Joudumme jatkuvasti tilanteisiin, joissa meidän pitää pystyä tekemään erilaisia valintoja. Joskus valinnat on helppo tehdä, eivätkä ne tosiaankaan vaadi paljon harkinta-aikaa..  Toisaalta taas edessämme on asioita, jotka saavat meidät punnitsemaan vaihtoehtojamme - ehkä vähän liiankin laajasti.  Siltikin, vaikkei ne olis ajankohtaisiakaan. 

 

Seuraava tilanne on kuvitteellinen, mutta jaksaa puhutella aina kun se nostetaan esiin, vaikkapa sitten ihan missä tahansa keskustelussa, joka ajautuu  syystä tai toisesta "väärille urille".  Huomaamatta keskustelu vaan huljuu aiheesta toiseen kuten useasti meillä parin kaveruksen kanssa tuppaa silloin tällöin käymään.

Tänä perjantaina tuota suurta valintaa, ja nimenomaan  perusteltua valintaa kaipaa aika hallitsevaa roolia näyttelevät ominaisuudet elämässämme; aistit. Erityisesti näkö ja kuuloaisti.  Ja tämä maaginen kysymyshän kuuluu;

 

KUMMASTA LUOPUISIT JOS OLISI AIVAN PAKKO?! 

 

Voin kertoa että mietin omaa kantaani asiaan hyvin, hyvin kauan. En edelleenkään ole ihan täysin varma olenko samaa mieltä vaikkapa 15 vuoden päästä... Itselläni on ollut koko ikäni ongelmia silmien ja näön kanssa, joten osa varmasti kuvitteli minun automaattisesti valitsevan näön. Pitkän, siis todella pitkän ja vaikean harkinnan jälkeen päädyin omaan valintaani. Mutta kumman sitten valitsin?   Katso vastaus & muutama peruste alta ;

 

     Minun valintani on..KUULO.

 

1. Ollessasi liikenteessä voit nähdä mitä ympärilläsi tapahtuu, vaikka et kuulisi.

Minusta olisi hirveää jos kuulisin äänet ympärillä mutten näkisi mikä ne synnyttää tai kuinka kaukana niiden synnyttäjä on minusta.  Tästä esimerkiksi vaikkapa autot.

 

2.  Katse kertoo enemmän kuin 1000 sanaa.

Vaikka äänensävyllä on merkitystä puhuttaessa, niin katseella pystyt näyttämään tunteesi vahvemmin.  Myös eleet ovat ilmekkäämpiä katseen avulla. 

 

3.  Pystyt lukemaan asioita ihmisten huulilta ( ja helpommin itse esim kirjoista )  tai käyttämään viittomakieltä, vaikket kuulisi.  Pystyt myös tuntemaan musiikin.

Pistekirjoituksenkin tietysti oppisi ajallaan, mutten ole varma jaksaisinko itse keskittyä sen opettelemiseen.  Ja eri musiikkikappaleiden opettelu viittomakielellä voisi olla mielenkiintoista!

 

4.  Havaintojen tekeminen.

Käytämme kaikkia aistejamme erilaisten havointojen tekemiseen. mutta ne yksityiskohtaisimmat teet katseella. Yhdistämme jotkin asiat pelkän näön perusteella toisiinsa. Parhaimmillaan yhdistysvaiheessa syntyy rakas muisto, kuten itselläni esimerkiksi ruutukuosinen ja oranssihtavansävyinen pöytäliina isoäidin keittiönpyödällä. Joka kerta kun näen pöytäliinan,  se muistuttaa, mummon kanssa vietetystä ajasta ja  niistä kahvihetkistä kun sattui ja tapahtui. 

 

Tässäpä nyt muutama asia jonka takia minä luopuisin kuulostani.  Helppoa se ei  varmastikaan alkuun olisi, sillä musiikki on minulle niin tärkeä asia. Jos kuitenkin on valittava musiikin, ja "elämän värien" välillä, värit veisivät voiton ihan 6-0. 

Uskon kuitenkin että  jos joskus olisin tässä kuvitteellisessa tilanteessa, niin sen kanssa oppisi varmasti ajallaan nauttimaan elämästä yhtä täysillä kuin nytkin. :)  

 

 

With love; 

- Ninni -

 

PS. Kummasta itse luopuisit jos olisi aivan pakko ja miksi?! Ota rohkeasti kantaa. ! :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
2018
Heinäkuu

Kategoriat