Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy huomenna, eikä mulla ole edelleenkään minkäänlaista hajua kelle ääneni antaisin... Siitäkin huolimatta että mainoksilta, ja ns. "kohtaamisilta" eri puolilta  ja yhteyksissä ei ole voinut välttyä. Sen sijaan olen miettinyt viime aikoina pääni puhki, pohtien "paremmuusjärjestyksiä" ja tekemällä kaikenlaisia testejä.   Toistaiseksi päätymättä mihinkään mieleiseen lopputulokseen. 

 

Vaikka olen aina tykännyt itse olla monessa mukana ja vaikuttamassa moniin asioihin, niin en ole lähtenyt poliitiikkaan mukaan. Minua yritettiin kyllä kosiskella reilu vuosi sitten mukaan erään puolueen ehdokkaaksi, mutta en ole ikinä oikein kokenut sitä omaksi jutuksi, ja omaksikin yllätyksekseni en osaa selittää sille mitään erityistä syytä. Ehkä näen asian niin, etten halua luvata asioita, joita en pysty varmuudella pitämään tai toteuttamaan. 

Olen viime aikoina lukenut, nähnyt ja kuunnellut paljon haastatteluja, ja keskusteluja, joissa eri puolueiden ehdokkaat ovat yrittäneet perustella miksi juuri heitä pitäisi äänestää. Kyllähän ne kaikki printatut lupaukset mieleenpainuvine sloganeineen ja vakavannäköisinä pidetyt puheet  kuulostavat  vakuuttavilta ja hyviltä nyt, mutta miten sitten kun äänet on annettu? kuinka moni niistä lupauksista oikeasti lunastetaan?! Joskus - tai rehellisesti sanoen nimenomaan Sipilän hallituksen aikaan melko usein sitä on itsekin miettinyt että ihan todellako sillä on väliä minkä numeron siihen lappuun raapustaa...  Itselleni tärkeät ja ajankohtaiset asiat kun jokatapauksessa joko a) eivät etene mihinkään b) ovat kuitenkin siellä leikkauslistalla tai muuta vastaavaa. Välillä sitä kyllä pysähtyy miettimään että mitä yksi ihminen  yksilönä niiden monen miljoonan seassa voi? 

Tottakai haluaisin ääneni kuuluviin. Jos sen äänen voisi antaa ja käyttää ystävyyden näkökulmasta,  tietäen henkilöstä paljon muutakin kuin vain julkisen ehdokkuuspuolen, en epäröisi tämän asian kanssa hetkeäkään.. Vaikka tiedän ettei tämä henkilö yksinään maailmaa kykenisi muuttamaan, mutta hänellä on tahto ihan todella mennä siihen suuntaan. Ollut koko sen ajan jonka olen hänet tuntenut. Lisäksi hänellä on kanssani ainakin osittain samantyylinen arvomaailma ja hyviä ajatuksia ja kehitysideoita joiden soisin päästä harkinnanvaraisiksi, ehkäpä ihan käytäntöön asti. 

Mutta ongelma asiassa on se, että tämä kyseinen henkilö edustaa mulle ikävä kyllä väärää puoluetta. Tosin niin meidän nykyinen presedenttimmekin, mutta parempaa henkilöä siihen tehtävään en osaa ajatella..Tämän henkilön lisäksi olen löytänyt tasan 1 henkilön, jolle voisin vakavasti harkita ääneni antavan, mutta hän taas on  oman vaalipiirini ulkopuolella oleva ehdokas. Aika huonoa tuuria. 

En tiedä mitä pitäis tehdä. Tokihan aina on se vaihtoehto, että jättää koko äänestämisen väliin, mutta toistaiseksi en halua ajatella sitä vaihtoehtona. Sillä  niinhän se vähän on, että jos ei ääntä käytä kun sellaiseen olisi oikeus niin sitten on vähän turhaa valittaa mistään...  Noh, onneksi mulla on tässä vielä muutamia päiviä aikaa miettiä ja punnita vaihtoehtoja.

 

With love; 

-Ninni-

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat