Kevät on muutosten ja jollain jännällä tavalla myös ehkäpä "pakonomaisen" uudistumistarpeen aikaa joka vuosi.  Blogi on viime aikoina viettänyt hiljaiseloa suunniteltua pidempään - eli n kuukauden päivät, sillä aikani ja intoni on vienyt mukanaan kotimme uudistusprojekti. Kun alkuvuodesta sain piston, että haluan muuttaa kotimme ilmettä aloin kokoamaan ideoita, ja selaamaan nettiä todella aktiivisesti. Alkukeväästä tekemämme vierailu sukulaistemme juuri remontoidussa asunnossa vain lisäsi nälkääni,  joten sopivan summan kokoon saatuani päätin sitten aloittaa operaation "ihanaa olla kotona" ihan konkreettisesti.

Olen useasti kuluneen kuukauden aikana ollut kirjoittamassa blogiin projektiin liittyviä tuntemuksia ja kuulumisia, mutta melko usein olen nukahtanut läppäri sylissä. Siksipä päätin että keskityn ensin olennaiseen ja jätän raportoimisen myöhemmäksi. 

Toki kustannukset ovat luonnollisesti menneet puolison kanssa puoliksi, eikä mitään järisyttävän radikaaleja muutoksia olla päästy tekemään koska asumme edelleen kerrostaloasunnossa vuokralla, mutta kyllä ilme on jo nyt muuttunut huomattavasti. Vaikka kaikki  tavarat eivät edelleenkään ole paikoillaan, näen jo itseni rentoutumassa ja viihtymässä kotimme uuden ilmeen keskellä enemmän kuin ikinä  ennen näiden seinien sisäpuolella.  Tuntuu kuin asunnostamme tulisi 2 kertaa niin iso mitä se on, kun saamme sen lopulta valmiiksi - ja se on mukavaa sillä siihenhän me  ollaan vähän niin kuin pyrittykin, 

Työnjako on ollut ehkä vähän liiankin arvattava; minä suunnittelen ja yhdistän, rakas kantaa ja kokoaa :D  Noh okei, olen mäkin pari naulaa naulannut, pöytää hionut ja maalipensseliä heiluttanut. Eli korteni kantanut kekoon niiltä osin kuin pystyn. Molempien kukkaro on silti keventynyt yhtä paljon, ja kaikki ideani olen hyväksyttänyt J:n kautta. Onhan tämä myös hänen koti, joten hänenkin on viihdyttävä kaiken keskellä, tuntea olonsa kotoisaksi. Sen takia pienenä punaisena lankana kulkeva tehosteväri esimerkiksi vaihtui viime tipassa.  Jääräpäiselle oinasluonteelle tämä on usein vaikeaa ymmärtää, ettei kaikki aina menekään kuten haluaa. Etenkään kun visiot ovat olleet kuukausia selkeinä ja toteuttamista vaille valmiina päässä, mutta nyt tämä ei tehnyt yhtään tiukkaa - päinvastoin pidän itseasiassa tästä uudesta valinnasta paljon enemmän. !!!! Olen iloinen että J uskalsi sitä ehdottaa. 

Vaikka olen aika tarkka juuri värien yhteensopivuudesta, ja haluan huonekalujen näyttävän kauniilta, pitää niiden myös olla toimivia ja käytännöllisiä. Pitkäikäisiä. Sillä tälläistä projektia ei kellään ole varaa uusia kovin usein. Ei olisi meilläkään nyt, jollei oltaisi saatu myytyä vanhat jutut pois hyvin hinnoin.   Voin kyllä ottaa ideoita sisustuslehdistä, ohjelmista ja blogeista, mutten halua että meidän koti on kopio niistä. Koti on paikka, jonka pitää olla kutsuva ja lämmin. Kodin kuuluu olla paikka, joka kertoo  asukkaiden persoonallisuudesta, ja johon on aina hyvä ja miellyttävä tulla. 

Muutamat ideoinnit on myös jouduttu hautaamaan, koska ne eivät ole olleet toteuttamiskelpoisia, mutta onneksi kaikkeen on ratkaisu; Facebookin sisustusryhmät. Liityin niistä tuhansista muutamiin noin pari kuukautta sitten, ja voi miten paljon apua ja hyötyä niistä onkaan ollut! Olen saanut paljon vinkkejä, ja kommentteja kokemuksista liittyen pariin juttuun jotka meillekin lopulta hankittiin. Ryhmässä on havaittavissa yhteisöllisyys, intohimo sisustukseen, ja halu jakaa kaikkea teemaan sopivaa. Se saa minut iloiseksi. On kiva kuulua osaksi tälläistä porukkaa, ja inspiroitua toisten ihastuttavista kodeista ja toinen toistaan luovemmista ratkaisuista. 

Elämä on tehty kaikilla aisteilla koettavaksi, ja nautittavaksi. Unelmien toteuttamista varten - olemme täällä vain kerran. Silti pitää muistaa pysyä nöyränä, ja olla kiitollinen kaikesta mitä voi ja mitä saa. Raha voi tuoda hetkellisen, muttei pidempiaikaista onnea. Siksi pitää muistaa että vaikka nyt voi toteuttaa itseään kodin uudella ilmeellä, parhaimmat asiat elämässä ovat kuitenkin ilmaisia ja melko pieniä. Hymy. Halaus. Ystävät. Suukot, perhe, uni, rakkaus, nauru. Ennenkaikkea hyvät muistot.  

 

with love; 

-Ninni- 

 

Kommentit (2)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/2 | 

Hei Ninni, kiitos jälleen kivasta postauksesta! Jäin ihan miettimään, mistä Facen sisustusryhmistä olet saanut erityisesti apua? Olisi kiva kuulla, jos niistä olisi muillekin iloa!

nakymatonninni
Liittynyt3.12.2015

Moikka, Arja!

Olen jäsenenä mm. FB:n ryhmissä Vanha valkoinen, maalaisromanttinen sisustus, sisustushullut, sekä Moderni ja skandinaavinen sisustus. Kaikki ryhmät ovat ihania ja inspiroivia, mutta tuo viimeiseksi mainitsemani on se, josta eniten vinkkejä ja neuvoja olen ammentanut. :) 

- Ninni - / Pisaran verran poikkeavampi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat