Oletteko koskaan ottaneet pientä riskiä, "hyppyä tuntemattomaan" ?  En minäkään sellaisia kovin usein tee enkä varsinkaan kovin isojen asioiden suhteen, mutta tänään tein, ja se kannatti. 

Tänään oli jälleen vuorossa ilta, jolloin päätimme lähteä nauttimaan pienen palan kulttuuria, elokuvateatteriin mieheni kanssa.  Jo ennen suhdettamme, minulla on ollut tapana käydä elokuvissa 1x kuukaudessa, (yleensä aina silloin kun Finnkinoissa ympäri maan vietetään superpäivää, jolloin siis liput ovat edullisempia kuin normaalisti) joko yksin, tai jonkun ystävän kanssa.  Syy tähän on ihan yksinkertaisesti se, että rakastan elokuvia. Olen itseasiassa vähän salaa haaveillutkin, miten upeaa olisi tehdä yhteistyötä Finnkinon kanssa,  vaikkapa tämän blogin tiimoilta. 

Tämäniltainen leffaanlähtö-päätös tuli kuitenkin normaalisti poiketen aika extempore. Me siivoskeltiin miehen kanssa,  kun kävin välillä vilkaisemassa s-postin, ja näin samalla mainoksen illalla olevasta Mysterynäytöksestä, joita Finnkino järjestää silloin tällöin. 

Normaalisti elokuviin mentäessähän tiedät mitä elokuvaa menet katsomaan. ja mihin näytökseen viimeistään teatterissa olet lippuja ostamassa. Näin ollen siis pystyt jo tekemään jonkinlaisia enemmän tai vähemmän tietoisia johtopäätöksiä elokuvan juonesta, visuaalisuudesta, näyttelijöistä ja heidän suorituksistaan rooleissa, tai siitä pidätkö elokuvasta.  

Mutta mysterynäytöksen koko juju onkin siinä, ettet tiedä elokuvasta ennakkoon mitään muuta, kuin näytöksen alun ajankohdan, sisältösymbolit, ja ikärajan. Itse elokuva paljastetaan vasta kun istut salissa.  Finnkino mainostaakin osuvasti mysterynäytöstä niille, jotka etsivät uudenlaista elokuvaelämystä, ja ovat valmiita haastamaan elokuvan katsomiskokemuksen. Olen aina pitänyt tälläisistä yllätysjutuista, joten minä olen ihan innoissani tästä keksinnöstä, ja siitä että se on tuotu myös Suomeen. 

Mysterynäytöksen toinen tärkeä pääjuju on se, että kyseessä on aina  näytös, jossa nähdään ensimmäisten joukossa pian kaikkien huulilla olevan puheenaihe, elokuva joka on vasta tulossa ensi-iltaan. "Tarjolla on siis  elokuvia, jotka saavat hyvälle tuulelle, vaikuttavat, ihastuttavat – ja mikä parasta, jos uskaltautuu lipun ostamaan pääsee näkemään ne ennen muita!"  <---- Näin Finnkino lupaa. 

Kuulostaa aika houkuttelevalta, vai mitä?  Itselläni tämä on nyt toinen mysterynäytös, jonka olen ollut katsomassa. Alku on aina yhtä jännittävä, ja arvailuita täynnä.  Vaikka lippujen ostohetkellä tiedät ehkä ostavasi sika säkissä,  niin itselläni kumpikin kerta on ollut positiivinen kokemus. Tämä on oikeasti hauskaa siinäkin mielessä, että tulee katsoneeksi sellaisiakin elokuvia, joita ei ehkä muuten tulisi valinneeksi. Itselläni on käynyt juurikin näin. Näytökseen meno ilman niitä kuuluisia ennakko-odotuksiakin on aika vapauttavaa, ja vaatii keskittymistä ihan eri lailla. 

 Ennen kuin pääsimme leffaan "käsiksi", henkilökunnan jäsen kertoi meidän näkevän ensimmäisten joukossa maailmassa elokuvan, joka on täynnä  hauskuutta, rakkautta, seikkailua ja visuaalisesti näyttävää toteutusta. Tämän iltainen mysterynäytös, oli ehkä aavistuksen ennalta-arvattava, ja paljastui siis lopulta näiden sanojen saattelemana 15.7 ensi-iltansa saavaksi Tarzanin legendaksi, jonka pääosissa nähdään Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, ja Christoph Waltz. Elokuvan on ohjannut David Yates.    

 

                                                                     

Elokuvasta saa hyvin vähän erilaisen näkökulman Tarzanin tarinaan, ja juuri siksi (näyttelijöiden lisäksi) se puri myös minuun, ja mielenkiintoni säilyi alusta loppuun ehtymättömänä. En ole oikein koskaan ollut mikään suuri Tarzan-fani mutta tämä raita oli todellakin sitä, mitä henkilökunnan jäsen alkupuheessaan kuvaili. Kyllä,  voisin katsoa uudelleen. Näyttelijät vaan paransivat kokemustani, sillä mukana oli muutama lempinäyttelijöistäni mm Samuel L Jackson. Ja kyllähän tuota Alexanderiakin ihan ilolla katseli tuon 2 tuntisen ;) Visuaalisuudesta voin sen verran todeta että välillä tuntui kuin itse olisi siellä villin viidakon seassa. Mutta kyllä, kaikki tunteet sai jälleen kerran läpikäydä, ja hyvä leffahan herättää tunteita. Täydet pisteet siis tälle. 

Minun kantani tuli  nyt varmaan aika selkeäksi, tämän piakkoin ensi-iltansa saavan elokuvan  suhteen.  Lippurahat eivät todellakaan menneet hukkaan, sen todisti se että myös mieheni piti elokuvasta. Hän ei ehkä ole hyvä keskustelija, mutta salaa tarkkailtuani häntä leffan aikana huomasin sen.  Voin siis olla tyytyväinen senkin vuoksi. Takana on siis onnistunut ilta joka on nyt alkanut kääntymään yön puolelle, joten on aika siirtyä yöpuulle, jotta huomenna taas jaksaa.  MUTTA Jos harkitset lähiaikoina elokuviin menoa, etkä ole vielä päättänyt mitä menet kaatsomaan niin odota pari viikkoa, ja käy katsomassa Tarzanin legenda. Enempää en elokuvasta viitsi paljastaa, mutta jos tuo on tyylillisesti sinun juttu, niin Takaan että viihdyt!  Nyt,öitä.  <3 

 

With love;

-Ninni- 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat