on ilmeisesti jääneet sitten niiden varjoon. 

Lyhyestä listasta huolimatta tämän hetkinen ykkössuosikkini ulkomaisia sarjoja ajatellen ei kuitenkaan ole mikään noista alkuun mainitsemistani, vaan melko tuore tulokas vaan.... TITTIDIDII; 

 

1. This is us / Nelonen 

Tämä tammikuun 3 päivä Suomessa alkanut sarja, josta mainoksien perusteella ajattelin että "mikähän ylihehkutettu juttu toikin taas on.." veikin vahingossa sydämeni. 

Sarjan ensimmäiset 2 jaksoa...  mä itkin ja nauroin. Mä tunsin myötätuntoa ja hämmennyin useasti. Mä ymmärsin että asioita voi katsoa myös toiselta puolelta, niitä kaikkein kipeimpiäkin. Ja mä pystyin ymmärtämään tunteen, jonka ei pitäisi hallita aina koko elämää. Siksi tästä tuli heittämällä yks mun uusi suosikki ja vain, koska satuin silloin kuun alussa eräänä iltana vahingossa kääntämään Neloselle klo 21. Se oli äärimmäisen hyvä vahinko, sillä nyt odotan torstai-iltoja yhtä paljon, kuin perjantaiaamuakin. 

 

2. Hercule Poirot /  YLE TV1 

Nämä, Neiti Marplet  sekä Sherlockit on nähty NIIIIIIIIIIIIN monta kertaa, mutta silti ratkaisut, ne yllättää aina. Meillä on ollut treffit nyt pääasiassa vain Poirotin kanssa  joka arki-aamupäivä vuoden vaihteesta alkaen. Kahvi/teekupponen maistuu ihmeen hyvältä, kun on ensin ratkaissut yhden mysteerin.   

 

3. Sex and the city - Sinkkuelämää

Oi kyllä! Mitä olisikaan elämä ilman kuolematonta kulttiklassikkoa, ja neljää upeaa naista! Carrie, Miranda, Charlotte ja Samantha eivät koskaan petä.! Kaikki kaudet ja kumpikin leffa löytyy hyllystä, joten jollei muuten niin tunnit kuluvat niin kipeänä kuin tylsyyttä vastaan siivillä heidän parissaan. Tämä ei missään nimessä ole puhkikulutettu sarja, vaan paranee vain vuosi vuodelta. 

 

4. Kakkukuningas/Akvaariomestarit/Remonttihaaste    

En ole ihan 100% varma, onko viimeisimmän ohjelman nimi oikea, mutta nämä kaikki ylläolevat siis ovat erityyppisiä kilpailuohjelmia, joissa olen kerta toisensa jälkeen pidätelyt henkeä ihastellessani mitä luovempia toteutuksia.  Näiden ohjelman seuraaminen on kyllä jäänyt ns "sattumien" varaan, eli katson jos osuu kohdalle/muistan. Myös ulkomaalaisten versio Pomo piilossa ohjelmasta saa pisteet, sillä se on huomattavasti Suomi-versiota parempi. 

 

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI...  Mm näitä nimittäin odotan alkavaksi vielä... 

 

  1. Kolmistaan

 

2. Ivalo 

 

3. Karppi - 2.kausi

 

4. Selviytyjät Suomi, 2 kausi

 

5. Vappu & Marja live

 

6. Neljän tähden illallinen 

Joopa joo... Jotenkin alkoi itseäkin tätä listaa kasatessa huvittamaan :D. Vaikka täällä on nyt ollut poikkeuksellisen kaunis, kylmä ja runsasluminen talvi, niin tulisipa pian kevät. Niin ehkä sitä olis jotain muuta elämääkin TV:n sijaan. 

With love;

-Ninni 

Kuvat; Googlen kuvahaku 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat