Kevät. Tuo vuodenaika, joka herättää minussa itsessäni hieman ristiriitaisia tuntemuksia on selkeästi nyt saapunut keskuuteemme.  

Rakastan kevättä, koska luonto herää ja  valon määrä kasvaa. Musta on ihana kävellä ulkona, ja bongailla ekoja kevään merkkejä yhtä innoissaan kuin silloin lapsena. Se on joka vuosi yhtä ihmeellistä mukamas. Ihana, pitkä & kuuma kesä on  myös edessäpäin.  Samaan aikaan ajatus tulevasta keväästä saa toivomaan, että voisi hypätä suoraan siihen kesään. Miksikö? vastaus on lyhyt ja ytimekäs; allergia. 

Jokavuotinen riesa, ehkä jopa yksi maanpäällisistä he***teistä.  on aluillaan. Olen allerginen lähes kaikelle tuolla ulkomaailmassa eloon  heräävälle,  kukkivalle, ja  pölyttävälle, ja vaikka kuinka olisin syönyt lääkkeitä, nekään eivät auta niin paljoa kuin voisi kuvitella. Itselläni meni nykyisen, ainoan oikeasti avun antaneen lääkkeen löytämiseen pyöreät 10 vuotta.  Mutta niinhän sitä sanotaan, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Se pätee tähänkin.  Allergia saa väsyneeksi ja oireet ovat olleet välillä aika rajuja lääkkeistä huolimatta, mutta rakastan silti kevättä. Se saa minut kaikesta huolimatta paljon energisemmäksi. 

Mä en ole ikinä, siis IKINÄ ollut mikään aamuihminen. Opiskeluaikoinakin mun aamut meni torkuttaessa viimeiseen asti, ja senkin jälkeen monta tuntia elettiin ison, kahvia täynnä olevan termosmukin kanssa  jotta silmät sai kunnolla auki, ja ajatukset kulkemaan. Siksi olenkin nyt hieman "huolestunut" itsestäni, kun oon herännyt helmikuun puolestavälistä asti viimeistään siinä ysin pintaan, normaalin 10-12 sijaan. :D. Parin viimeisen viikon aikana olen noussut sängystä heti silmät avattuani pirteänä kuin peippo, ja mikä merkillisintä kello on ollut lähes päivittäin 7:30 kun ei nukuta. 

Olen aina ollut toiminnallinen ihminen, ja tylsistyn jos/kun ei ole mitään tekemistä  Nyt en kuitenkaan tiedä, mistä tää energia kumpuaa... Voiko oikeesti joku valon määrä vaikuttaa näin paljon?!  Menneenä viikonloppunakin muhun puri joku siivouskärpänen.  Ja se on sitten sellainen ilmiö, että kannattaa vetää iso rasti johonkin. Siivosimme yhdessä avopuolison kanssa pari keittiönkaappia, eteisen kaapit ja vaatekaappini. Lisäksi teimme koko kodille perussiivouksen lattiasta kattoon ja päivitimme yleisilmeen vaihtamalla kodin tekstiilit keväisimpiin väreihin ja muuttamalla hiukan järjestystä huoneissa. Keittiö, kylppäri ja parveke ovat vielä ilmeen päivityksen suhteen hieman vaiheessa, mutta niillekin on jo ihan selkeä visio. Yllätyin itsekin, miten uskomattoman pienillä teoilla sitä saakin ihan erilaisen ilmeen. Vaihtelu todellakin virkistää! 

Olen enemmän kuin tyytyväinen jo aikaansaatuun lopputulokseen.  Ensi viikonloppuna voikin sitten ottaa hyvällä omallatunnolla  vähän rennommin, ja käydä rannassa kävelyllä ja nauttia kun Naantali jälleen kylpee auringonpaisteessa.  Sekin tästä keväästä tekee niin kivan, kun voi vaihtaa talvisaappaat lenkkareihin ja toppatakin siihen  kevyempään vaihtoehtoon.   Lisäksi voisi laitella jo hieman pääsiäisjuttuja. Meinaan uhmata allergiaani ja mennä keräämään koivun- ja pajunoksia maljakkoon, istuttaa ohraa, koristella kotia kohtuudella ja suunnitella jotain hyvää ruokaa valmistettavaksi pääsiäiseksi. Ehkä muutaman narsissin sekä helmililjan voisi parvekkeellekin hakea. Suunnitelmien puutteesta mua ei auinakaan kukaan voi moittia... :)  

En tiedä, milloin kevät virallisesti alkaa, mutta olen iloinen kun se saapuu.  Minulla kevät  alkaa tänään, tässä & nyt! Sillä olen valmis ottamaan sen vastaan. Mulla on myös vahva tunne, että tästä keväästä tulee hyvällä tapaa erilainen, ja että se on täynnä monia hienoja hetkiä. Jottei tämä hehkutus menisi aivan mahdottomuuksiin,  jätän teidät näihin tunnelmiin ja toivotan mukavaa loppuviikkoa!

Lopuksi haluan vielä todeta että  muistakaa kiireen keskellä pysähtyä hetkeksi ihastelemaan arjen pikkuasioita, sillä  vaikka ne tuntuisivatkin mitättömiltä, niin juuri ne tekevät elämästämme ja päivästämme pikkuisen paremman

 

With love; 

 - Ninni - 

Kommentit (2)

Majan Molla
1/2 | 

Allergiat yöäk. Kevät on toive kesästä ja valo, mikä ihana elementti. 

Valoisaa ja ihanaa kevättä sinne!

Malvina
2/2 | 

Hei Ninni!

Oletko koskaan harkinnut vakavasti muuttaa johonkin muuhun maahan?
Tai kokeillut tehdä pitkän reissun pahimpaan allergia-aikaan?
Minä ja lapseni olemme tosi allergisia siitepölyille, ruoka-aineille, homeille jne (ei toki niin kuin sinä) ja voimme paremmin kun vietämme allergiakaudesta kaksi kuukautta pois Suomesta, Espanjassa meren rannalla suolan vaikutuspiirissä.

Kaikkea hyvää sinulle ja voimia. ❤

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat